Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lolomamy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

beatca - muszę najpierw zrobić zdjęcia - ostatnie, jakie mam to z czasów montażu elektryki :o . Na pewno zrobię, bo obiecałam też innym, niestety dzisiaj, kiedy byłam na budowie było już ciemno.

Z wieści budowlanych - z dobrych wieści - łazienki zostały wybrane i zamówione. Wszystko oprócz panelu prysznicowego i baterii do wanny i umywalki. Najbardziej cieszę się z wanny excellent - admira (dla mnie boska). Inne dobre wieści - mamy część gniazdek (kupionych i zamontowanych) - firmy elba seria viva - zielone do dzieci. Grzejemy też w kominku - w salonie jest 21 stopni.

Z niedobrych wieści - ocieplenia nadal nie mamy - podobno mają przyjść w przyszłym tygodniu. Kotłowni nadal nie mamy - gośc ma przyjść w ten wtorek - jest jednak inny problem - w piątek przywieźli nam nie ten zbiornik na olej - czekaliśmy nas niego ok. dwóch tygodni :evil: . Nie wiem, co dalej .... . Szambo bedzie dopiero na koniec października - ściągamy je :evil: bezpośrednio od producenta z Radomia, bo ich przedstawiciel na Pomorzu ma je o 900 zł. drożej.

Z dobrych wieści - mąż przyniósł Redsa ze sklepu i wafelki familijne - to mój ulubiony zestaw.

• 2 weeks później...
Jeżeli chodzi o plany budowlane. W poniedziałek podobno ma wejść ekipa od ocieplenia (zobaczymy). Zwodzą nas już długo. 5 października ma przyjechać szambo i zaczynają się robić łazienki. Do tego czasu muszę kupic gniazdka i wlączniki do reszty domu - salon, korytarz, kuchnia, sień, garaż.cały ten etap musi sie skończyć do końca listopada (wraz z nawiezieniem ziemi na dzialkę do częściowego wyrównania i prowizorycznym jej ogrodzeniem). Potem pożądki i - przeprowadzka - niestety ze starą kuchnią i brakiem drzwi wewnętrznych - ale co tam, będzie dobrze, oby do wiosny :)