Seba7207 12.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam, zacząłem starać się o pozwolenie na budowę na początku stycznia. Tzn, miałem już warunki przyłącza EE, wod-kan, wypis z gminy itp. Zgłosiłem się do architekta. Ten zamówił mapkę do celów projektowych. Dogadałem się, że wykona mi adaptację projektu (który zakupiłem wcześniej). Zmiany niewielki wręcz kosmetyka. Teraz jest już prawie połowa marca, on twierdzi że dokumenty w ZUDzie. To już leci trzerci miesiąc, a jeszcze nie ma wyników badań geologicznych (ponoć są robione). Nie mogę skontrolować faktycznego stanu ponieważ mieszkam 450 km dalej. Z tego co wiem to ZUD ma 14 dni (w wyjątkowych przypadkach 30 dni). Architekt twierdzi, że ktoś w ZUDzie się rozchorował i trochę się przeciągnie. Jak myślicie, ile czasu jeszcze będzie trwało uzyskanie zgody na budowę? Jeśli np. w przyszłym tygodniu w ZUDzie zatwierdzą? Bardzo zależy mi na czasie, a tu tak się przeciągnęło. Sąsiad załatwił pozwolenie w 2 miesiące, mi już leci 3-ci. Normalnie załamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 12.03.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 I skąd ja znam te kity pseudoarchitektów opowiadane inwestorom? Niestety z doświadczenia. Twój przypadek jeszcze nie jest "kliniczny". Ja czekam na pozwolenie od listopada 2006!!! Normalnie tragedia. Obecnie ponoć rozpoczynają procedurę sprawdzania dokumentów złożonych do pozwolenia na budowę. Do 15 kwietnia pozwolenie ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 13.03.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Tak, tak oni mają czas. Ja dzisiaj dowiedziałam się, że w wersji BARDZO optymistycznej nie krócej jak 2 miesiące, a może się zdarzyć że i 6!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 14.03.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Urząd ma 65 dni na wydanie pozwolenia na budowę /jest to termin sztywny/, muszą być wszystkie uzgodnienia, opinie, pozwolenia, Nie mylić z wydaniem warunków zabudowy. Możę być krócej ale nie dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 14.03.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Urząd ma 65 dni na wydanie pozwolenia na budowę /jest to termin sztywny/, muszą być wszystkie uzgodnienia, opinie, pozwolenia, Nie mylić z wydaniem warunków zabudowy. Straszne to!!! A mi się tak pali... grunt pod nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp.dragon 14.03.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Nie narzekajcie. Ja WZ-kę i pozwolenie na budowe załatwiam juz 3 rok !!!!!!!!!! i co wy na to ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 14.03.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Nie narzekajcie. Ja WZ-kę i pozwolenie na budowe załatwiam juz 3 rok !!!!!!!!!! i co wy na to ?????????? Nie, to już jest przesada!!! Na wszystkie te procedury są terminy graniczne. Długie bo długie ale są. Dlaczego z tego nie korzystasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp.dragon 17.03.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Lepiej przyjedź do krakowa i sam postaraj się coś załatwić to zobaczymy co powiesz o procedurach "procedury też są czasochłonne". Jedyne co na nich działa przynajmniej wczoraj zadziałało to zrobienie dzikiej awantury i to nie zwykłemu pracownikowi tylko jego zwierzchnikowi. W moim przypadku zadziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sagachrzanow 21.03.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Ja wszystkie formalności załatwiałam od kwietnia 2005 do sierpnia 2006. Tylko, że mój przypadek by szczególny, na granicy dwóch miejscowości i w dodatku województw, wszystko musiałam załatwiać podwójnie w jednej i drugiej miejscowości. Najdłużej z zarządcą drogi, 5 różnyc decyzji, prawi 6 miesięcy, tak jakby nie można było wszystkiego ująć w jednej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts