Gość 18.05.2003 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 On 2003-05-18 20:41, Szadam wrote: Brzoza - cieszy mnie, że metoda jest znana w innych częściach świata. Pozdrawiam Ktoś kiedyś musi być pionierem ... Metoda stosowana na zachodzie i wschodzie, Sląsk i Zagłebie też zna - opatentujemy ? [ Ta wiadomość była edytowana przez: brzoza dnia 2003-05-18 22:05 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 18.05.2003 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 A ja mam pytanie, czy można z czegoś takiego (lub podobnego) zrobić wylewkę na balkonie? Nie bardzo mam miejsce na styropian i tradycyjną wylewkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2003 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 Pyza - nie ocieplałbym płyty balkonowej tylko z góry raczej zaizoluj poziomo - a styropian jest przecież i 1 - dno centymetrowej grubości (jak uznasz konieczność ocieplenia )Ten typ ocieplenia raczej zastosowałbym do wewnątrz - jako ocieplenie płyty strychowej np.na zewnatrz nie - zbyt duza ilośc porówpozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 18.05.2003 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 Do murowania jednak preferowałbym perlit - jest to w końcu porowaty materiał pochodzenia wulkanicznego. Lepiej powinien się łączyć z cementem i piachem. Na wylewkę balkonową też powinien się nadać. Perlit jest np.używany do wykonywania tynków, posadzek, podłóg, stropów. Proponuję zajrzeć na http://zebiec.com.pl/wyroby7.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 18.05.2003 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 Do wylewki styropianu bym nie dawał. To jest inna bajka. Wylewka to beton a nie zaprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.08.2003 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Polecam ten temat dla tych co chcą ciepły tynk własnej produkcji na budowie i zakup perlitu ekspandowanego z ZGM ZĘBIEC. Informacja o stronie www oznaczona w jednym z ostatnich postów na kolorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 http://www.perlit.cz/perlit/fpuvod.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts