McKlusky 10.03.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Czesc wszystkim... Moze glupie... Jaka Waszym zdaniem powinna byc odleglosc domu (z garazem) od granicy dzialki, wlasciwie od bramy wjazdowej na posesje? tak zeby spokojnie samochod zostawic na podjezdzie... Ja mam wstepnie wrysowane 6m (linia zabudowy), zastanawiam sie czy nie za malo - wlasciwie wiekszy samochod i juz prawie sie nie zmiesci... Jak to u Was wyglada? Czy lepiej zostawic sobie wiecej miejsca kosztem ogrodu za domem, czy 6m wystarczy, bedzie funkcjonalne...? Nie mam zbyt wielkiej dzialki (40x25m) i chce jak najwiecej oszczedzic na ogrod, ale mysle czy nie zostawic na podjazd ze 2m wiecej...? Dzieki za wskazowki pzdr McKlusky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltom 10.03.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Czesc,Mialem ten sam problem.Przemysl jeszcze uklad wjazdu nie na wprost, ale ze skretem 90 stopni - czyli placyk. Bedziesz mogl wykrecic i zaparkowac i kolega zaparkuje, etc. Jesli sobie mozesz pozwolic na zwiekszenie powierzchni podjazdu to mato same zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rapit 11.03.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Ja mam tak:http://www.celta.ovh.org/domek/dzialka1.jpga teraz piszę dlaczego akurat tak:Po pierwsze problem rozwiązany z przyjazdem gości - 3 auta na luzie wchodzą przed garaż (na upartego pięć - trzy pod płot pod ukosem i dwa przed wjazd, ale wtedy nie ma pola manewru). Poza tym dwa auta mogą jeszcze stanąć obok garażu. U mnie to konieczność ponieważ posiadamy dwa auta, a w garażu i tak żadne nie będzie parkować (garaż przeznaczony na inny cel). Po drugie nie ma możliwości parkowania przed domem (za wąska droga). Po trzecie dom oddalony od drogi w takiej odległości to tylko plus.A co do minusów to: - większy "plac" przed domem, ale mniejszy ogród.- więcej kostki brukowej do położenia (koszt) McKlusky napisz jak z kształtem Twojej działki 25x40m - rozumiem, że 25m to szerokość - może jakiś rysunek poglądowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.03.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Ja mam 7 m do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McKlusky 11.03.2007 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Czesc U mnie jest tak: http://www.tenet.tychy.pl/~wafers/Clipboard01.jpg Niby miejsca z tylu dosc, ale chce jak najwiecej oszczedzic miejsca na ogrod, ale z drugiej strony nie chce miec zbyt ciasno przed domkiem... 6 metrow to hmmm... dluzszy kombik...? pzdr McKlusky PS: Rapit gdzie budujesz - ja w Kobiorze - moze jakas wymiana doswiadczen...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rapit 11.03.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 McKlusky Ja mam specyficzną sytuację, dlatego muszę mieć tyle miejsca, ale twoje 6m jest moim zdaniem jak najbardziej wystarczające. Buduję w Urbanowicach Wymiana doświadczeń - jak najbardziej (najlepiej przy piwku ) Nie dodałem jeszcze jednej korzyści wynikającej z niekorzyści (ale namieszałem) - mniejszy ogród = mniej trawy do koszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McKlusky 11.03.2007 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Ja mam specyficzną sytuację, dlatego muszę mieć tyle miejsca, ale twoje 6m jest moim zdaniem jak najbardziej wystarczające. No ja w sumie tez mam sytucje specyficzna: droga dojazdowa do posesji jest bardzo waska (zaledwie 5m). Nie chcac za kazdym razem gdy ktos przyjedzie w odwiedziny otwierac bramy zeby zaparkowac samochod zrobie chyba tak: od granicy dzialki zostawie 8m, calosc posesji albo ogrodze, albo zostawie przed wjazdem 2m, wtedy 6m juz na posesji zostanie - chyba spokojnie kazdy samochod sie zmiesci... A samochodzik tez ewentualnie sie przed brama bokiem zaparkuje... Dzieki za wskazowki - napiszcie co sadzicie oi takim rozwiazaniu... pzdr McKlusky PS: Rapit - z tym piwkiem to jak najbardziej dobry pomysl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts