Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Sylwii i Rafała (KORNELIA)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a o ile podnosicie ściankę kolankową, my nad stropem daliśmy dwa pustaki i belkę betonową, ciekawe jak wyjdzie :roll: andrewp pisal mi że widzial kornelie z podniesioną ścianką(tylko nie wiem o ile)i że nie wyglądala rewelacyjnie.Moj mąż jednak ma 2m bez 4cm wiec chyba dobrze żeby troche ten dach podnieść zapraszam do oglądniecia http://foto.onet.pl/6z5nz niestety nie nauczylam sie jeszcze wklejac zdjec do forum:(

Aga2302

Kornelia budowana z Max-a znajduje sie miejscowości Pełkinie k.Przeworska.

Nad stropem (12cm) są dwa Max-y i płatew betonowa (chyba 16cm)- więc tak samo jak planujesz. :wink: Natomiast czy podnosić 1; 2 czy 3 pustaki i czy to nie zepsuje wyglądu zew. budynku to już pojęcie względne - my podnieśliśmy ściankę kolankową o 1,5BK przy stropie teriva (uważaliśmy że tak będzie optymalnie), chociaż przy 2BK Kornelia z zew. pewnie też by źle nie wyglądała.

kurcze nie wiem o ile podnieslismy :( o tyle, ze jest rowno ze stropem, chyba o 24 cm (???)

budujemy z Ytonga 36,5 bez docieplania

ogrzewanie bedzie wodne podlogowe i grzejniki niskotemperaturowe, a piec wielopaliwowy na biomase (drewno, pellety, wegiel i eko-groszek), moze tez z panelami slonecznymi, ale jeszcze nie wiem czy wystarczy mi na to kasy. zdecydujemy na koncu.

Sylwia chodzi ci o zeskanowane poddasze z pomyslem na zagospodarowanie,tak??Też bym chciala zobaczyć :wink: u kogoś.Dzisiaj jadę na budowę stanę na stropie wezmę krede i bede malować pomieszczenia bo inaczej jest mi cieżko wyczuć powierzchnie, po podniesieniu dachu o 2stopnie i scianki kolankowej jest jej wiecej niz w projekcie myslalam żeby na poddaszu zrobić pralnię obok lazienki, skoro woda i tak bedzie w tym miejscu :wink: Co o tym myslicie??Sylwia masz fotki dachu?? :) POzdrawiam wszystkich

Witaj Sylwio, przeczytałam sobie Twój dzennik i pooglądałam zdjęcia i w związku z tym mam parę pytań:) Bardzo podoba mi się zestawienie kolorystyczne w Twoim domku (też mam miedziana dachówke creatona) i interesuje mnie jaki masz kolor okien i klinkieru na kominie. Bo to zestawineie u Ciebie bardzo mi sie podoba! I napisz jeszcze jaki planujesz kolor elewacji?

pozdrawiam