I.W. 12.03.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Co się zmieniło że nie można kupić betonu bez faktury??. Do nie dawna nie był to problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 12.03.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Zawsze można kupić bez faktury ale z paragonem Jeśli zaś chodzi o kupno bez VATu to cuż, nie każdy chce ryzykować i ja się nie dziwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 12.03.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 a co ci przeszkadza faktura ? chyba ze myslisz o kupnie bez VAT ale tego nigdy nie możnabyło robić bo to jest nielegalne i niezgodne z prowem i groża za to okreslone kary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 12.03.2007 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 a co ci przeszkadza faktura ? chyba ze myslisz o kupnie bez VAT ale tego nigdy nie możnabyło robić bo to jest nielegalne i niezgodne z prowem i groża za to okreslone kary do niedawna sami dostawcy o to pytali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 12.03.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 zmieniło sie to że teraz ludziska bardziej prace szanuja i nikt nie chce wyleciec.. ja kupowałem w róznych betoniarniach... bez vat- jak chciałem jak najtaniej.. z vat i certyfikatem na mróz jak chciałem być pewny... i na lewo dodatkowe kubiki tez kupowałem... jak miałem okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kid 12.03.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 zmieniło sie to że teraz ludziska bardziej prace szanuja i nikt nie chce wyleciec.. ja kupowałem w róznych betoniarniach... bez vat- jak chciałem jak najtaniej.. z vat i certyfikatem na mróz jak chciałem być pewny... i na lewo dodatkowe kubiki tez kupowałem... jak miałem okazje Od kiedy betoniarnie nie mogą kupić pospólki bez faktury skończyło się kupowanie betonu bez w/w bo kto im zwróci Vat.Czytałiscie o nowych uprawnieniach skarbówki,że bedą z rolnetka śledzili podatników i zapiszą ile wywrotek wyjechało a ile faktur wystawiono i po balu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 13.03.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Od wielu lat obowiązyje VAT. Dla indywidualnych paragon lub faktura (jak chcą skorzysta z jakiegoś odliczenia), dla firm faktura. Sprzedaż bez paragonu/faktury to szara strefa. Może ci, co to dotychczas praktykowali wystraszyli się, albo mieli kontrolę podatkową. Potrzeby budżetu są coraz większe (becikowe, itd), a skąd na to wszystko brać. Więc Urzędy wzięły się do roboty-kontroli podatników. W mojej firmie w tym roku były już dwie. A ile było w zeszłym roku ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts