flayp 08.06.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 trochę się dowiedziałem z forum ale nie wszystko...mam domek na górce w stosunku do ulicy i niestety nie wypuściłem żadnego dodatkowego zbrojenia na ewentualny ganek/schody, co teraz można zrobić aby to wszystko po prostu się nie "odkleiło" od domu i nie spłynęło na ulice, teren jest dość słaby (świeża budowa), górka dość spora, na jakiej głębokości zalewać ganek? i co z tym gruzem, można to wykorzystać? wydaje mi się że jednak gruz to trochę solidniejsza podstawa niż piasek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.06.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 mam ten sam problem ale jak widac niewiele osob to przerabialo bo jak dotad nie znalazlem odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssaka 19.06.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 czesc wg mnie (ja tak zrobilem) ...musisz wkuc sie w strop a dokladniej w otuline stropu ..zazwyczaj jest to cegla dziurawka czy kratowka ....wtedy zbrojenie polaczysz ze strzemionami wienca stropowego ....juz nie "odplynie" a co do glebokosci to tak na warstwe przemarzania czyli ok 1m...w glebe ....i daj sobie spokoj z gruzem ......szalunek , zbrojenie i beton wbrew obiegowym opinia ze gruz betonowy jest do wykorzystania beton "stary" z nowym nigdy sie dokladnie nie zespoli ...czyli calosc nie bedzie jednolicie pracowala......pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2003 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 w strop moze byc ciezko, bo co jezeli ganek znajduje sie w polowie kondygnacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssaka 20.06.2003 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 zaraz ..zaraz ..czegos nie rozumiem ..;-( ganek w polowie kondygnacji???przeciez posadzka ganku powinna byc zlicowana z posadzka wewnatrz domu ....przynajmniej gorna czesc schodow ...nie wiem co tam "kombinujesz" ale cobys tam nie stawial jedna czescia powinno rownac sie z posadzka ...no kilka cm nizej nie zaszkodzi ale mniej wiecej rowno ...jak inaczej chcesz korzystac ze schodow ktore dochodza tylko do polowy kondygnacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2003 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 ano normalnie schody wewnatrz domu maja sa lamane w polowie (chyba tzw. spocznik). i wlasnie w tej polowie ma bys wyjscie na zewnatrz i ganek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssaka 21.06.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 aaaaaa...cos juz mi sie klaruje ...w takim wypadku nawiaz ze spocznikiem ...on rowniez jest zbrojony ...albo po prostu wkuj sie w sciane i tam jeszcze glebiej ponawiercaj dziury na prety .....moze sa jakies kotwy do ktorych montuje sie pozniej prety ..nie wiem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts