kawaba 13.03.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witajcie, My też mamy działkę w Halinowie przy Granicznej. Zastanawiamy się nad projektem Wiera z pracowni Horyzont. Czy znacie kogoś z Halinowa lub okolic kto wybudowal dom wg tego projektu? Czy możecie mi powiedzieć jak z dojazdami do Warszawy (samochodem)?Ile mniej więcej z Halinowa na mokotów (okolice Best Malla)? Pozdrawienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 13.03.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witajcie, My też mamy działkę w Halinowie przy Granicznej. Zastanawiamy się nad projektem Wiera z pracowni Horyzont. Czy znacie kogoś z Halinowa lub okolic kto wybudowal dom wg tego projektu? Czy możecie mi powiedzieć jak z dojazdami do Warszawy (samochodem)?Ile mniej więcej z Halinowa na mokotów (okolice Best Malla)? Pozdrawienia dla wszystkich. Kawaba, tu masz caly watek o Halinowie: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=55130 Co do dojazdow z Halinowa na Mokotow to wyglada to nastepujaco: - nocka - ok. 20 min. - popoludnia, dzien powszedni od 11.00 ok. 40 min. - dzien powszedni rano - ponad godzine Podsumowujac - pociagiem o wiele lepiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawaba 13.03.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Dzięki Bonzo, Z tymi pociągami to nie zachętnie ale jak będzie trzeba... Wątek o Halinowie przeczytałam, tylko nie natknelam się na Wiere a chcemy wybrac między tym projektem a Szafirem z Arch Timu. Powiem szczerze, mamy działkę, mamy całkiem całkiem zdolnoś kredytową ale czuję się jakoś osamotniona. Mogę tylko pogadac z mężem ale czasem chciala bym z kimś jeszcze. W pracy nie mam na kogo liczyc, ponieważ moje koleżanki to wielkie fanki mieszkań i tylko mi przypominają o dojazdach, odśnieżaniu itp. Mnie to nie zniechęca do budowania ale nie mam co z nimi zaczynac tematu, bo one są święcie przekonane o wyższości mieszkań nad domami pod Warszawą a ja wychowałam się w domu i to w Puszczy Bialowieskiej i tak mi brakuje tej swobody, śniadania na świeżym powietrzu i trawy po której smiało mogę stopa bosymi stopami. Mam nadzieję, że mnie rozumiesz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 14.03.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Co do jazdy pociagiem to Twoj wybor ale mysle, ze sie z czasem przekonasz. Po prostu jest to szybciej, bezpieczniej itd. Moj kolega z Sulejowka zawsze byl wrogiem pociagu a odkad mu podlaczyli SKM porzucil samochod. Jak masz daleko do stacji to przeciez mozesz tam podjechac samochodem - jest parking. Co do Wiery czy innego Szafira to nie doradze, bo nawet nie wiem jak wygladaja. Mieszkanie w Warszawie czy dom pod to jest wybor kazdego. U mnie poniekad przewazyl aspekt finansowy - duze mieszkanie w dobrym punkcie w Warszawie wyjedzie na gotowo wiecej niz dom z dzialka pod Warszawa. W watku o Halinowie znajdziesz sporo praktycznych informacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts