cezaryaksum 11.03.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 witamchcąc zaoszczędzić przy budowie domu troche kaski postanowiłem podpiwniczenie wykonać z bloczków betonowych które sam zrobię. I tu moja prośba o pomoc a dokładnie o to czy wie ktoś jak zrobić samemu stół wibracyjny, bede wdzięczny za informacje, ew. zdjęcia, szkice itp. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 11.03.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 W czasie i koszcie wykonania stołu wibracyjnego zrobisz deskowanie i wylejesz, najprawdopodobniej wyjdzie nawet taniej a na pewno mniej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.03.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Jeśli znasz takie urządzenie do przecinania drzewa, które nazywa się cyrkularka, to po zdjęciu z tego urządzenia piły tnącej i założeniu mimośrodowo pierścienia metalowego (wystarczy masa ok. 0,4 - 0,5 kg), otrzymujesz porządny stół wibracyjny.W realu stół wibracyjny ma regulowaną wysikość nóg, aby dopasować ergonomicznie wysokość do potrzeb, np. wielkości i ciężaru formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radlid 12.03.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ja ubijałem łopatą w formie , szybko się robiło i tanio wychodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezaryaksum 13.03.2007 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 chyba wybiorę metodę z łopatą. dzięks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 20.06.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Znajomy robił kostkę brukową, stół zrobił z pralki automatycznej bez amortyzatorów, pięknie podskakiwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 20.06.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 (edytowane) Jeśli znasz takie urządzenie do przecinania drzewa, które nazywa się cyrkularka, to po zdjęciu z tego urządzenia piły tnącej i założeniu mimośrodowo pierścienia metalowego (wystarczy masa ok. 0,4 - 0,5 kg), otrzymujesz porządny stół wibracyjny. W realu stół wibracyjny ma regulowaną wysikość nóg, aby dopasować ergonomicznie wysokość do potrzeb, np. wielkości i ciężaru formy. nie drzewa a lecz drewna i założenia wału korbowodowego do tego całość na sprężynach lub poduszkach Edytowane 20 Czerwca 2010 przez ANSEXXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 20.06.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 W czasie i koszcie wykonania stołu wibracyjnego zrobisz deskowanie i wylejesz, najprawdopodobniej wyjdzie nawet taniej a na pewno mniej roboty. nie wiem czy kolega wie lecz do wykonania odpowiedniego bloczka potrzebna jest prasa z wibracją odpowiednie kruszywo żwir ilośc cementu oraz wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andre79 24.07.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 (edytowane) W jakich proporcjach robiliście te bloczki z poszczególnych materiałów tj. ile żwiru, cementu oraz wody?Z czego wykonane były formy do robienia bloczków?Czy takie samodzielne robienie jest choć trochę opłacalne cenowo w porównaniu z zakupem gotowych bloczków? Pozdrawiam Edytowane 24 Lipca 2010 przez Andre79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts