Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płyta indukcyjna-czy warto?

Lookita

Recommended Posts

ja "polecam :wink: " elektroluxa , po półroku użytkowania dostałem od nich drugą nową

po półroku używania zawiodła elektronika , zgłosiłem problem do serwisu , przyjechali 30-stego dnia do naprawy ( taki max czas mają według warunków gwarancji) , nie naprawili , poprosiłem o nową i dostałem

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie płyt indukcyjnych. Kiedyś sprzedawca w sklepie powiedział, żeby kupić płytę z funkcją dodatkowego czy podwojonego grzania. z kolei w drugim sklepie powiedziano mi że jest to "bajer" który nie ma żadnego wpływu na gotowanie. Czy ma ktoś może jakieś doświadczenie z płytą z tą dodatkową funkcją? Bardzo proszę o odpowiedź. :D

Lookita,

ale nie masz rozrusznika serca? ;)

jak sobie pomyślę o tym polu magnetycznym do gotowania, to się wycofuję z pomysłu zakupu płyty indukcyjnej :(

Chciałbym dodać, że płyta ceramiczna też niestety indukuje dość duże pole magnetyczne. Ba więcej szczoteczki elektryczne też są ładowane przy wykorzystaniu indukcji.

za to ja znam koleżankę która w ciąży dużo spędzała czasu przy takich urządzeniach i jej dziecko ma teraz raka....

a jeśli Twój bąbel za rok zachoruje to jaką masz pewność że to nie będzie wina pola magnetycznego....., prawda jest taka że skutki beda widoczne za x.... lat..., a skutki np żywności modyfikowanej może za pokolenie dwa.....

rozwój cywilizacji niesie wiele zagrożeń, co nie oznacza że jestem przeciw indukcji....

Prąd odkryto pod koniec XVIII wieku, w XIX odkryto, że prąd inukuje pole magnetyczne. I ... jakoś przez pokolena nie udowodniono, że prąd i pole magnetyczne wokół niego wywołuje choroby-no z tym rakiem to już pojechałaś. Acha, nie używaj transformatorów, silników elektrycznych i nie chodź blisko ścian, bo w kablach płynie prąd elektryczy, który indukuje pole magnetyczne.

Ps mój bąbel jak dotąd nie zachorował na żadną poważniejszą chorobę niż przeziębienie-no ale już mieszkamy w domku z wodną podłogówką. No tak ale katujemy dziecko płytą indukcyjną :-?