Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich.

Niedawno znalazłam tą stronkę i cieszę się bardzo, że tylu osobom podoba się projekt, który równiez ja wybrałam. Mój mąż marudzi, że jest drogi, A ja oczywiście swoje - że jest piękny. Mamy juz projekt, w którym robimy niewielkie zmiany, a najpoważniejszą z nich jest powiększenie salonu o podcień. Bardzo dużo czasu spędziliśmy nad decyzją czy budować w Ytongu czy w tradycyjnej technologii. Zdania sa podzielone, ale wiele dobrego się mówi o Ytong, pod warunkiem, że firma wykonawcza wie co robi. Poza ty słyszałam opinię, że Ytong chłonie wodę z gruntu, ale nie do końca daję się zwariować.

W miarę możliwości czasowych będę Was "odwiedzać", aby podyskutować o naszych problemach. Prosze o jakieś sugestie i opinie.

My planujemy w tym roku postawić stan surowy otwarty, a zakończyc w przyszłym roku.

Wszystkim budującym już teraz życze obłędnych pomysłów, nerwów na wodzy i zalegającej gotówki.

Hej,

moj sasiad - niestety nie ma czasu n forum ;-) - wlasnie zaczyna klasc instalacje w Natalii.

dom jest obszerny, mnie najbardziej podoba sie mozliwosc utworzenia otwartego pokoju0hall na poddaszu, zaraz przy schodach.

warto podniesc scianke kolankowa do dwoch pustakow, co daje sporo dodatkowej przestrzeni, a nie psuje proporcji budynku. powstaje tez duze pomieszczenie nad garazem, cos do relaksu i bilarda ;-)

dom tani nie jest, ale z tego co wiem to juz sam projekt jest sporo przewymiarowany.

ytong 40 cm, do tego kosmiczna lawa fundamentowa z pretami fi16mm !! ....

mozna tutaj cos zaoszczedzic.

Jacek

• 1 month później...

Witam Cię.

Dzięki za wypowiedź na temat tego projektu. Właśnie wpadłam na szalony pomysł i proszę Cię o pomoc. W związku z tym, że Piła jest niedaleko od Szczecina to czy mógłbyś zorganizaować nam spotkanie z sąsiadem w celu obejrzenia Natalki w rzeczywistości. Nie ukrywam, że bardzo by nam na tym zależało, ponieważ zastanawiamy się nad pewnymi zmianami i nie wiem czy to dobre posunięcie. Nie ma to jak zobaczyc na własne oczy.

Proszę jeżeli mógłbyś nas skontaktować byłoby super.

Czekam niecierpliwie na odpowiedź, czy sąsiad wyraził zgodę, a później będziemy dogadywać szczegóły.

Pozdrawiam

Witam Cię.

Dzięki za wypowiedź na temat tego projektu. Właśnie wpadłam na szalony pomysł i proszę Cię o pomoc. W związku z tym, że Piła jest niedaleko od Szczecina to czy mógłbyś zorganizaować nam spotkanie z sąsiadem w celu obejrzenia Natalki w rzeczywistości.

daj znac, kiedy bedziesz w poblizu Pily, cos wymyslimy .... ;-)

kolega na pewno sie zgodzi

Powiem szczerze, że przyjechalibyśmy z mężem specjalnie do Piły po to, żeby zobaczyć dom, a nie przy okazji. Dlatego tez zależy nam na umówieniu sie na "pewniaka", bo to jednak trochę km jest. Pasowałoby nam najlepiej w sobotę, ale jeżeli koledze nie będzie to odpowiadało to każdy dzień, ale będziemy w stanie dojechać ok. 19-tej. ponieważ w tygodniu pracujemy do 16.30. Będziemy wdzięczni za pomoc. Jeżeli nie da rady nas umówić to trudno, ale dzięki za dobre chęci. :)

Pozdrawiamy