KK_Chotomow 29.05.2007 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 deRoot, zadałem Keramzyt-Projekt pytanie o nierówności Legaletu - czekam na odpowiedź. Zamieszczę w dzienniku gdy tylko dostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK_Chotomow 29.05.2007 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Renka, miesiąc to raczej kiepski wynik. Zapewniano nas, że prace będą szły znacznie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 06.06.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Kurczę , faktycznie robi wrażenie postep w ciągu jednego dnia stawiania ścian! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_golebiowski 08.06.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Wreszcie się doczekałem kolejnych wpisów........Chyba zbyt mocno się zaangażowałem w Waszą budowę ........Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK_Chotomow 08.06.2007 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witaj k_, a jak tam postępy w Twoim projekcie? Pisałeś ostatnio o wizualizacji po zmianach. Masz już może? Chętnie zobaczyłbym jak to wygląda Pozdrawiam, KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 10.06.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Jeszcze więcej zdjęć proszę!!! To niesamowite jak szybko można budować!!! Twoje ściany z keramzytobetonu sa bardzo szare, czy to dlatego, że używają niebarwionego keramzytu? Widziałam zdjęcia z budowy systemem Praefa i ściany były różowe? Moje bloczki też są szare, ale zapewniono mnie, ż to z powodu braku barwnika a keramzytu jest tam tyle i potrzeba - mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK_Chotomow 10.06.2007 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Czasu nie wystarcza aby wszystko sfotografować Kolor ścian mieliśmy do wyboru - szare naturalne lub różowe z dodatkiem barwnika. Szare przypominają wielką płytę z dawnych czasów ale później różowy kolor nie przebija się przez gładź i farbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ali_ 21.06.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Mnie bardzo interesuje ta technologia budowy. Będę śledzić wasz dziennik. Ale mam pytanie związane z instalacją elektryczną. Ze wględu na to iż rurki do instalacji są zatopione w ścianach to przed wykonaniem ścian trzeba było dostarczyć projekt elektryki, dobrze rozumiem? Jak berdzo macie skomplikowany projekt elektryki?, czy będziecie montować instalację do inteligentnego domu (w oparciu o dodatkowy kabel)?co jeśłi w trakcie budowy zdecydujecie o przesunięciu jakiegoś punktu elektrycznego? da się to zrobić bez problemu? Ja się obawiam właśnie tej technologii ze wzhlędu właśnie na elektykę. Bo w trakcie budowy może się okazać że coś trzeba zrobić inaczej, a rurki są w innym miejscu. Jak wy to widzicie, jak planowaliście elektrykę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK_Chotomow 26.06.2007 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Nad projektem elektryki spędziliśmy duuużo czasu. Nie jest proste wyobrażenie sobie wszystkiego patrząc tylko na kartkę papieru. Jeśli o czymś się zapomni lub trzeba będzie przesunąć jakiś punkt elektryczny to niestety pozostaje kucie ścian. Da się to zrobić ale nie wygląda już tak ładnie jak puszki zalane w ścianach w fabryce Nam udało się rozplanować wszystko OK (tak się przynajmniej na chwilę obecną wydaje), oczywiście okaże się to dopiero w praktyce. Elektrycy zaczynają pracę (wciąganie kabli w rurki) jutro. Zdjęcia pokażę w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_golebiowski 27.06.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Napiszcie kilka zdań co u Was na polu boju. Taka luka w DZIENNIKU BUDOWY. Aż się niepokoję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK_Chotomow 27.06.2007 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Dużo się działo szczególnie dziś ale o szczegółach napiszę jutro - dziś nie dam rady. Ciężko pogodzić pracę zawodową z budowaniem domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 28.06.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Czy istnieje mozliwośc zapoznania sie z tym systemem u Ciebie na budowie??Pozdr..Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK_Chotomow 28.06.2007 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Marku, myślę że tak - zapraszamy Wyślę nr komórki na priv, zadzwoń, ustalimy jakiś termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMM 30.06.2007 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Im dłużej się przyglądam temu co wybrałeś, a szczególnie jaką technologią Ci to robią tym bardziej się do tego przekonuję. Przeczytałem już sporo dzienników budowy, o problemach, ekipach itd. i skłaniam się ku temu co i ty, szybko, drożej, prościej i bez komplikacji. Za kilka miesięcy siądziesz na tarasie, wypijesz kawę i poczytasz jak ludziom ma forum siwe wlosy na głowie rosną, a zdrowie ma się tylko jedno i 100 tys. w jedną czy w drugą stronę go nie zastąpi. Gratuluję wyboru metody budowania i kibicuję dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.06.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Witaj! przejrzałam Twój dzienniczek i jestem pod wrażeniem jak szybciutko, czyściutko i fajnie powstaje ten domek Gratuluję , bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMM 03.07.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Czytam, zawsze jak wchodzę, nie marudź, to nie są kłopoty tylko niedogodności. Jak uważasz że to problmem to poczytaj posty ludzi co im dom pobudowali bez wieńca i im się sciany rozpadają, albo ekipy piły po 14 dni a potem sobie schodziły z budowy kradnąc co się da. Wprowadzisz się 2 miesiące póżniej, a nie 2 lata później jak co niektórzy. Zachowaj dystans i luzik i tak w Wigilię w domciu zamieszkasz. Fotografuj i zamieszczaj zdjątka, komentuj zjadliwie acz ironicznie, to ci lepiej wychodzi niż marudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK_Chotomow 05.07.2007 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 WMM, dzięki za Twoje eksperckie uwagi i informacje co mi "wychodzi" lepiej. "Marudzę"? Może tylko trochę. Domy bez wieńca i picie przez 2 tygodnie to raczej ekstremalne przypadki ale może się nie znam, to przecież mój pierwszy (i zakładam że jedyny) wybudowany dom. I jak sam piszesz faktycznie zapłaciłem więcej aby nie mieć niedogodności, a na razie jest ich dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_golebiowski 05.07.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Myślę że z tymi rynnami to dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMM 11.07.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Czytam to forum od roku uwierz mi, że nie masz problemów. Po przeczytaniu tego forum zamierzam postawić dom parterowy w technologii w której ty budujesz a sporo czytałem o wszystkich technologiach dostępnych w tej chwili. W tym roku kupiłem działkę, za fundament legalett zaśpiewał mi 130 tys. i zapłacę, ziemne prace związane z dolnym źródłem PC i reku w układzie tichelmanna zrobiłem sam, jestem inżynierem, wyszły mi śmieszne pieniądze. Ponieważ zgodnie z zasadą mojego starego wujka, że ten się dobrze buduje, kto szybko buduje zbieram pieniądze, aby uniknąć brania kredytu. Mam nadzieję, że mi się to uda do początku przyszłego roku dlatego z uwagą śledzę zdjątka i postęp prac, nie ukrywam że to dla mnie instruktaż. Rób dużo zdjęć to najbardziej mi pomaga zrozumieć problemy, goń ekpikę do pracy w końcu zapłaciłeś niemało i szybko się wprowadzaj. Jedna uwaga, pewnie lepiej i taniej by ci wyszlo montując ich agregaty wodne i PC (do tego dokupujesz dużą mamkę z 500 l i problem CO i CW z głowy). Poczytaj uważnie jak to zrobić i wychodzi 3 razy taniej. PC wieśmaka na allegro kupiłem za 10,5 tys. z dwuletnią gwarancją (5,6 kliowata), co pozwoliło mi zamknąć już ogrzewanie.Pisząc lepiej i taniej mam na myśli eksploatację a nie instalację, ale to w końcu dom na lata więc koszty też są istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK_Chotomow 11.07.2007 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 WMM, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts