jacekot 07.10.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 ja "polecam " elektroluxa , po półroku użytkowania dostałem od nich drugą nową po półroku używania zawiodła elektronika , zgłosiłem problem do serwisu , przyjechali 30-stego dnia do naprawy ( taki max czas mają według warunków gwarancji) , nie naprawili , poprosiłem o nową i dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawson 18.11.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witam. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie płyt indukcyjnych. Kiedyś sprzedawca w sklepie powiedział, żeby kupić płytę z funkcją dodatkowego czy podwojonego grzania. z kolei w drugim sklepie powiedziano mi że jest to "bajer" który nie ma żadnego wpływu na gotowanie. Czy ma ktoś może jakieś doświadczenie z płytą z tą dodatkową funkcją? Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 18.11.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 a czy w tym modelu TEKA GKST60 I4 B można używać wszystkich pól naraz? Bo słyszałem, że są jakieś ograniczenia. Jak masz siłę to nie ma ograniczeń. U nas nie raz gotowało się na wszystkich polach na wyższych mocach i nic się nie wyłączało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 18.11.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Lookita, ale nie masz rozrusznika serca? jak sobie pomyślę o tym polu magnetycznym do gotowania, to się wycofuję z pomysłu zakupu płyty indukcyjnej Chciałbym dodać, że płyta ceramiczna też niestety indukuje dość duże pole magnetyczne. Ba więcej szczoteczki elektryczne też są ładowane przy wykorzystaniu indukcji. za to ja znam koleżankę która w ciąży dużo spędzała czasu przy takich urządzeniach i jej dziecko ma teraz raka.... a jeśli Twój bąbel za rok zachoruje to jaką masz pewność że to nie będzie wina pola magnetycznego....., prawda jest taka że skutki beda widoczne za x.... lat..., a skutki np żywności modyfikowanej może za pokolenie dwa..... rozwój cywilizacji niesie wiele zagrożeń, co nie oznacza że jestem przeciw indukcji.... Prąd odkryto pod koniec XVIII wieku, w XIX odkryto, że prąd inukuje pole magnetyczne. I ... jakoś przez pokolena nie udowodniono, że prąd i pole magnetyczne wokół niego wywołuje choroby-no z tym rakiem to już pojechałaś. Acha, nie używaj transformatorów, silników elektrycznych i nie chodź blisko ścian, bo w kablach płynie prąd elektryczy, który indukuje pole magnetyczne. Ps mój bąbel jak dotąd nie zachorował na żadną poważniejszą chorobę niż przeziębienie-no ale już mieszkamy w domku z wodną podłogówką. No tak ale katujemy dziecko płytą indukcyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts