Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A Wiera w Halinowie jest?

Recommended Posts

Witajcie,

My też mamy działkę w Halinowie przy Granicznej. Zastanawiamy się nad projektem Wiera z pracowni Horyzont. Czy znacie kogoś z Halinowa lub okolic kto wybudowal dom wg tego projektu?

Czy możecie mi powiedzieć jak z dojazdami do Warszawy (samochodem)?Ile mniej więcej z Halinowa na mokotów (okolice Best Malla)?

Pozdrawienia dla wszystkich. :)

Witajcie,

My też mamy działkę w Halinowie przy Granicznej. Zastanawiamy się nad projektem Wiera z pracowni Horyzont. Czy znacie kogoś z Halinowa lub okolic kto wybudowal dom wg tego projektu?

Czy możecie mi powiedzieć jak z dojazdami do Warszawy (samochodem)?Ile mniej więcej z Halinowa na mokotów (okolice Best Malla)?

Pozdrawienia dla wszystkich. :)

Kawaba,

tu masz caly watek o Halinowie:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=55130

Co do dojazdow z Halinowa na Mokotow to wyglada to nastepujaco:

- nocka - ok. 20 min.

- popoludnia, dzien powszedni od 11.00 ok. 40 min.

- dzien powszedni rano - ponad godzine

Podsumowujac - pociagiem o wiele lepiej.

Pozdrawiam

Dzięki Bonzo,

Z tymi pociągami to nie zachętnie ale jak będzie trzeba... :roll:

Wątek o Halinowie przeczytałam, tylko nie natknelam się na Wiere a chcemy wybrac między tym projektem a Szafirem z Arch Timu.

Powiem szczerze, mamy działkę, mamy całkiem całkiem zdolnoś kredytową ale czuję się jakoś osamotniona. Mogę tylko pogadac z mężem ale czasem chciala bym z kimś jeszcze. W pracy nie mam na kogo liczyc, ponieważ moje koleżanki to wielkie fanki mieszkań i tylko mi przypominają o dojazdach, odśnieżaniu itp. Mnie to nie zniechęca do budowania ale nie mam co z nimi zaczynac tematu, bo one są święcie przekonane o wyższości mieszkań nad domami pod Warszawą a ja wychowałam się w domu i to w Puszczy Bialowieskiej i tak mi brakuje tej swobody, śniadania na świeżym powietrzu i trawy po której smiało mogę stopa bosymi stopami. Mam nadzieję, że mnie rozumiesz.

Pozdrawiam.

Co do jazdy pociagiem to Twoj wybor ale mysle, ze sie z czasem przekonasz. :D

Po prostu jest to szybciej, bezpieczniej itd. Moj kolega z Sulejowka zawsze byl wrogiem pociagu a odkad mu podlaczyli SKM porzucil samochod.

Jak masz daleko do stacji to przeciez mozesz tam podjechac samochodem - jest parking.

Co do Wiery czy innego Szafira to nie doradze, bo nawet nie wiem jak wygladaja.

Mieszkanie w Warszawie czy dom pod to jest wybor kazdego. U mnie poniekad przewazyl aspekt finansowy - duze mieszkanie w dobrym punkcie w Warszawie wyjedzie na gotowo wiecej niz dom z dzialka pod Warszawa.

W watku o Halinowie znajdziesz sporo praktycznych informacji.

Pozdrawiam