Senser 12.03.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Idzie sezon na te latające "$%$@*@$#" I tak sobie myślę, żeby coś przeciw nim zrobić... Chodzi mi o zabezpieczenie okien/okna dachowego Velux, oraz okien przez które będe mógł też wyjść na zewnątrz (dwuskrzydłowe z otwieranym słupkiem). Wiem, że są różne rolety, systemy, siatki...a ja jak na razie kompletnie zielony a z drugiej strony nie chcę, zresztą jak każdy wybulić za ostro... Nie mam rolet zewnętrznych. Okna PCV na zew. w kolorze machoń. Czy możecie mi coś doradzić?? Jak to jest wogóle mocowane?? Wogóle jakieś rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.03.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 http://www.anwis.pl na drzwi polecam znane z filmow amerykanskich hi hi hi ramki na zawiasach - takie drugie drzwi - dosc drogie ale skuteczne na okna normalna ramka przytrzymywana blaszkami lub sprezystym drucikiem na weluksy sa wieksze siatki poszperaj w necie ali licz sie z tym ze zwlaszcza teraz to towar dosc drogi jak by sie moglo wydawac po jego konstrukcji w ostatecznosci siatka i tasma dwustronna lub rzepy - widzialem takie cudenka w Castoramie w zeszlym roku - i co najdziwniejsze......to dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maffin 12.03.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ja mam u siebie na plasikowych oknach zainstalowane moskitiery - mocowanie - taśma z jednej strony klejąca a z drugiej rzep. Do tego rzepa przyczepia się moskitierę. Dobry pomysł z takim mocowaniem, bo bez problemu ściąga się siatkę i pierze ją.Osobiście kupowałam moskitiery na allegro (ceny nie były zastraszające - ok 12zł za jedną o wymiarach 180x180, w komplecie z rzepem). Do wyboru był biały i czarny kolor siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 12.03.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Jareko dobrze prawi, cena ramek była dość ....kosmiczna (nie mam pojęcia dlaczego ? ). Ramka z siatką, mocowanie na blaszki, 2 lata temu płaciłem 160 zł za 1sztukę. Montuje się to na wiosnę i tak zostaje aż do późnej jesieni, oczywiście okno daje się otwierać i zamykać mimo ramki z siatką. Całość szczelna i estetyczna, tylko ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.03.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 skladnikiem ceny jest nie tylko material uzyty do produkcji o czym czasem zapominamy Czy zastanawiamy sie ze cena wyprodukowania samochodu to maksimum 20% jego wartosci w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 12.03.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Idzie sezon na te latające "$%$@*@$#" I tak sobie myślę, żeby coś przeciw nim zrobić... Chodzi mi o zabezpieczenie okien/okna dachowego Velux, oraz okien przez które będe mógł też wyjść na zewnątrz (dwuskrzydłowe z otwieranym słupkiem). Wiem, że są różne rolety, systemy, siatki...a ja jak na razie kompletnie zielony a z drugiej strony nie chcę, zresztą jak każdy wybulić za ostro... Nie mam rolet zewnętrznych. Okna PCV na zew. w kolorze machoń. Czy możecie mi coś doradzić?? Jak to jest wogóle mocowane?? Wogóle jakieś rady... Do okien standardowych moskitiera na ramce aluminiowej mocowana blaszkami, metoda bez inwazyjna w profile lub mocowana za pomocą magnesów - niestety trzeba magnesy przykręcić do ościeżnicy. Znakomitym zabezpieczeniem przed @^%$#@ w drzwiach tarasowych jest moskitiera rolowana. Zasada działania jak w roletach zewnętrznych, skrzynka oraz dwie prowadnice. Wymiary:skrzynka 5x5 cm, prowadnice 3,5x1cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 06.10.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 odkopałem temat moskitier na okna dachowe - zastanawiam się pomiędzy Żalmal i Anwis.Coś doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 17.05.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 odkopałem temat moskitier na okna dachowe - zastanawiam się pomiędzy Żalmal i Anwis. Coś doradzicie? Witaj Rafal111, Nie wiem na jakie moskitiery ostatecznie się zdecydowałeś. Postanowiłem teraz ja odświeżyć temat, ale przekornie z pytaniem czy nie lepiej zastosować systemowe moskitiery tego samego producenta co są okna dachowe? Dostępne na rynku moskitiery np. VELUX są montowane na wnęce okiennej i tym samym nie ograniczają funkcjonalności okna, a także gwarantują idealne dopasowanie i sprawdzoną jakość oraz trwałość. Przy czym Producent oferuje najdłuższą na rynku gwarancję, bo aż na 3 lata. Warte rozważenia? Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 18.05.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Valux ma fajne rozwiąçzania, mam u siebie w domu i jestem zadowolony, zwłaszcza w letnie wieczorey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 22.06.2017 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Super, bardzo dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts