CALUSNA 11.03.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam,jestem tu świeżynką:)Mam nadzieje,ze mi pomozecie.Otoz mam fachowcow w mieszkanku,ktore niedawno odebrałam.Wykafelkowali juz kuchnie,połozyli kafelki na prosto,a teraz rozpoczal sie problrem z lazienka.Nie jest duza ma 4,1 m2.Fachowcy zamontowali mi wanne,rozpoczeli zabudowe jej,jednak nie bardzo sie orientuje jak to powinno wygladac.Czy zabudowe wykonuje sie rowno z brzegiem wanny czy tez robi sie taki uskokZabudowa jest z cegiel,chce zeby mi to zburzyli i zrobili zupelnie na prosto,jednak oni cos marudzili,ze rant wanny jest niby krzywy,na srodku jakis ciut wklesly i dlatego tak to wyglada.Kolejna sprawa jest bateria,ktora wg mnie jest za wysoko i poza tym poinformowali mnie,ze nie jest zupelnie na srodku,gdyz zamontowanie jej bylo warunkowane idacymi rurami.Nie sadzicie,ze mogli wymierzyc wczesniej to wszystko i poinformowac mnie o tym,ze jest taki problem,ze bateria nie bedzie na srodku?przed zamontowaniem wanny?wowczas mozna bylby rury przesunac,ale jednak oni oczywiscie swoje zdanie,ze w scianie ida pewnie jakies zelbetonowe prety i nie wiedza czy to sie uda,moze na 50%.Rece opadaja:)Problem kolejny to kafle na obudowie wanny i podlodze,wszedzie kafelki sa polozone w poziomie,a na obudowie pionowo,gdyz mialo to wygladac lepiej i mniejszy pasek przy podlodze by zostal.Ale... teraz to wyglada dziwnie w stosunku do kafli polozonych na prosto.Fugi beda sie krzywo zbiegac.Nie wiem juz nic,a nerwa mam okropnego:)mozna tu dodac jakos zdjecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 11.03.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 odpowiem w dwoch zdaniach primo - polecam obudowac wanne z malym rantem z kafelek, ladnie to wyglada, woda nie leci od razu na podloge .... secundo - zmien ekipe, za duzo nastawiona na problemy, za malo na sukcesy pozd. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CALUSNA 11.03.2007 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 nie mogę zmienic ekipy,bo są sprawdzeni,robili u kilku znajomych mieszkanka i ok bylo,nie podoba mi sie tylko ich sposob na lazienke.A czy uwazacie,ze taka kafelka na magnes na dole obudowy wanny jest potrzebna po to by dostac sie do rur w razie jakiegos przecieku?dodalambym tu fote ale nie widze opcji dodawania zdjec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 11.03.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 "sposob" na lazienka musi byc twoj, a nie kafelkarzy .... przeciez to nie oni beda z niej korzystac, oni pojda i o tobie zapomna, ty bedziesz patrzec na efekt ich pracy kazdego dnia .... dostep do rur bym uwzglednil. ja go nie zrobilem, i co prawda przez szesc lat nie byl mi potrzebny, to czasem jednak zastanawiam sie co by bylo, gdybym musial dostac sie do np. syfonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CALUSNA 11.03.2007 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 jutro bede z nimi rozmawiala,na pewno beda musieli zburzyc ta obudowe z cegiel,ktora postawili i zerwac kafelki,ktore po czesci polozyli no niestety,bede musiala kupic z metr nowych,ale wole to zrobic niz patrzec na paskudna obudowe wanny.No i oczywiscie obnizyc baterie nad wanna,bo chyba z 20 pare centymetrow jest nad krawedzia jak nie wiecej,a to bateria nascienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrborkowski 09.04.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Witam Robię te roboty i powiem tylko tyle że inwestor tego remontu sam ni wie czego chce. Umieszczenie bateri naściennej w wysokości 20 cm nad krawędzią wanny jest prawidłowe,ale może być odstępstwo na życzenie inwestora i jeżeli niebyło wcześniejszych uzgodniej co do zasadności wysokości bateri to koszty pokrywa inwestor a nie wykonawca.Odnośnie obudowy wanny to jasno widzę krentactwo inwestora kropka i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CALUSNA 10.04.2007 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Powiem tak,ze po pierwsze biorac speca od kafelkowych robot mialam nadzieje,ze cos doradzi,gdyz to on ma doswiadczenie(jak sadzilam),wykonuje takie roboty na co dzien,a ja jestem tylko laikiem i liczylam na pomoc,rade.Jestem juz po wszystkich sprawach zwaizanych z urzadzeniem mieszkanka,ale...nie wiem dlaczego fugi w lazience jakby zmieniaja barwe..mam jasne fugi,a gdzieniegdzie zaczely pojawiac sie przebarwienia ciemniejsze i tez nie wiem czy to wina moze klejow ktore zostaly uzyte na kafle czy wina czegos innego.Lazienka malo jeszcze uzywana jest,a przebarwienia fug pojawiaja sie nierownomiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 13.04.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Sorry, ale nie mogę... Popraw to ..że taka kafelka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts