Lukasz K. 08.06.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 Witam, mamy nierowna dzialke, chcemy ja wyrownac. Budynek nie ma stac "w dole", chcemy go usytuowac wyzej. Lepiej zrobic to przed budowaniem domu (aby ziemia sie usiadla), czy w trakcie/po budowie z dowiezieniem (czarnej) ziemi/humusu? PozdrawiamLukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 08.06.2003 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 Trochę zależy od tego, kiedy zaczniesz budować - jak niedługo, będziesz miał miękko, jak na wiosnę - to przez jesień/zimę sie uleży. Tylko uważaj, jak nasypiesz ziemi pod obrys domu, to przed budowaniem i tak bedziesz musiał go zdjać. Możesz pół na pół - po budowaniu zasypiesz wszystkie drobne pozostałości (kamienie, gwoździe, resztki piachu, zapraw itp) które zawsze zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 08.06.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 Ja postanowiłem zaczekać z ukształtowaniem powierzchni działki do zakończenia budowy, wykopania wszelkich dziur typu: szambo, oczko wodne, zbiornik na deszczówke... Potem to wszystko wyrównam, posadzę drzewka i zasieję trawkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz K. 08.06.2003 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 Chyba bedzie naprawde lepiej poczekac... Mamy pare "dolow" do wykopania (calkowicie podpiwniczony dom, moze basen, oczyszczalnia), z ktorych by mozna czesciowo uzyc ziemie, aczkolwiek przewazy chyba glina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 08.06.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 Test -napisałem i nie ma. Czy to będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 08.06.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 No to raz jeszcze to samo Coś z tą nowością Forum mi nie leży Ja mam podobną sytuację. Po wyrównaniu przez sąsiadów jestem około 1 metra niżej. Planuję po fundamentach podwyższyć, a wyrównać po zakończeniu. Czy to dobrze - nie wiem. Jak ktoś uważa, że źle, to proszę o lekcję. Oczywiście, fundamenty będą musiały być odpowiednoio wyższe- tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 08.06.2003 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 My już w tej chwili wstępnie ukształtowaliśmy teren (kończymy stan surowy otwarty). Po prostu chcialiśmy widzieć jak to będzie wygladało. Jednak nie do końca. Pozostawiliśmy jeszcze około 20 cm do ostatecznego nadsypania, które odbędzie się po zakończeniu budowy. Dzięki temu nie musimy sie martwić o walające się resztki cegieł.Nadsypanie 1m to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 08.06.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 No, zawsze mogę zostawić sobie fosę od strony sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts