Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy podoba Ci się projekt MUZA 2?  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci się projekt MUZA 2?

Recommended Posts

http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/muza_2/

Proszę o opinie o tym projekcie.

Zmiany jakie zamierzam wprowadzić do tego projektu to wprowadzenie niewielkiego podpiwniczenia(około 1/4 części)

i usunięcie wieżyczki z projektu.

Co sądzicie o tym projekcie i o zmianach jakie zamierzam wprowadzić.

Czekam na komentarze...

Witam

No to jestem pierwszy :D

W trakcie wyboru projektu Muza 2 dostał się do szerokiego finału :D

Zwycięzcą został projekt Verona.

Wady:

- nieustawny salon;

- jeden pokój na poddaszu będzie od strony północnej;

- dach drogi do bólu.

Likwidacja wieżyczki jest ok ale gdzie będziesz miał jadalnię??? salon nie jest za duzy.

Podpiwniczenie w 1/4 - baaaaaardzo duży błąd (kosztyyyyyyyy).

Pozdrawiam

Witam

No to jestem pierwszy :D

W trakcie wyboru projektu Muza 2 dostał się do szerokiego finału :D

Zwycięzcą został projekt Verona.

Wady:

- nieustawny salon;

- jeden pokój na poddaszu będzie od strony północnej;

- dach drogi do bólu.

Likwidacja wieżyczki jest ok ale gdzie będziesz miał jadalnię??? salon nie jest za duzy.

Podpiwniczenie w 1/4 - baaaaaardzo duży błąd (kosztyyyyyyyy).

Pozdrawiam

dlaczego uważasz, że podpiwniczenie jest bardzo kosztowne??

Co do jadalni to niestety masz rację :|

Witam. :lol:

Jestem również z Kr i zdecydowaliśmy się z mężem na ten sam projekt, jednak my nie wprowadzamy, aż tylu zmian... W sumie tylko jakieś przesunięcie okna i zmiana wejścia do łazienki. Co do wieżyczki to u nas jest pół na pół; mnie się nie podoba, a mężowi och tak. Wieżyczka zostaje, ponieważ zyskamy więcej światła od południowego zachodu i fajną, bardzo widną jadalnię. Jest ona od ogrodu więc tym bardziej się nią nie przejmuję. Mam juz w planach obsadzenie ją pnączem. Co do planu uważam że jest super ponieważ ma wyraźnie oddzieloną częśc dzienną od sypialnej. Poza tym sypialnia na dole jest duża i z wyjściem na taras. Planujemy z mężem zrobic z niej wejście do łazienki a zlikwidowac to z korytarza. Gdzie Państwo będą się budowac? w Kr, czy okolicach?? Kiedy Państwo chcecie zacząc?? Czy udało się Państwu znaleźc jakąś realizację tego projektu?? Hm nam niestety nie. Inne zalety:

- dodatkowy mały pokój np. na pokój do pracy czy mini silownię; lub dopóki nie wykończymy góry może tam byc pokój dla dziecka;

- duży garaż;

- spiżarka od strony zachodniej;

- identyczny rozkład pokojów na górze (co by dzieci się nie kłóciły) i garderoby w obu pokojach;

Jedyną wadą jest chyba faktycznie drogi dach. Jeszcze nie byłam u żadnego fachowca więc nie wiem jakie są ewentualne jego koszty.

Pozdrawiam

• 5 months później...

witam wszystkich :) Nam projekt bardzo się spodobał - jest w ścisłej czołówce. Planujemy na początek urządzić się na parterze i dodatkowy pokój przeznaczyć dla malucha - a jak podrośnie siup z nim/nią na górę :wink: I wtedy na dole mamy sypialnię z nasza łazienką + nasz gabinet - strefa rodziców.

Piszecie, że dach drogi - no prościutki to on nie jest... Jak Wam wyceniają przy aktualnych stawkach budowę domu? Do stanu zamkniętego bez wykończenia typu podłogi, płytki, biały montaż). Będę wdzięczna za info.

• 4 months później...