aga_bissmyk 12.03.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Wszystkich. Niedawno znalazłam tą stronkę i cieszę się bardzo, że tylu osobom podoba się projekt, który równiez ja wybrałam. Mój mąż marudzi, że jest drogi, A ja oczywiście swoje - że jest piękny. Mamy juz projekt, w którym robimy niewielkie zmiany, a najpoważniejszą z nich jest powiększenie salonu o podcień. Bardzo dużo czasu spędziliśmy nad decyzją czy budować w Ytongu czy w tradycyjnej technologii. Zdania sa podzielone, ale wiele dobrego się mówi o Ytong, pod warunkiem, że firma wykonawcza wie co robi. Poza ty słyszałam opinię, że Ytong chłonie wodę z gruntu, ale nie do końca daję się zwariować. W miarę możliwości czasowych będę Was "odwiedzać", aby podyskutować o naszych problemach. Prosze o jakieś sugestie i opinie.My planujemy w tym roku postawić stan surowy otwarty, a zakończyc w przyszłym roku. Wszystkim budującym już teraz życze obłędnych pomysłów, nerwów na wodzy i zalegającej gotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.03.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Hej, moj sasiad - niestety nie ma czasu n forum - wlasnie zaczyna klasc instalacje w Natalii. dom jest obszerny, mnie najbardziej podoba sie mozliwosc utworzenia otwartego pokoju0hall na poddaszu, zaraz przy schodach. warto podniesc scianke kolankowa do dwoch pustakow, co daje sporo dodatkowej przestrzeni, a nie psuje proporcji budynku. powstaje tez duze pomieszczenie nad garazem, cos do relaksu i bilarda dom tani nie jest, ale z tego co wiem to juz sam projekt jest sporo przewymiarowany. ytong 40 cm, do tego kosmiczna lawa fundamentowa z pretami fi16mm !! .... mozna tutaj cos zaoszczedzic. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 04.05.2007 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witam Cię.Dzięki za wypowiedź na temat tego projektu. Właśnie wpadłam na szalony pomysł i proszę Cię o pomoc. W związku z tym, że Piła jest niedaleko od Szczecina to czy mógłbyś zorganizaować nam spotkanie z sąsiadem w celu obejrzenia Natalki w rzeczywistości. Nie ukrywam, że bardzo by nam na tym zależało, ponieważ zastanawiamy się nad pewnymi zmianami i nie wiem czy to dobre posunięcie. Nie ma to jak zobaczyc na własne oczy.Proszę jeżeli mógłbyś nas skontaktować byłoby super. Czekam niecierpliwie na odpowiedź, czy sąsiad wyraził zgodę, a później będziemy dogadywać szczegóły.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASIAIZBYSZEK 04.05.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 A ja się zgadzam z jacekp71 poniewaz my również podniesliśmy o jeden bloczek i nie psuje to bryły budynku poza tym ilość zbrojenia rzeczywiście jest w kosmicznych ilościach nie potrzebnych wystarczy to uzgodnić z kierownikiem budowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.05.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam Cię. Dzięki za wypowiedź na temat tego projektu. Właśnie wpadłam na szalony pomysł i proszę Cię o pomoc. W związku z tym, że Piła jest niedaleko od Szczecina to czy mógłbyś zorganizaować nam spotkanie z sąsiadem w celu obejrzenia Natalki w rzeczywistości. daj znac, kiedy bedziesz w poblizu Pily, cos wymyslimy .... kolega na pewno sie zgodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 06.05.2007 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Powiem szczerze, że przyjechalibyśmy z mężem specjalnie do Piły po to, żeby zobaczyć dom, a nie przy okazji. Dlatego tez zależy nam na umówieniu sie na "pewniaka", bo to jednak trochę km jest. Pasowałoby nam najlepiej w sobotę, ale jeżeli koledze nie będzie to odpowiadało to każdy dzień, ale będziemy w stanie dojechać ok. 19-tej. ponieważ w tygodniu pracujemy do 16.30. Będziemy wdzięczni za pomoc. Jeżeli nie da rady nas umówić to trudno, ale dzięki za dobre chęci. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts