Bazhyl 13.03.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Tutaj wszelkie komentarze - jeśli takowe będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.04.2007 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 W sumie założenia są piękne.Wydaje mi się,że Melodia za 370.000 to darmo ale być może realnie - kwestia jakie ceny materiałów i robocizny uwzględniłeś.Ja liczę 470.000 ( oczywiście sprawę podraża pompa ciepła ). Szczerze życzę powodzenia i zmieszczenia się w kosztach.Tak jak pisałem surowy otwarty przekroczyłem o 8% ale miałem kosztorys niezależny.Na resztę wszystko jest "na oko" i tu pewnie będą większe przekroczenia. Widzę,że pozycje są wzięte z kwitu mBanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 21.04.2007 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Tak, wszystko na podstawie kwitu z mBanku. Oczywiście przyjmuję, że różnica pomiędzy założeniami a rzeczywistością może wystąpići, jednak zrobię dużo by się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 24.04.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 No widzę, że budowa ruszyła pełna parą! I nawet całkiem przyjemnie działeczka wygląda po zdjęciu humusu. U mnie to było iście księżycowo. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 24.04.2007 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Pełną parą to ruszą murarzę - niestety ja nie znam się na tym fachu, więc sie nie podejmuję. Na razie to sobie wymieniliśmy fitness na łopaty . Z humusikiem było ciężko ponieważ musieliśmy ziemię rozwozić po działce (mój kawałek księżycowy), a do tego masa korzeni przez które musieliśmy sie przedzierać. Teraz idzie gładko - w piachu kopie się całkiem przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 18.08.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Teraz przynajmniej będzie już widać, gdzie lokujesz pieniążki Najgorzej, jak z konta ubywa a tu wszystko jeszcze w ziemi siedzi Trzymam kciuki, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 18.08.2007 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 A dzięki dzięki... też tak to sobie tłumaczę - dotychczas jakoś tak abstrakcyjnie ta budowa wyglądała, ale odkąd mogę stanąć w oknie (wprawdzie nie całkiem skończonym) czuję, że to już prawie dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 20.09.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Zastanów się nad spiżarką!Chyba i tak mówię za późno.Patrząc teraz na kuchnię dziękuję rodzinie i majstrowi że mnie od niej odwiedli.Kuchnia z "projektową spiżarką" jest makabrycznie mała.Nawet teraz nie wydaje mi się że mam za dużo blatu.Mam natomiast przestzreń.Nie dziwię się Tobie że masz poczucie "małości"niektórych pomieszczeń.Postaram się niedługo opublikować kilka zdjęc wnętrza,sam zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 20.09.2007 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Zbyt późno... Ja w tym momencie jestem zaskoczony małością łazienki - mam wrażenie, że nie zmieści mi się tam wszystko tak jak w projekcie - wanna narożna, bidet, wc, dwie umywalki. A i pewnie jakieś szafki by się zdały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 30.09.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Na dole mam zamiast wanny natrysk,bidet,klop i dwie umywalki z szafką na dole - spokojnie miejsca wystarczy chyba że jakąś kamasutrę chcesz zastosować.Natomiast u góry wanna pod skosem to poroniony pomysł.Koniecznie wywal drzwi i przenieś je do pokoju obok-taka garderoba a w ich miejsce wstaw wannę chyba że masz wzrost Kaczyńśkich wtedy spoko.A spiżarkę rozwal .....wspomnisz moje słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.11.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Bazhyl ladnie ta twoja Melodia wyglada-szkoda ze tak rzadko piszesz ja tez zastanawiam sie nad tym projektem ale bede chciala go nieco poszerzyc ,przeniesc schody na sciane kotlowni (zlikwidowac do niej wejscie z domu)oraz zrobic wykusz prostokatny.Nie wiem co jeszcze z tego wyjdzie czy dadza mi zgode na te zmiany i wogole kiedy rusze z budowa Do tej pory nikt nie robil w Melodii schodow wylewanych(moze sie nie mieszcza?) a mi bardzo podobaja sie takie betonowe z trepami z drewna wiec dlatego kombinuje ,kombinuje,kombinuje Trzymam kciuki za twoja budowe obys zmiescil sie w kosztorysie bo to tez podnosi mnie na duchu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 04.11.2007 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Piszę z rzadka, ponieważ z jednej strony zarabiam ciężko na wybudowanie Melodii, z drugiej zajmuje się dzieckiem, a z trzeciej robię wszystko by położyć dach przed zimą. Niebawem 8-9 listopada, mam urlop, więc postaram się trochę nadrobić zaległości. Melodia do dnia dzisiejszego wydaje mi się trafionym projektem, oczywiście wszystko zależy od tego, czego oczekujesz, wiele nie zmieniałem (łazienka na poddaszu na garderobę, taras prostokątny, technologia, wyjście na taras z małego pokoju), nawet ustawienie względem stron świata jest kiepskie - taras mam na NE. Przenoszenie schodów na ścianę kotłowni... hm kwestia gustu . Schody wylewane moim zdaniem powinny się zmieścić, oczywiście będą miały kształt zbliżony to tych w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.11.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Doskonale to rozumiem.Ja mam wjazd od zachodu i jeszcze zastanawialam sie nad domem Lawenda z http://www.domnahoryzoncie.pl bo ma on salon wlasnie od frontu.Co do schodow to mysle ze nie beda wygladaly najgorzej przy kotlowni tyle ze chyba beda bardziej strome.Jeszcze zobacze skoro poszerze dom to moze rzeczywiscie zmieszcza sie wylewane w oryginalnym miejscu. Zycze powodzenia w dokonczeniu stanu surowego przed zima-bedzie oko cieszyl taki domek juz prawie w calej krasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.11.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Bazhyl fajnie Ci wyszedl ten slup na tarasie-rozumiem ze od frontu tez bedziesz taki robil?Zima rzeczywiscie w pelnej krasie-nie pokazuje moim dzieciom tych widkow bo juz by chcieli jechac do dziadkow a bilety mamy dopiero na polowe grudnia -u nas zielno,zielono... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 18.11.2007 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Zazdroszczę zieleni, jednak tylko pod kątem budowy . Kolejny tydzień ma być a całym kraju niezły, wstępnie murarz będzie mi dalej ciągnął kominy (klinkier) i kończył wieńce. Słup od frontu będzie dokładnie taki sam jak z tyłu. Szalunek stoi obok słupa i czeka na ponowne zabetonowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 14.03.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 bardzo ładny domek sobie wybraliście, jaki planujecie kolor elewacji:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 16.03.2008 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Planujemy zmajstrować kolor zbliżony do zaprojektowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 24.05.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Hej Coraz bardziej twoj domek wyglada jak na rysunku w projekcie-wielkie gratulacje-jest sliczny. Jakie masz wrazenia odnosnie salonu i wykuszu?Czy budujac jeszcze raz poszezylbys wykusz?Pytam bo zastanawiam sie nad poszezeniem go do 130 cm i przesunieciem bardziej w strone salonu (tylko on i tak jest nieco krotkawy ) Mam jeszcze troche niedyskretne pytanie odnosnie kosztow-chyba jednak ten twoj kosztory byl bardzo zanizony bo cos malo mi sie wydaje za SSZ 130 tys Mam nadzieje ze znajdziesz chwilke na uzupelnienie dziennika i zamiescisz kilka fotek z wnetrza oraz moze Melodia pokaze swoj front? Pozdrawiam i zycze szybkiego wykanczenia tego cudenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 25.05.2008 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Dzięki za gratulację, również cieszymy się, że już powoli zbliżamy się do wykańczania - miejmy nadzieję, że sie przy tym nie wykończymy . Nie poszerzyłbym wykuszu - jeszcze nie mam tam stołu, który żona sobie wybrała, ale wymiarami powinno pasować - mam wrażenie, że poszerzając wykusz straciłbym taką bryłę jaką chcę mieć - czyli zaprojektowaną. Na pewno nie przesunąłbym wykuszu do tyłu. Co do kosztów - przestałem to liczyć - przyznaję się ale poddałem się. Jedynie mogę szacować całość - na dzień dzisiejszy szacuję, że wydałem na budowę około 200 000 - stan surowy zamknięty bez kotłowni i kaloryferów, ocieplone poddasze, wylewki, tynki, doprowadzony gaz, prąd, szambo, woda, instalacja alarmowa etc. Myślę, że nie jest najgorzej - kosztorys był w całości wykonany pod bank. Niebawem umieszczę kolejne foty, jednak z frontu mam górę ziemi ponieważ gaz mam wprowadzany w dwóch punktach (przez spiżarkę i do kotłowni), więc jest dość duży wykop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 26.05.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Bazhyl nawet nie wiesz jak mi pomogles swoja odpowiedzia i podniosles na duchu-zyczylabym sobie tez zamknac sie w podobnej kwocie jak u Ciebie Maz po przeczytaniu Twojej odpowiedzi wkoncu zgodzil sie na budowe tego domku-hurrrrrrrrrrra. Zdaje sobie sprawe ze moja budowa w przyszlym roku bedzie nieco drozsza ale licze tez na to ze nie buduje sie w miescie tylko na wsi wiec i robocizna tez nie powinna byc z kosmosu Na Twoim przykladzie widac ze mozna w sesnownych pieniadzach wybudowac piekny domek Bede z niecierpliwoscia czekac na kolejne foty i jeszcze raz dziekuje za wszystkie sugestie i info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts