Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Vis a Vis C126 - budujemy z Keramzyt Projekt

Recommended Posts

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Renka,

przeczytałem Twój dziennik i jestem pod wrażeniem :) Przede wszystkim szczegółowości wpisów i zacięcia we wpisaniu całej historii z ubiegłego roku. Projekt bardzo fajny a działka to prawdziwa piękność.

Oczywiście postaramy się dodawać zdjęcia z budowy na bieżąco.

Powodzenia!

KK

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
KIBICUJĘ, KIBICUJĘ!!!!:) :) :)

PODWÓJNIE BO SAM ZABIERAM SIE NIEBAWEM ZA BUDOWĘ TEGO DOMKU RÓWNIEŻ PO MAŁYCH ZMIANACH.

DZIĘKI ZA SUPER DOKŁADNY DZIENNIK Z BUDOWY -BĘDĘ CZĘSTYM GOŚCIEM :wink:

WITAM!

JA JEŚLI MOGĘ TO KILKA ZDAŃ O ZMIANACH JAKIE WPROWADZIŁEM W PROJEKCIE SWOJEGO DOMKU WZGLĘDEM PROJEKTU C126.

-ROZSZERZYŁEM ROZPIĘTOŚCI STROPÓW DO 6,2m NAD POKOJEM DZIENNYM ORAZ NAD KUCHNIĄ I PRZEDSIONKIEM (MAM CIUT WIĘKSZĄ POWIERZCHNIĘ DOMU).

-W OBSZARZE TARASU (tego przy sypialniach) ZAPROJEKTOWAŁEM OGRÓD ZIMOWY. POSZERZENIE POKOJU DZIENNEGO POZWOLIŁO MI NA ZASTOSOWANIE "SZEROKICH" DRZWI -OK1,3m SZEROKOŚCI ŁĄCZĄCYCH POKÓJ DZIENNY Z OGRODEM (może będzie przyjemnie posiedzieć przy kominku i kątem oka patrzeć przez szklane drzwi na zieleń)

-Z OBAWY PRZED TYM ŻE W SYPIALNIACH POŁĄCZONYCH Z OGRODEM BĘDZIE MAŁO NATURALNEGO ŚWIATŁA (duży "wysięg" dachu) W CZĘŚCI DACHU OGRODU ZIMOWEGO (tej która jest pokryta blachodachówką) ZASTOSOWAŁEM OKNA DACHOWE KTÓRE DOŚWIETLĄ SYPIALNIE ORAZ DODATKOWO BĘDZIE MOŻLIWOŚĆ NATURALNEJ WYMIANY POWIETRZA W OGRODZIE

-OBECNIE MYŚLĘ NAD ZASTOSOWANIEM MAŁYCH DETALI Z ŁUPKA KWARCYTOWEGO NA ELEWACJI W OBSZARZE WEJŚCIA GŁÓWNEGO, TARASU I MOŻE OGRODU ZIMOWEGO, ALE CO BY TE ZMIANY ZATWIERDZIĆ MUSZE SOBIE NARYSOWAĆ WIZUALIZACJĘ BO OBAWIAM SIĘ ŻE Z TEGO UROCZEGO DOMKU (TU SIĘ WSZYSCY ZGADZAMY) WYJDZIE MI COS CO BĘDZIE PASOWAŁO DO SKANSENU ŁOWICKIEGO

GDY BĘDĘ MIAŁ JUŻ GOTOWĄ WIZUALIZACJĘ POZWOLĘ JĄ SOBIE ZAMIEŚCIĆ TUTAJ.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZAPALEŃCÓW BUDOWLANYCH.

GWC z rur antybakteryjnych Awadukt Thermo firmy Rehau 51m (system rur rozdzielony pod płytą fundamentową na dwa równoległe kanały). Projekt firmy Keramzyt-Projekt zaakceptowany przez specjalistów z http://www.rekuperatory.pl Wykonanie także przez Keramzyt-Projekt. Cena to około 5000 zł (piszę około bo nie mamy jeszcze wystawionej faktury).

• 2 weeks później...