novi_ana 13.03.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 jestem przeciwna temu typowi pieca, kupiliśmy dom do wykończenia - istnieje już instalacja pod piec z otwartą komorą spalania mój mąż nie chce słyszeć o tym z zamkniętą komorą spalania i przerobieniu instalacji - mówi, że to dodatkowe 2 tys. a fachowiec mówi, że nie będzie zimno..?? otwarta komora spalania - oznacza nawiewnik w ścianie, wszyscy piszą o wychładzaniu Kotłowni, a ja mam go mieć w łazience!! moje słowo przegrywa z opinią fachowca - czy ktoś zainstalował piec z otwartą komorą w łazience? proszę o pomoc zanim dojdzie do rozwodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 13.03.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 noviana ja mam taki piec w kotlowni i ...zimno jest - taki piec sporo powietrza potrzebuje. Ja w kotlowni nie grzeje, ale przeciez w lazience cieplo musi byc - ja bym nie robil z otwarta komora - nie ma rady - rozwod trza brac . Z tymi kosztami to chyba twoj "stary" przesadza - kociol z zamknieta komora drozszy o 500 zl, szmata do uszczelnienia Zetki - 50 gr, instalacja doprowadzenia powietrza do spalania - nie wiem ile, ale na pewno mniej niz 1499,50 zl. Y A fachowcowi albo sie nie chce tego robic ...albo nie umie - pamietaj, ze to Ty bedziesz marzla w tej lazience a nie Twoj mierny hydraulik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giloman 13.03.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Dodatkowo trzeba dodać ryzyko ewentualnej niedrożności kanału spalinowego i wentylacyjnego. Tu już nie chodzi o komfort tylko o przeżycie. Jak najdalej ze spalinami od pomieszczeń użytkowych a w szczególności w łazience. Ptaki zatkają kanał, ty z mężem grzejecie się w wanience i gdzie podzieją się spaliny? Zamknięta komora z wyrzutem za ścianę załatwia problem. Nie daj się mężowi, chyba że planujesz względem niego jakiś drobny zamach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 13.03.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 We wszystkich nowobudowanych domach powinny być kotły gazowe z zamknięta komorą spalania a w szczególności w łazience W łazience musi być kociołek turbo bo po pierwsze wychłodzenie pomieszczenia, po drugie możliwość zaczadzenie i po trzecie lakiery i dezodoranty uszkodzą kociołek i przyczynią się do większego zużycia gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 13.03.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam,Mam z zamknieta komora spalania (MiniMax Turbo - Termetu).Jest super.Przy otwartej komorze bedzie zimno - to jest juz sprawdzone w tysiacach domow.W dzisiejszych czasach tylko kotly z zamnieta komora spalania - nawet jesli to jest kotlownia a nie lazienka.Kociol z zamknieta komora spalania ma wiecej plusow: ma zawsze dobry "ciag" dostosowany do dawki paliwa - a wiec wieksza sprawnosc, odbiera cieplo w przewodzie pow - spalinowym ze spalin, ma krotszy komin.Same zalety, nic tylko montowac zamknieta komore spalania.Za nic niee daj sie przekonac do otwartej!PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 14.03.2007 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 bardzo wam wszystkim dziękuję za poparcie i opinie.. rozwodu nie będzie - mąż chyba już przekonany, a fachowiec pracuje nad znalezieniem pieca z zamkniętą komorą spalania, który będzie najlepiej pasował do tego co już zostało zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.03.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Zimno, zimno, zimno. Bardzo zimno. Do bani. Tylko z zamkniętą. Nie ma nic gorszego, jak wyleźć z gorącego prysznica w taki ziąb. Przerabiałem - odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 14.03.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Miałem tak w swoim domu jak się wprowadzałem. Poprzedniej zimy był koszmar - w łazience zawsze było zimno. Teraz mam 120 litrowy zbiornik z grzałką na poddaszu i jest super, ba nawet komfort (czyli tak jak być powinno). Dobrze że przekonałaś męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts