Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do- Po srebrnym weselu...

Recommended Posts

iwozelka, Ty juz tak kochanienka nie przesadzaj z tym tempem robot bo niedlugo bedzie Was przeprowadzka czekac :wink: :lol:

Jakie schody zaplanowaliscie ?

Tfu,Tfu przez lewe ramie ,żeby tego tempa nie zapeszyć :D A schody maja być proste,drewniane, bez podstopnic. Jak da radę łagodnie zakręcić to będą bez spocznika a jak nie to trudno :wink:

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dlaczego trudno :o ja mam dwa spoczniki i w zyciu z nich nie zrezygnuje, chociaz stolarz ktory bedzie robil nowe schody koniecznie chcial mnie namowic zeby zmienic na zabiegowe.

schody ze spocznikami sa wygodniejsze, no i mozna zawsze na spoczniku drabine normalnie postawic coby pajaki ze sciany klatkowej posciagac, nie mowiac o malowaniu ... no ale ja jestem juz starszawa osoba i takie wygodne rzeczy mnie pociagaja :wink:

dlaczego trudno :o ja mam dwa spoczniki i w zyciu z nich nie zrezygnuje, chociaz stolarz ktory bedzie robil nowe schody koniecznie chcial mnie namowic zeby zmienic na zabiegowe.

schody ze spocznikami sa wygodniejsze, no i mozna zawsze na spoczniku drabine normalnie postawic coby pajaki ze sciany klatkowej posciagac, nie mowiac o malowaniu ... no ale ja jestem juz starszawa osoba i takie wygodne rzeczy mnie pociagaja :wink:

Moze masz racje z tymi schodami, zobaczymy :o a co do latek to też mam swoje :p :p jak można sie domyslić z tytułu dziennika :wink:

jakbym oglądała przyspieszony film - ledwo fundamenty już okna i drzwi.

Na moją ekipę złego słowa nie mogę powiedzieć - jak robią to do oporu. Ale porzebują potem złapać oddech. Ze względu na finanse, taki rytm prac też mi odpowiada.

Mam pytanie do zdjęcia z 24 kwietnia - czym zamarkowany jest wlot kominka? Jeśli pomarańczowe i okrągłe - kawałek rury kanalizacyjnej?

PS. Kanalizację gmina położy jeszcze w tym roku. Tak im wyszło.

jakbym oglądała przyspieszony film - ledwo fundamenty już okna i drzwi.

Na moją ekipę złego słowa nie mogę powiedzieć - jak robią to do oporu. Ale porzebują potem złapać oddech. Ze względu na finanse, taki rytm prac też mi odpowiada.

Mam pytanie do zdjęcia z 24 kwietnia - czym zamarkowany jest wlot kominka? Jeśli pomarańczowe i okrągłe - kawałek rury kanalizacyjnej?

PS. Kanalizację gmina położy jeszcze w tym roku. Tak im wyszło.

Wlot nie jest zamarkowany to jest komin z wkładem ceramicznym w kolorze pomarańczowym :D

Dzięki za odpowiedź. Do budowy kominów mam jeszcze chwilkę.

Teraz kombinuję co zrobić z oknami. W projekcie mam dość duże, co mi ogólnie nie przeszkadza - poza kuchnią. Parapet wypadnie za nisko w stosunku do optymalnej wysokości szafeki.

Zabawne, że planując każdą najdrobniejszą zmianę trzeba analizować wszystkie kroki do przodu - to się nawet nazywa: analiza ryzyka! :wink:

Ja mam duże ryzyko w kuchni!

Postępy prac wspaniałe, naprawdę podziwiam! Gratulacje! I dach masz... a wszyscy teraz nie mogą dachówek załatwić, a Wam się udało. Super! I bardzo mądrze z tymi materiałami z Niemiec. Pozdrawiam! :D