mardok6 11.03.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Mam pytanie do praktyków gdyż jestem zielony w temacie co mi radzicie ze względu na właściwości termoizolacyjne,wytrzymałość i koszty wykonania ścian ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 11.03.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Hej, co do termoizolacyjnosci to te info sa latwo dostepne i porownywalne. co do kosztow, to musisz zebrac dane nie tylko o cenach katalogowych, ale rzeczywistych cenach za jakie mozesz kupic material. rabaty lub tez warunki dostawy (cena transportu, rozladunku itp) moga miec wplyw na relacje cenowe.poza tym rodzj spoiny: YTONG daje swoja darmo (przynajmniej czesc), a PHT ?? kolejna rzecz to odpad, koszt robocizny, szybkosc murowania .... takie elemanty sa czestokroc indywidualne i roznie wplywaja na cene sciany. do YT 36cm lawa fundamentowa moze byc wezsza niz do np PHT 44cm, a to tez mniejsza kasa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 11.03.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 polecam,beton komurkowy solbet na klej,ytong jest podobny ale jego cena nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.03.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 za to wspolna cecha BK i ceramiki jest to, ze kupic sie nie da ani jednego, ani drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts