Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Sylwii i Rafała (KORNELIA)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Sylwio, przeczytałam sobie Twój dzennik i pooglądałam zdjęcia i w związku z tym mam parę pytań:) Bardzo podoba mi się zestawienie kolorystyczne w Twoim domku (też mam miedziana dachówke creatona) i interesuje mnie jaki masz kolor okien i klinkieru na kominie. Bo to zestawineie u Ciebie bardzo mi sie podoba! I napisz jeszcze jaki planujesz kolor elewacji?

pozdrawiam

Dzięki. Dachówka Creatona miedziana, okna złoty dąb a klinkier na kominie nie pamiętam. Co do elewacji cały czas się zastanawiamy. Jakiś piasko-beż. Jeszcze dokładnie nie wiem.

• 3 weeks później...
Aga2302

Kornelia budowana z Max-a znajduje sie miejscowości Pełkinie k.Przeworska.

Nad stropem (12cm) są dwa Max-y i płatew betonowa (chyba 16cm)- więc tak samo jak planujesz. :wink: Natomiast czy podnosić 1; 2 czy 3 pustaki i czy to nie zepsuje wyglądu zew. budynku to już pojęcie względne - my podnieśliśmy ściankę kolankową o 1,5BK przy stropie teriva (uważaliśmy że tak będzie optymalnie), chociaż przy 2BK Kornelia z zew. pewnie też by źle nie wyglądała.

czy ta Kornelia znajduje sie przy głównej drodze? chętnie pooglądam

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Ja faktycznie rano dzieci do szkoły, potem na chwilę na budowę do pracy, po dzieci i znowu na budowę. Ciemna noc i wracam do domu. Jestem już zmęczona. Zależy mi żeby wprowadzić się na Święta. Nie mam czasu pisać wolę wklejać zdjęcia. Mamy już zamontowany piec i ogrzewamy domek. Płytkarz kładzie płytki w łazience. Jest coraz bliżej ale jeszcze daleko. Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Mam już prawie skończną łazienkę. We wtorek montują mi kominek. Płytkarz rusza z podłogą. Musimy się spieszyć bo schody mają nam montować na koniec listopada. Jestem ciekawa co u innych Kornelowiczów?

Cześć Sylwia Masz może dodatkowe zdjęcia drzwi wejściowych??Jakie to są drzwi??Zostawiliście naswietlenie??Pozdrawiam:)

• 2 weeks później...

Oglądnąłem sobie najnowsze zdjęcia :D

Bardzo mi się podobają Wasze płytki. Widzę ,że są z połyskiem. Nie są zbyt gładkie? Nie ślizgacie się na nich?

Widzę, że już rzeczywiście końcówka i niedługo przeprowadzka. Święta w dowym domu na pewno się udadzą . Trzymam kciuki :D

Pozdrawiam