Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stuknięty Bliźniak :))))))))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 510
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No.......ostatnie suporki wylądowały na stropie. Dało się ekstra grosza :roll: :wink: kierowcy i nie było problemów z wrzuceniem na strop.

Bo kto by się jeszcze potem szarpał z nimi i je recznie podrzucał :lol:

Najtańszą więźbę znaleźliśmy po 800 stówek bez vatu. Pozostaje tylko kwestia tych kurewsk...........ch słupów na poddaszu :evil: :-?

Pogoda w szkocką kratkę: leje, pada i kropi, i tak na zmianę. Czasem tylko posiąpi :lol: :wink:

Dziś rano zawiozłem ojca na budowę, lało od rana, ale może się rozpogodzi i coś pogrzebie. Może zacznie murowć narożniki? :D Tylko samemu to przejeba........... :evil: A ja kur.........chory i uziemiony :cry: :evil:

Narazie widzę nie pada. Pozostało mi siedzenie przed kompem i podziwianie widoków przez okno.......

Żonka bez problemów. Chociaż jedna zdrowa :D :D :D

Z samego rana podskoczyliśmy do taratku i sprzedadzą nam więźbę bez vatu za 740zł :D , taniej już chyba nie znajdziemy, czas oczekiwania około 2 tygodni. Potem ojca zawiozłem na budowę,(ja szlajałem się po lekarzach :cry: :evil: )I mnie lekarz pocieszył! Że w takim wieku już, mam tak spierdol....kręgosłup!? :evil: A co będzie potem? Zajebist.....perspektywa! Mam nadzieję, że syna zdążę spłodzić(drzewa posadzone, domy pobudowane) Lało niemiłosiernie, ale może przestanie?! No i przestało jak się potem okazało :D Potem po robocie może brat mu jeszcze pomoże? Jedna ściana kolankowa już wymurowana. :D tylko znowu zapomniałem aparatu.

Ogólnie nudzę się straszliwie.........i jakiegoś doła łapię........ :cry: :-? :evil:

Nie mogę usidzieć w domu, na budowę się nie nadaję to chociaż/chociarz pobuszowałem w piwnicy. Powoli trzeba do więźby się szykować. Wygrzebałem w tym naszym burdlu piwnicznym gwózdki i kątowniki ciesielskie, impregnat, szpilki i parę innych ciekawych rzeczy. Oczywiście nie znalazłem wszystkiego (tradycyjnie)im więcej ludzi sprząta w burdlu,tym szansa znalezienia czegokolwiek maleje. I znalazłem pianki montarzowe, których potrzebowałem tydzień temu..... :lol: :lol:

Jeszcze domu nie mam, a mam tyle gratów-przydasiów, że szok.

Co rozgracam pokój to zawsze czegoś szkoda i ląduje w piwnicy........ :roll: :lol:

Zwasze żonka mnie straszy że mnie wypierdo...........razemn z moimi gratami :D :D :D (ale to chyba z miłości?!) :lol:

Do 12 ojcec z bratem działali na działce. Teraz muszę zdecydiować się jakie okna wstawić? Bo te w projekcie za małe, a na drugim szczycie był balkon ,a teraz zamiast dzrzwi balkonowych, trzeba jakieś większe okno wstawić.

150x150 powinny wystarczyć.

O 14 byłem umówiony z kierownikeim budowy na budowie, wpisy miał porobić. Siedziałem pół godziny :-? nie przyjechał. :evil: Zadzwoniłem i stwierdził ,że zapomniał o spotkaniu.Mam teraz w poniedziałek podrzucić mu dziennik na biurko do biura :-? Nic.............tlenu tylko załapałem :D i połaziłem po stropie. :D

Niedziela, nudy okrpone :-?

Jeżeli kogoś interesuje zamiana stropu na płyty żerańskie to podaję ich wymiary.

Nad salonem: 1.50m.x5.63m=5 sztuk

1.20m.x5.63m=1 sztuka

Nad kuchnią i hollem: 0.90m.x3.58m=1 sztuka

1.20m.x3.58m=1 sztuka

1.50m.x3.58m=3 sztuki (w dwóch wycięcie na komin)

Nad kotłownią i garażem:1.20m.x3.27m=4 sztuki

1.50m.x3.27m=2 sztuki (w nich wycięcie na komin)

0.90m.x3.27m=1 sztuka

Do tego 3 małe wylewki po około 16cm.(nad kuchnią),10cm i 25cm.szerokości.(nad garażem)

Suma powierzchni to 101m, kwadratowych.

Może komuś się przyda, w razie pytań proszę zastukać dwa razy :wink: 25 godz. na dobę :wink:

Co za pogoda! Leje cały czas :-? Ale wyskoczyliśmy na budowę. Brat zabrał się za rozszalowywanie(jest wogóle takie słowo? :o ) A ja z Jurkiem rozrysowaliśmy okna na szczytach, bo te w projekcie za małe były.

Co chwilę uciekaliśmy z projektem do garżu przed deszczem. :-?

Podrzuciłem też kierownikowi na biurko dziennik, może wreszcie uzyskam jakieś wpisy. :D 8) ?

Potem muszę jeszcze zawieść brata do pracy, uzupełnić Jurka zapas płynu (4 chmielowe kanapki :lol: )i kupić kilka woreczków cementu.

Inwestorka narazie bez problemów , spokojnie sobie pracuje. :D

Taka szkocko-holenderska pogoda, że tylko na rybach siedzieć :roll: :D , już widzę te zielone prosiaczki w mojej siatce................................. :D

Przed obiadkiem wyskoczyliśmy z Jurkiem zamówić więźbę!!!!!!!!! :D

Trochę je przerobiliśmy po swojemu :roll: :wink:

Jeden wieniec chłopaki zalali. :D Mimo deszczu i psiej pogody :-?

U mnie niestety bez zmian, a raczej równia pochyła w dół.........zapierdal...........jak chole........ :evil: :cry: :-? Mam jutro zapisać się na skalpelek :-? :-? :-? I mam "się oszczędzać"żebym dociągną chociaż do operacji.To mnie koleś podbudował..........

Wykonawców podrzuciłem na budowę z samego rana, mają pzenieść szalunki na drugą ściankę kolankową. teraz śmigam po cement.

No i na skalpel się zapisałem :-? :cry: :evil:I zero "aktywniości ruchowej" :-? :cry: A przez jednego lekarza to bym na wózku skończył,(i jeszcze strajkują?!) dobrze,że prywatnie poszedłem.

kurw.........a kto na dom zarobi? Co mam to sprzedać i mieszkanie kupić? :-?

po prostu super....................... :cry:

:evil:

Ekipa zawieziona na plac boju. Ale są bez piwa to za dlugo pewnie nie wytrzymają :lol: dziś zalewają drugi wieniec na ściance kolankowej.

I po południu mają przywieść piasek do murowania. Fotki wlepię póżniej. Ciotka pracuje przy oknach i wstępnie wyceniła nam stolarkę okiennaą. 5900zł tylko zamontować musimy sobie sami, co nie stanowi dla nas żadnego problemu. :D :D :D Ale poszukamy jeszcze w naszym mieście. Narazie okna to daleka przyszłość...............