stukpuk 14.07.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 15.07.2008 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Zakupilim dziś 220 bloczków na poddasze, powinno wystarczyć. Jeszcze tylko kilka worków wapienka i można ruszać. Pojeździliśmy również za więźbą i ceny zaczynają się od 900 stówek z vatem Ale szukamy dalej, może wychaczymy coś bez vatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 15.07.2008 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 No.......ostatnie suporki wylądowały na stropie. Dało się ekstra grosza kierowcy i nie było problemów z wrzuceniem na strop. Bo kto by się jeszcze potem szarpał z nimi i je recznie podrzucał Najtańszą więźbę znaleźliśmy po 800 stówek bez vatu. Pozostaje tylko kwestia tych kurewsk...........ch słupów na poddaszu Pogoda w szkocką kratkę: leje, pada i kropi, i tak na zmianę. Czasem tylko posiąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.07.2008 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Dziś rano zawiozłem ojca na budowę, lało od rana, ale może się rozpogodzi i coś pogrzebie. Może zacznie murowć narożniki? Tylko samemu to przejeba........... A ja kur.........chory i uziemiony Narazie widzę nie pada. Pozostało mi siedzenie przed kompem i podziwianie widoków przez okno....... Żonka bez problemów. Chociaż jedna zdrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.07.2008 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Mimo szkockiej pogody, ojczulek wymurowł jedną ścianę kolankową. potem po robocie dojechał do niego brat i jeszcze pogżebali ze 2 godzinki. Jurto muszę zadzwonić do kierownika budowy, żeby jakieś wpisy porobił, bo dziennik pusty.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 17.07.2008 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Pozwoliłem sobie adoptować futrzaka od Ilonkihttp://www.diablica666.8log.pl/pics/kot89.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 17.07.2008 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Z samego rana podskoczyliśmy do taratku i sprzedadzą nam więźbę bez vatu za 740zł , taniej już chyba nie znajdziemy, czas oczekiwania około 2 tygodni. Potem ojca zawiozłem na budowę,(ja szlajałem się po lekarzach )I mnie lekarz pocieszył! Że w takim wieku już, mam tak spierdol....kręgosłup!? A co będzie potem? Zajebist.....perspektywa! Mam nadzieję, że syna zdążę spłodzić(drzewa posadzone, domy pobudowane) Lało niemiłosiernie, ale może przestanie?! No i przestało jak się potem okazało Potem po robocie może brat mu jeszcze pomoże? Jedna ściana kolankowa już wymurowana. tylko znowu zapomniałem aparatu. Ogólnie nudzę się straszliwie.........i jakiegoś doła łapię........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.07.2008 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Dzisiejsze świeżutkie fotki. Podrzuciłem ojczulka na budowę. Elewacja frontowa. http://img91.imageshack.us/img91/7269/213n.jpg Elewacja odogrodowa http://img91.imageshack.us/img91/9489/214r.jpg Panorama na szczyt....................przyszły http://img91.imageshack.us/img91/2761/218y.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.07.2008 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Nie mogę usidzieć w domu, na budowę się nie nadaję to chociaż/chociarz pobuszowałem w piwnicy. Powoli trzeba do więźby się szykować. Wygrzebałem w tym naszym burdlu piwnicznym gwózdki i kątowniki ciesielskie, impregnat, szpilki i parę innych ciekawych rzeczy. Oczywiście nie znalazłem wszystkiego (tradycyjnie)im więcej ludzi sprząta w burdlu,tym szansa znalezienia czegokolwiek maleje. I znalazłem pianki montarzowe, których potrzebowałem tydzień temu..... Jeszcze domu nie mam, a mam tyle gratów-przydasiów, że szok. Co rozgracam pokój to zawsze czegoś szkoda i ląduje w piwnicy........ Zwasze żonka mnie straszy że mnie wypierdo...........razemn z moimi gratami (ale to chyba z miłości?!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.07.2008 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Nie samą budową człowiek żyje. http://img9.imageshack.us/img9/1994/97947405.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 19.07.2008 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Do 12 ojcec z bratem działali na działce. Teraz muszę zdecydiować się jakie okna wstawić? Bo te w projekcie za małe, a na drugim szczycie był balkon ,a teraz zamiast dzrzwi balkonowych, trzeba jakieś większe okno wstawić. 150x150 powinny wystarczyć. O 14 byłem umówiony z kierownikeim budowy na budowie, wpisy miał porobić. Siedziałem pół godziny nie przyjechał. Zadzwoniłem i stwierdził ,że zapomniał o spotkaniu.Mam teraz w poniedziałek podrzucić mu dziennik na biurko do biura Nic.............tlenu tylko załapałem i połaziłem po stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 20.07.2008 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Niedziela, nudy okrpone Jeżeli kogoś interesuje zamiana stropu na płyty żerańskie to podaję ich wymiary. Nad salonem: 1.50m.x5.63m=5 sztuk 1.20m.x5.63m=1 sztuka Nad kuchnią i hollem: 0.90m.x3.58m=1 sztuka 1.20m.x3.58m=1 sztuka 1.50m.x3.58m=3 sztuki (w dwóch wycięcie na komin) Nad kotłownią i garażem:1.20m.x3.27m=4 sztuki 1.50m.x3.27m=2 sztuki (w nich wycięcie na komin) 0.90m.x3.27m=1 sztuka Do tego 3 małe wylewki po około 16cm.(nad kuchnią),10cm i 25cm.szerokości.(nad garażem) Suma powierzchni to 101m, kwadratowych. Może komuś się przyda, w razie pytań proszę zastukać dwa razy 25 godz. na dobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.07.2008 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Co za pogoda! Leje cały czas Ale wyskoczyliśmy na budowę. Brat zabrał się za rozszalowywanie(jest wogóle takie słowo? ) A ja z Jurkiem rozrysowaliśmy okna na szczytach, bo te w projekcie za małe były. Co chwilę uciekaliśmy z projektem do garżu przed deszczem. Podrzuciłem też kierownikowi na biurko dziennik, może wreszcie uzyskam jakieś wpisy. ? Potem muszę jeszcze zawieść brata do pracy, uzupełnić Jurka zapas płynu (4 chmielowe kanapki )i kupić kilka woreczków cementu. Inwestorka narazie bez problemów , spokojnie sobie pracuje. Taka szkocko-holenderska pogoda, że tylko na rybach siedzieć , już widzę te zielone prosiaczki w mojej siatce................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.07.2008 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Najnowsze fotki, jeszcze mokre, bo cały dzień pada Wytyczanie okien, wszystkie 4 zrobiliśmy takie same 150x150. http://img91.imageshack.us/img91/6900/223x.jpg Zbrojenie wieńca na ściance kolankowej. http://img91.imageshack.us/img91/2782/229g.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.07.2008 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 No w mordeczkę Co znowu z tym durnowatym fotosikiem?! Nie mogę w lepić 2 pozostałych zdjęć Tylko jakieś czerwone krzyżyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.07.2008 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 NO! Udało się wlepić zdjęcia z wczoraj. Dziś wykonawcy zalewają jeden wieniec na ściance kolankowej To ostatni dzwonek żeby zamówić więźbę. I może kierownik budowy zrobił wpisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.07.2008 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Przed obiadkiem wyskoczyliśmy z Jurkiem zamówić więźbę!!!!!!!!! Trochę je przerobiliśmy po swojemu Jeden wieniec chłopaki zalali. Mimo deszczu i psiej pogody U mnie niestety bez zmian, a raczej równia pochyła w dół.........zapierdal...........jak chole........ Mam jutro zapisać się na skalpelek I mam "się oszczędzać"żebym dociągną chociaż do operacji.To mnie koleś podbudował.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 23.07.2008 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Wykonawców podrzuciłem na budowę z samego rana, mają pzenieść szalunki na drugą ściankę kolankową. teraz śmigam po cement. No i na skalpel się zapisałem :evil:I zero "aktywniości ruchowej" A przez jednego lekarza to bym na wózku skończył,(i jeszcze strajkują?!) dobrze,że prywatnie poszedłem. kurw.........a kto na dom zarobi? Co mam to sprzedać i mieszkanie kupić? po prostu super....................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 23.07.2008 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Mały jubileusz!!!! 10000 podglądaczy przez przypadek odwiedziło mój stuknięty dziennik. Nic dziwnego jak z 9000 tys. to sobie sam nabiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.07.2008 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Ekipa zawieziona na plac boju. Ale są bez piwa to za dlugo pewnie nie wytrzymają dziś zalewają drugi wieniec na ściance kolankowej. I po południu mają przywieść piasek do murowania. Fotki wlepię póżniej. Ciotka pracuje przy oknach i wstępnie wyceniła nam stolarkę okiennaą. 5900zł tylko zamontować musimy sobie sami, co nie stanowi dla nas żadnego problemu. Ale poszukamy jeszcze w naszym mieście. Narazie okna to daleka przyszłość............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts