mamuśka1719501344 15.03.2007 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Dzięki. Buduję na wsi .... i kocham wieś (nawet typową tzn. z zapachami ... ) ale moja wieś jest bardzo blisko Warszawy, wiec niedługo wsią pozostanie .... ha, ha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 15.03.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Super pomysł z kamieniami - mnie się bardzo podoba Domek będzie inny niż wszystkie Ja ja jestem zakochana w kamieniu - wszsytko co można bym w nim zrobiła motyw obłożenia słupa też super a potem do kompletu już tylko ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 18.03.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 ja powiem tak: słup zostawić drewniany..bo on przynależy formalnie ( jak dla mnie) do widocznej konstrukcji dachu pewnie kolorystyką odpowiada oknom...tylko dałabym ciut grubszy...trochę zapałka na tą chwilę. a co do narożnika prawego z kamiania...dużo zależy też od elewacji bocznej , której nie widzę...ale gdyby obłożyć kamieniam to może nie do pełnej wysokości pod dach....to chyba najbardziej razi...może podkreślić linię podcienia wejściowego i zrobić kamień do tej wysokości...ale wszystko zależy od tego co jest zaprojektowane w bocznej elewacji na spawę trzeba patrzyć całościowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 18.03.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 jeszcze dorzucę 5 groszy....ja bym sobie zrobiła tak: żeby ten efekt obramówek zgubić...bo mi się nie za bardzi podoba...obramówka cokołu, obramówka niby-przypór. i jeszcze obramówka narożnika....kamieniam obłożyłabym front z oknem narożnikowym do wysokości podcienia...jakby bardzo wysoki cokół...mogłoby fajnie wyglądać okno narożne które i tak ma obramowanie z drewna wychodzące z kamienia...i wtedy na kamiennym dole wspierałaby się górna otynkowana część....ale to tylko na elewacji frontowei i na części pod trójkątnym szczytem....poproś architekta o kilka 5-7 najróżniejszych prób, wg jego i swoich sugestii....to nie zajmuje dużo czasu jak ma już projekt wklepany ...i najlepsze rozwiązania od razu budzą pewność że tak powinno być....to jest ta idealna proporcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.03.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 super wyglada z tym kamieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 18.03.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Pamiętaj, ten kamień jest ponadczasowy. Różne mody przeminą, a u Ciebie zawsze będzie oryginalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 19.03.2007 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Na innym wątku, ktoś podpowiedział mi ... wapień Kazimierski. Pamiętam, że mi się podobał ...ale to był dawno.Macie może jakieś Kazimierskie zdjęcia z tamtejszym wapieniem na elewacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts