Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

układanie bruku z kamienia polnego

Recommended Posts

Odśnież kawałek i pstryknij czym prędzej :wink: , boć mnie przecie ciekawość zeźre :D

...a jak nie będę mógł wytrzymać, to jest ryzyko, że wsiądę w banę i osobiście do Pyrlandii pojadę :wink: :lol: . A zrobię to z tym większą przyjemnością, że do Poznania duży sentyment czuję - 6 fajnych lat tam spędziłem :wink:

Odśnież kawałek i pstryknij czym prędzej :wink: , boć mnie przecie ciekawość zeźre :D

...a jak nie będę mógł wytrzymać, to jest ryzyko, że wsiądę w banę i osobiście do Pyrlandii pojadę :wink: :lol: . A zrobię to z tym większą przyjemnością, że do Poznania duży sentyment czuję - 6 fajnych lat tam spędziłem :wink:

Zapraszamy serdecznie - na powitanie będą pyrki z gziką. :wink:

Ci co nie znają - niech spróbują:

http://x.garnek.pl/ga8046/49cb75ae0f42cca3569666a3/pyry_z_gzikiem_wg_rodziny.jpg

Ale mi smaka narobiłaś :D

...ale aż tak cię fatygował nie będę - wystarczy jaka ryczka, choćby i w antrejce, co bym odpocząć mógł przed powrotem :wink:

Uważaj co piszesz, bo ode mnie tylko 230km do Poznania... :wink: :lol:

jaki, jeśli tylko tyle wystarcza, żeby w dobry nastrój cię wprawić, to pisz śmiało - ja o Poznaniu mogę długo w tym tonie :wink:

Nie gzika tylko gzik tj.ziemniaki z gzikiem. Na mój gust to za dobre toto nie jest ale mój mąż bardzo lubi. Biały ser rozgnieciony ze śmietaną na papkę plus sól , pieprz i drobno pokrojona cebula lub szczypiorek. Podaje się z ziemniakami/pyrami/ ugotowanymi w mundurkach/łupinach/ Wyglądać ma ta potrawa jak na zdjęciu powyżej. Smacznego

Gdybyśmy mieli zwracać uwagę na takie bzdurne stereotypy to nie powinniśmy lubić nikogo: warszawiaków, ślązaków, łodziaków, krakowiaków... (no a o poznaniakach to nawet nie wspomnę :wink: :lol: :lol: ).

Poza tym każdy Niemiec to faszysta, a Włoch to członek mafii :o ... A ja byłem i w RFN i w Italii - i żadnego nie spotkałem (hmm..., chociaż wiem, że są :wink: :D )

...ale wróćmy lepiej do kamyczków, bo się tu wątek regionalny zrobił :lol:.

joaz, czy to może u ciebie :wink: :lol: :

http://muzeumpuck.kaszubia.com/wp-content/uploads/2007/06/rybacka-chata-kuhra2.jpg

...albo może to(?) :D :

http://www.gniazdko.com/wp-content/uploads/2008/02/paac-w-gsiorowie-5.jpg

• 4 years później...