Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

SZANOWNI PAŃSTWO !!

Jeszcze raz

wszystkich, którzy poczuli się urażeni moimi słowami PRZEPRASZAM!!

Przyznaję - przegiąłem w moim poście. POPRAWIĘ SIĘ !!

mea culpa

za mientki jesteś chłopie

aż mnie zawstydziłeś :oops:

https://forum.murator.pl/topic/74355-gazobeton-czy-za-ma%C5%82o-wytrzyma%C5%82y/page/3/#findComment-1666330

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ja postawiłem dom z pełnym piętrem z BK w technologi 3 warstwowej, stoi 4 lata i wszystko wskazuje że jeszcze wiele lat przed nim :lol: :lol:

Projektowany był w tej technologi i jakoś projektant nie straszył mnie katastrofą budowlaną.

pozdrawiam

Tomek123

https://forum.murator.pl/topic/74355-gazobeton-czy-za-ma%C5%82o-wytrzyma%C5%82y/page/3/#findComment-1666437

GENO

GENO nie denerwuj się ale wolałbym uniknąc tzw porad przez osoby które wybudowały sobie domek jednorodzinny lub co gorsza kupiły działkę i poczytały muratora, ładny dom itp i wydajeim się ze są guru budowlanymi.

Czytając dotychczasowe posty Geno mam wrażenie że ma on większe kompetencje niż ci się wydaje. Radzę prześledzić...

https://forum.murator.pl/topic/74355-gazobeton-czy-za-ma%C5%82o-wytrzyma%C5%82y/page/3/#findComment-1667303

... Ludzie zastanówcie się co piszecie !!! Jak łatwo podważacie nie widząc projektu opinię architekta ...

a on sie wgłebiał sie w projekt ? :o

tzn. rozumiem, że powinien załatwić przeliczenia. Bo tak telefonicznie z marszu dostałam informację, że nie wytrzyma, ...

za mała chwila oczywiscie i Ty to samo podwazasz Jego opinie ...:)

...może źle się wyraziłem, moim zdaniem gazobeton spokojnie wytrzyma budynek dwukondygnacyjny, tylko wku.... mnie wydawanie na forum opinii często podważających głosy fachowców przez osoby nie do końca mające odpowiednie przygotowanie...

a mnie znów zastanawia - jak ktos sam nie majacy pojecia o profesji tu piszacych, podwaza ich profesjonalizm na podstawie tego ze jest "absolwentem Wydziału Budownictwa" ... a wydział wrózbiarstwia tez masz ukończony ? :roll:

wybacz ale po bzdurach jakie tu wypisujesz - nie mam najwyszego zdania o Twojej wiedzy

...- klika lat temu w muratorze przeczytałem artykuł o spodobie wylewani ław fundamentowych: zrobić wykop w gruncie o szerokości ławy, włożyć zbrojenie i zalać betonem. KONIEC.

a co w przypadku gdy grunt jest wodoprzepuszczalnu: zrobisz wykop , włożysz zbrojenie, zalejesz i "cała" woda z betonu "odpłynie" do piachu...

sądzisz cała woda wycieka z betonu w piach ... ? :lol:

wybacz ale nie widze sensu Ci tego tłumaczyc ... :lol:

mysl dalej ze wycieka ...:lol: :lol:

Czesc! wkreciłam sie przed momentem....i nie załamujcie mnie prosze. Jutro kopia mi fundament, może w piatek wyleja chudziaka a tu jakies dyskusje sie odbywaja, że piach mi wode wypije ( mam dzialke lesna). Może cos na pocieszenie? Do tego wariacja z materiałami......-głowa trzeszczy mi drugi dzień. Może ktos sie do mnie odezwie?

Aga

https://forum.murator.pl/topic/74355-gazobeton-czy-za-ma%C5%82o-wytrzyma%C5%82y/page/3/#findComment-1667661

po pierwsze - nie jestem Twoim kolegą :

A moim? :lol:

Janussz - mozesz mi pisac "kolego" :lol:

...Czesc! wkreciłam sie przed momentem....i nie załamujcie mnie prosze. Jutro kopia mi fundament, może w piatek wyleja chudziaka a tu jakies dyskusje sie odbywaja, że piach mi wode wypije ( mam dzialke lesna).

Aga, pewnie ten mit wziął sie stąd, ze dawniej pisano gesim piórem na wołowej skórze ...

a aby inkaust wysechł posypywano skóre suchym piaskiem ...

tylko skad o tej porze roku wezmiesz suchy piasek ? :-? to raz

nawet jakbys wzieła - to odessie ... ale wyłacznie wyłacznie powiechniowo - to dwa

... BTW W temacie z folią i betonem to też nie demonizowałbym bo piasek to nie odkurzacz choć trochę tej wody odciągnie.

Może cos na pocieszenie?

kołysanka ... Aaa... kotki dwa - moze byc ?

Aaa... kotki dwa

Aaa.. kotki dwa,

rozczochrane obydwa ...

https://forum.murator.pl/topic/74355-gazobeton-czy-za-ma%C5%82o-wytrzyma%C5%82y/page/3/#findComment-1668250

...Czesc! wkreciłam sie przed momentem....i nie załamujcie mnie prosze. Jutro kopia mi fundament, może w piatek wyleja chudziaka a tu jakies dyskusje sie odbywaja, że piach mi wode wypije ( mam dzialke lesna).

Aga, pewnie ten mit wziął sie stąd, ze dawniej pisano gesim piórem na wołowej skórze ...

nawet jakbys wzieła - to odessie ... ale wyłacznie wyłacznie powiechniowo - to dwa

... BTW W temacie z folią i betonem to też nie demonizowałbym bo piasek to nie odkurzacz choć trochę tej wody odciągnie.

Może cos na pocieszenie?

Aaa... kotki dwa

Aaa.. kotki dwa,

rozczochrane obydwa ...

WITAM, KOTKI ZAWSZE SĄ JAKIMŚ POCIESZENIEM.........czasami mam wrażenie, że im wiecej czytam na forum - tym mniej wiem.....

https://forum.murator.pl/topic/74355-gazobeton-czy-za-ma%C5%82o-wytrzyma%C5%82y/page/3/#findComment-1668400

Może cos na pocieszenie?

Aaa... kotki dwa

Aaa.. kotki dwa,

rozczochrane obydwa ...

WITAM, KOTKI ZAWSZE SĄ JAKIMŚ POCIESZENIEM.........czasami mam wrażenie, że im wiecej czytam na forum - tym mniej wiem.....

.......no i troche z zazdrością spoglądam na wymieniających poglądy (wpadłam na stronke 3 raz dopiero).... bo co tu dużo gadac, ja po prostu nie mam na to czasu :( . Trzymam kciuki za wszystkich budujących i martwiące sie kobietki....no i oczywiście polecam KOTKI :D

https://forum.murator.pl/topic/74355-gazobeton-czy-za-ma%C5%82o-wytrzyma%C5%82y/page/3/#findComment-1668426