Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kiedy się wprowadzę....

Kiedy zamieszkam  

188 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kiedy zamieszkam

• rok czasu mi wystarczy
    • dwa lat to wystarczaj

Recommended Posts

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja tzn MY rozpoczeliśym w marcu 2002 poszło nawet gładko i w październiku było przykryte ( dom z BK 400, 160m2) teraz mamy okna tynki wewnętrzne i instalacje elektryczną. Dużo robimy sami. Przeprowadzka zaplanowana na jesień 2004 może się uda, ale chyba to będzie tylko parter, poddasze zostawimy sobie na później... Swoją drogą zazdroszczę tym co robią to w rok – ale czy to dobre dla budynku?...

My w tym roku załatwiamy wszystkie papiery (kupiliśmy też działkę). 2003 - stan O, 2004 - surowy otwarty, 2005 - wykończeniówka. Może uda się skończyć jednak w 2004, wystko zależy przede wszystkim od kasy a w drugiej kolejności od kanalizy. Ma być zrobiona w ciągu 2 lat, a znając realia polskie będą to lata 3.

• 7 months później...

Cześć Wowka!

Moją opinię już znasz. Do lansowanych przeze mnie "100 metrów za 100 tys." powinienem dodać że w 3 do 5 lat.

To jest "bezpieczny" termin, ale zaczynam dostrzegać możliwości przyspieszenia :)

Jeżeli w przyszłym roku zrobię stan "zero" to jest ogomna szansa że koło wakacji 2006 roku się wprowadzę :):) Moje zaproszenie Cię na grilla będzie wtedy jak najbardziej aktualne :D

Planujemy w 2 lata ... PUK< PUK !!! w niemalowane 8) ale , sami powiedzcie, czy w Polsce da się tak wszystko zaplanować i co najważniejsze wykonać na 100% ?

Da się. My zaplanowaliśmy, że w kwietniu będziemy mieć dzidziusia i jeżeli się dziś nie urodzi to ZNACZY ŻE WYKONALIŚMY PLAN W 100% :lol:

Drogi Marzycielu! Z dzidziusiami sprawa jest w miarę możliwości przewidywalna- przynajmniej wiadomo kiedy sie pojawią, a poza tym mniej osób w tym '' dziele '' uczestniczy 8) . Zaś sprawa budowania - temat ocean ... W umowie z budowlancami zapisany był i jasno określony termin wykonania stanu surowego otwartego : 2,5 miesiąca , zaś ich ''dzieło'' , niedokończone zresztą , odebraliśmy po 4m-cach :evil: