Gagata 12.03.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam serdecznie ogrodników:-) Remontujemy dom na wsi. Zrobilismy m.in. izolacje fundamentów, odprowadzenie wody wokół domu,.. A teraz idzie wiosna no i zabieram się za sadzenie roslin - to typowy dom na wsi i takim ma pozostać. Dla takich domków, jak wiecie, chakterystyczne są min. rośliny (kwiaty) jakby "porastające" ściany domu-rosnące po prostu przy samym murze (w miarę mozliwości) i tworzące coś w rodzaju "żywego malowidła" na tejże ścianie. Np.- różnokolorowe malwy...widzicie to? (..oczami wyobrażni ...) No a mój wykonawca mówi - nie sadzić nic przy murach! wilgoć-zagrożenie! Czy to prawda????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 12.03.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam serdecznie ogrodników:-) Remontujemy dom na wsi. Zrobilismy m.in. izolacje fundamentów, odprowadzenie wody wokół domu,.. A teraz idzie wiosna no i zabieram się za sadzenie roslin - to typowy dom na wsi i takim ma pozostać. Dla takich domków, jak wiecie, chakterystyczne są min. rośliny (kwiaty) jakby "porastające" ściany domu-rosnące po prostu przy samym murze (w miarę mozliwości) i tworzące coś w rodzaju "żywego malowidła" na tejże ścianie. Np.- różnokolorowe malwy...widzicie to? (..oczami wyobrażni ...) No a mój wykonawca mówi - nie sadzić nic przy murach! wilgoć-zagrożenie! Czy to prawda????? Twój wykonawca nie ma racji. Posadzone przy domu rośliny raczej osuszają fundamenty. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 12.03.2007 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 dziękuję Pinus, szczerze mówiąc tez tak mi się wydaje-wysysają przecież dla siebie wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 13.03.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 No dobrze, ale co z podlewaniem, mam ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 13.03.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 No dobrze, ale co z podlewaniem, mam ten sam problem Jak sucho to oczywiście podlewać rośliny. Normalnym fundamentom nic się nie stanie . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 13.03.2007 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 ..normalnym...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 13.03.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 ..normalnym...??? Miałem na myśli zwykle fundamenty (tzw. ławy fundamentowe) z betonu lub cegły. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 13.03.2007 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 moje są kamienne, więc raczej "nienormalne"... ale dodatkowo zaizolowane przez nas bardzo porządnie. Czyli mozna podlewać normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 13.03.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 moje są kamienne, więc raczej "nienormalne"... ale dodatkowo zaizolowane przez nas bardzo porządnie. Czyli mozna podlewać normalnie? Dla mnie tego rodzaju dyskusja i pytanie nie mają sensu . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 13.03.2007 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Pinus - dlaczego??Może sie nie zrozumieliśmy...To jest bardzo konkretny problem stawiany jedynie w nieco , chmmm, żartobliwej frmie.Mam kamienne fundamenty, dodatkowo zaizolowane. Piszę o tym poniewaz użyłeś okreslenia "normalne" fundamety, więc chciałabym sprecyzowac co miałeś na myśli, bo traktuję Cię jak fachowca i Twoja opinia jest dla mnie istona.Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts