Pepe 08.06.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 Martwie się... Jak zabezpieczyć okna dachowe przed kradzieżą? Czy można zamontować same ramy i przykryć folią na miesiąc czy dwa? Właśnie kładą mi dachówkę a okna (Fakro) czekają w magazynie.Poradźcie coś, bo po tym jak mi nawet ogrodzenie ukradli, jestem bardzo przeczulony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.06.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 Mnie ukradli wczoraj w nocy 60 m siatki ogrodzeniowej!!! Już mi się nawet nie chce myśleć, co będzie jak zacznę montować bardziej wartościowe elementy domu (okna, instalacje, grzejniki itd, itp)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 09.06.2003 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Mnie miesiąc temu ukradli i też ok. 60m. Na drugi dzień zamontowałem nową i zaraz pomalowałem na prawie całej żółciste pasy przy słupkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 09.06.2003 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 W mojej okolicy też bywały kradzieże , ale znalazłem niedrogie rozwiązanie - na rogach domu jak najwyżej pomontowałem lampy halogenowe z czujnikami ruchu i wyłącznikiem zmierzchowym ( w Praktikerze po 47,00/szt.) Gdy ktoś podchodzi do budowy na 7m to włącza się światło . O ile w pobliżu nie ma sąsiadów którzy zareagują na światło można podłączyć do lamp wyjkę ( ok.80,00 na 220V ).Jest to najprostsza i najtańsza wersja alarmu.Problem gdy budowa jest w odosobnieniu , bo nawet lampy mogą zniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 09.06.2003 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Oczywiście że można zamontować same ramy, a szyby z osprzętem zabrać do domu. Trzeba zrobić ramę z foli, która będzie większa od okna tak aby nałożyć to na górę ramy okna i przywiązać to drutem. U mnie tak było całą zimę. Nie oklejaj tylko ramy niczym.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.06.2003 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Znajomi zamontowali okna dachowe ale nie wycinali ich od środka czyli są zabite deskami wytną na końcu na razie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.06.2003 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 ech...na złodziei nie ma mocnych u mnie odpukac narzaie nic nie zginęło...i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.06.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Jeżeli nik w nocy nie pilnuje to lepiej ich nie zakładaj. Załóż folię, okna załóż jak najpóźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts