Aruchna 11.03.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam,Przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie jaka powinna być odległość pomiędzy słupkami w ogrodzeniu z siatką. Zwykle jest to 2.5m ale czy moze być więcej (3 - 3.5m) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 11.03.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 może ale siatka będzie wiotka bo będzie miała oparcie na słupkach w dużej odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 13.03.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 u nas jest 3 metry ale są dane 3 druty wzdłuż siatki usztywniające z napinaczami na razie jest ok (ale to dopiero 1,5 roku) siatka drut ocynk 3 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 13.03.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Standardowo daje się 2,5m jednak można i 3 m odległości między słupkami. Ja żadnego drutu nie dawałem i nic się nie dynda. Jak siatka jest wzmocniona drutem to bardzo łatwo intruzowi przez nią przejść. Przy siatce bardzo istotne jest naciągnięcie jej, zapewni to jej sztywność a co za tym idzie trwałość. Luźna dyndająca się na wietrze siatka przeciera się na zagięciach i w tych miejscach rdzewieje. Widziałem posesję gdzie odległości są 4,5 m, nawet na oko trochę za mało tych słupków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 13.03.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Standardowo daje się 2,5m jednak można i 3 m odległości między słupkami. Ja żadnego drutu nie dawałem i nic się nie dynda. Jak siatka jest wzmocniona drutem to bardzo łatwo intruzowi przez nią przejść. Przy siatce bardzo istotne jest naciągnięcie jej, zapewni to jej sztywność a co za tym idzie trwałość. Luźna dyndająca się na wietrze siatka przeciera się na zagięciach i w tych miejscach rdzewieje. Widziałem posesję gdzie odległości są 4,5 m, nawet na oko trochę za mało tych słupków. sylvo jaką masz odległość między słupkami i jaką dałeś siatke ?? z tego co sie zorientowałem to żeby dać druty potrzebne są specjalne obejmy ( drogie ) lub przyspawane powiedzmy nakrętki do przewleczenia drutu przyznam że twoja wersja jest kożystniejsza masz jakąś metode na prawidłowy naciąg siatki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 13.03.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 masz jakąś metode na prawidłowy naciąg siatki ?[ Na wsi to robią traktorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 14.03.2007 03:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Sitakę naciągaliśmy bloczkiem/kołowrotkiem, do siatki przykręcona w kilku miejscach rurka, na środku zaczepiony bloczek, kłopot jest tylko jak nie ma go gdzie zaczepić (drzewo, słup). Ponoć można samochodem ale u mnie w te krzaczory na sąsiedniej działce nic by nie wjechało. Tam gdzie jest podmurówka odłegłość mam 2,4 m, tam gdzie zamiast niej są betonowe płyty ogrodzeniowe 205 cm.Słupki robiłem sam, nakrętki przyspawałem ale do drutu przewleczonego wzdłuż słupka, trzyma on siatkę. Wspomniany wcześniej drut daje się wzdłuż całego ogrodzenia, na górze środku i na dole.Grubości siatki nie pamiętam, ale chyba mam 2,5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts