anna-maria3 17.04.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Ja użytkuję TEKA Basics wcześniej wspominą. Zgadzam się z przedmówcami co do zalet. Brzęczenie ne stanowi dla mnie problemu, bo jest cichutkie. Przecież gaz, jak coś się na gazówce gotuje, też słychać, bo syczy... Gotowanie jajek na miękko opanowałam do perfekcji, za to na gazie nigdy, ale to nigdy nie wyszło na miękko. I nie zmniejszam mocy do 2-3, jak ktoś wcześniej pisał, tylko gotuję na 7-8. Poziom 2-3 służy mi do podtrzymywania temperatury, na przykład jak ziemniaki się jeszcze gotują, to sosik na 2-3 i podaję cieplutki... Garnki mam 4 sztuki za jakieś 80 złotcyh z supermarketu, do tego patelnie za 20 złotych. Wystarczy poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 17.04.2008 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Na razie testuje mala,1-polowa indukcje Zepptera,pierwszy raz testuje indukcji zjawisko.Zupke ugotowalem piorunem,byla smaczna )jak nigdy.Nie jestem kucharzem zawodowcem ale...troszke umiem.Sa pewne cechy wymagajace przyzwyczajenia sie...ale za malo testuje by juz miec zdanie pewne.Na pewno gotuje sie szybciej...Sterowanie i czas gotowania wymaga testowania..ale to za malo...bym mogl od razu zachwalac lub krytykowac te kuchneke i sposob gotowania.Na razie chyba polecam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 17.04.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 ewiwa, dzięki za obiektywną i rzeczową opinię. Napewno zdecydujemy się na indukcję, bo gazu u nas nie ma, a i z gazu dużo brudu, tłuszczu jest.Jeśli ten model TEKA GKST60 I4 B jest dobry to i może my go kupimy.Bo szczerze mówiąc, to nie bardzo znam się na tych kuchniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwnn 17.04.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 a może ktoś użytkuje indukcję mastercooka ID84 S i może coś powiedzieć o niej ?pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 17.04.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 ja kupuję tą TEKA GKST 60 I4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.mario 19.04.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam ponownie, Troszke jeszcze podrążę . Jak się taka kuchnia sprawuje przy dłuższym gotowaniu gotowaniu potraw (np. bigos, gołąbki, itp)? Dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewiwa 20.04.2008 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Nie wiem, bo nie robiłam Ale gulasze tak, w sumie 1 1/2 godz na płycie. Musiałabym poszukać w instrukcji, zdaje się, że tam czas nieprzerwanej pracy płyty to chyba 6 godz. Można sobie tak dobrać moc pola do wielkości garnka i potrawy, że będzie to tylko "mrugać". Specyfiką płyty tego typu jest praca pulsacyjna, czyli, płyn co parę sek. zawrze, przerwa i znowu. To nic, bo w całej objętości płynu powinna się utrzymywać mniej więcej stała temperatura. Żaden problem, gotuje się wszystko tak samo jak i na gazie, tylko nie ma usmolonego, tłustego i czarnego dna garnków i nie brudzi to oparami szafek tak, jak w tradycyjnej kuchni. Acha, pamiętajcie, że do podłączenia musi być siła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 20.04.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 eniwa dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 21.04.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 jakie macie zasilanie i bezpieczniki do zasilania płyty, jedna faza czy trzy? Jakie przewody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 14.05.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 odświeżam wątek. A jaki piekarnik wybrać, chodzi mi o firmę i model? Płyta będzie z Teki, to może i piekarnik? Nie orientuję się zupełnie na co zwrócić uwagę, co musi być w piekarniku, a jakie bajery są zbędne - co by nie przepłacić. ewiwa, tego modelu piekarnika Boscha, co Ty masz, to już chyba nie produkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 17.05.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 a czy w tym modelu TEKA GKST60 I4 B można używać wszystkich pól naraz?Bo słyszałem, że są jakieś ograniczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 19.05.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 a ja nie mam siły i nie mam ograniczeń. Mam model teki ale nie ten basic - różnica tylko taka że nie ma ramki i ma większy pobór mocy. Gotuje 2-gi miesiąc i juz nie raz wypróbowałam odpalenie wszystkich pól jednocześnie-nie ma problemu. Mi najbardziej doskiwera jednak pulsacyjne gotowanie zwłaszcza na niższych wartościach (tak od 4 w dół). Niestety potwierdziło mi się też to, że Teka ma skłonności do zarysowań. Nie wiem gdzie i kiedy, ale rysę już posiadam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 19.05.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 jak długo gotujecie garnek wody-taki większy- wody 2 l.................? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 19.05.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 jak długo gotujecie garnek wody-taki większy- wody 2 l.................? Musiałabym zmierzyć, żeby precyzyjnie określic czas, ale bardzo szybko. W zasadzie wstawiam garnek i dosłownie za chwilę bulgocze... Na mocy 9 i przykryty przykrywką. Jak nastepnym razem będę coś gotowała, to sprawdzę dokładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 19.05.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 na max mocy, czyli P do 10 sekund szczęka w dół u mnie to trwa ok 1 minuty na P-jaka masz kuchenkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysia2006 20.05.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Lookita, ale nie masz rozrusznika serca? jak sobie pomyślę o tym polu magnetycznym do gotowania, to się wycofuję z pomysłu zakupu płyty indukcyjnej Chciałbym dodać, że płyta ceramiczna też niestety indukuje dość duże pole magnetyczne. Ba więcej szczoteczki elektryczne też są ładowane przy wykorzystaniu indukcji. za to ja znam koleżankę która w ciąży dużo spędzała czasu przy takich urządzeniach i jej dziecko ma teraz raka.... a jeśli Twój bąbel za rok zachoruje to jaką masz pewność że to nie będzie wina pola magnetycznego....., prawda jest taka że skutki beda widoczne za x.... lat..., a skutki np żywności modyfikowanej może za pokolenie dwa..... rozwój cywilizacji niesie wiele zagrożeń, co nie oznacza że jestem przeciw indukcji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 20.05.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Lookita, ale nie masz rozrusznika serca? jak sobie pomyślę o tym polu magnetycznym do gotowania, to się wycofuję z pomysłu zakupu płyty indukcyjnej Chciałbym dodać, że płyta ceramiczna też niestety indukuje dość duże pole magnetyczne. Ba więcej szczoteczki elektryczne też są ładowane przy wykorzystaniu indukcji. za to ja znam koleżankę która w ciąży dużo spędzała czasu przy takich urządzeniach i jej dziecko ma teraz raka.... a jeśli Twój bąbel za rok zachoruje to jaką masz pewność że to nie będzie wina pola magnetycznego....., prawda jest taka że skutki beda widoczne za x.... lat..., a skutki np żywności modyfikowanej może za pokolenie dwa..... rozwój cywilizacji niesie wiele zagrożeń, co nie oznacza że jestem przeciw indukcji.... ja niestety znam az dowje dzieci z rakiem-a nawet mikrofalówki w tych domach nie mieli-myslę, że nie trzeba sie tym przejmowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiga 20.05.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 A w płycie Teka czym różni się model z "B" na końcu od tego bez "B"? W opisie wynika, że chyba mocą? A tak w znaczeniu uzytkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łucja 06.10.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 proszę - napiszcie czy lepiej mieć siłę?właśnie robię nowa instalację i elektryk powiedział że nie muszę, ale coś mam przeczucie że powinnam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 06.10.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Zdecydowanie zakładać instalację trójfazową. Różnica w kosztach niewielka, a zalet kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts