stukpuk 14.11.2007 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 dzien dobry Stuczku ja tak na sekundkę wpadłam powiedzieć, że faktycznie letkko stuknięty ten dziennik masz Ale za to jak przyjemnie się czyta ... nawet jak niby nie ma o czym i jak są nudy i wogóle... Pozdawiam! Poziomicę wezmę i wyprostuje dziennik!!!!! Ja ci dam nudyyyyyyyyyyyyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 14.11.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam Stupuk, To raczej taniej murowany komin z cegieł z czerwonych palnonych będzie potrzebny wam ok 2000 - 2500 szt po 1,40zł My mamy w koitłowni 2 otwory paleniskowe (jeden na paliwo stałe, drugi na gaz) + 2 wentylacyjne, w drugim kominie mamy 1 otwor paleniskowy na kominek i 4 wentylacyjne i poszły nam ok 1800 szt cegieł plus ok 800 klinkieru po 2 zł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 15.11.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 dzien dobry Stuczku ja tak na sekundkę wpadłam powiedzieć, że faktycznie letkko stuknięty ten dziennik masz Ale za to jak przyjemnie się czyta ... nawet jak niby nie ma o czym i jak są nudy i wogóle... Pozdawiam! Poziomicę wezmę i wyprostuje dziennik!!!!! Ja ci dam nudyyyyyyyyyyyyyyy O tych nudach to cytat był.... sam to napisałes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 15.11.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 A tak w kwestii tego komina systemowego - znawcą nie jestem ale zwróć uwagę na to, że systemowe kominy zazwyczaj wystają całym obrysem ze ściany ( nie są częściowo schowane w ścianę nośną, jak normalnie wymurowany komin ). Jeśli Ci to nie przeszkadza to ok, ale w przypadku gdy nie masz za dużo miejsca to warto się nad tym zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 15.11.2007 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 A tak w kwestii tego komina systemowego - znawcą nie jestem ale zwróć uwagę na to, że systemowe kominy zazwyczaj wystają całym obrysem ze ściany ( nie są częściowo schowane w ścianę nośną, jak normalnie wymurowany komin ). Jeśli Ci to nie przeszkadza to ok, ale w przypadku gdy nie masz za dużo miejsca to warto się nad tym zastanowić. W kwesti miejsca to wszystko ok. metrów od groma!!!!!! Wystarczy dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.11.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 A tak w kwestii tego komina systemowego - znawcą nie jestem ale zwróć uwagę na to, że systemowe kominy zazwyczaj wystają całym obrysem ze ściany ( nie są częściowo schowane w ścianę nośną, jak normalnie wymurowany komin ). Jeśli Ci to nie przeszkadza to ok, ale w przypadku gdy nie masz za dużo miejsca to warto się nad tym zastanowić. W kwesti miejsca to wszystko ok. metrów od groma!!!!!! Wystarczy dla wszystkich A jak się 3 sztuki + pies owczarek jeszcze przypałętają, to też miejsca będzie dość Chudziny jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 16.11.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 A tak w kwestii tego komina systemowego - znawcą nie jestem ale zwróć uwagę na to, że systemowe kominy zazwyczaj wystają całym obrysem ze ściany ( nie są częściowo schowane w ścianę nośną, jak normalnie wymurowany komin ). Jeśli Ci to nie przeszkadza to ok, ale w przypadku gdy nie masz za dużo miejsca to warto się nad tym zastanowić. W kwesti miejsca to wszystko ok. metrów od groma!!!!!! Wystarczy dla wszystkich nie wątpię, projekt oglądałam Tylko mówię o tym miejscu przy kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 16.11.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 A tak w kwestii tego komina systemowego - znawcą nie jestem ale zwróć uwagę na to, że systemowe kominy zazwyczaj wystają całym obrysem ze ściany ( nie są częściowo schowane w ścianę nośną, jak normalnie wymurowany komin ). Jeśli Ci to nie przeszkadza to ok, ale w przypadku gdy nie masz za dużo miejsca to warto się nad tym zastanowić. Bralismy cegły ze względu na to że system kominowy zajmuje miejsce( w salonie ok 40cm) no i ze wzgledu na wysoki koszt tego systemu. I nie rozumiem StukPuka że szuka jak najtańszy stop (czyli żeranskie) a kominy już nie tylko drogie, moze rzeczywiście jest STUKpuknięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta32 16.11.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 witam!!! to ja Wasza sąsiadka!!! po garazu WAS poznalam! gdyby nie drzewka u babci na dzialce to z okien bym go widziala! oczywiscie jak sie tam wprowadze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.11.2007 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 witam!!! to ja Wasza sąsiadka!!! po garazu WAS poznalam! gdyby nie drzewka u babci na dzialce to z okien bym go widziala! oczywiscie jak sie tam wprowadze! Witam serdecznie! Jaki ten świat mały!!!!!! Albo raczej jakie to forum małe!!! Co to za babcia? Gdzie mieszka jeżeli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.11.2007 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 A tak w kwestii tego komina systemowego - znawcą nie jestem ale zwróć uwagę na to, że systemowe kominy zazwyczaj wystają całym obrysem ze ściany ( nie są częściowo schowane w ścianę nośną, jak normalnie wymurowany komin ). Jeśli Ci to nie przeszkadza to ok, ale w przypadku gdy nie masz za dużo miejsca to warto się nad tym zastanowić. W kwesti miejsca to wszystko ok. metrów od groma!!!!!! Wystarczy dla wszystkich A jak się 3 sztuki + pies owczarek jeszcze przypałętają, to też miejsca będzie dość Chudziny jesteśmy Żadnych psów w domu!!!!! Trzy, cztery koty wystarczą!!!!!!! Do tego kilka akwariów, szczur, raki, wąż, naprawdę na psa to nie bedzie miejsca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.11.2007 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 A tak w kwestii tego komina systemowego - znawcą nie jestem ale zwróć uwagę na to, że systemowe kominy zazwyczaj wystają całym obrysem ze ściany ( nie są częściowo schowane w ścianę nośną, jak normalnie wymurowany komin ). Jeśli Ci to nie przeszkadza to ok, ale w przypadku gdy nie masz za dużo miejsca to warto się nad tym zastanowić. Bralismy cegły ze względu na to że system kominowy zajmuje miejsce( w salonie ok 40cm) no i ze wzgledu na wysoki koszt tego systemu. I nie rozumiem StukPuka że szuka jak najtańszy stop (czyli żeranskie) a kominy już nie tylko drogie, moze rzeczywiście jest STUKpuknięty? Nie na wszystkim trzeba oszczędząć U nas cegła ostatnio była około 2 zł! Tak więc systemowy nie taki dużo droższy, i szybciej go postawimy, a nie dłubać i dłubać , ale nie mówię na 100%, że systemowego weźmiemy, to tylko czyste spekulacje/kalkulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 16.11.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 A tak w kwestii tego komina systemowego - znawcą nie jestem ale zwróć uwagę na to, że systemowe kominy zazwyczaj wystają całym obrysem ze ściany ( nie są częściowo schowane w ścianę nośną, jak normalnie wymurowany komin ). Jeśli Ci to nie przeszkadza to ok, ale w przypadku gdy nie masz za dużo miejsca to warto się nad tym zastanowić. Bralismy cegły ze względu na to że system kominowy zajmuje miejsce( w salonie ok 40cm) no i ze wzgledu na wysoki koszt tego systemu. I nie rozumiem StukPuka że szuka jak najtańszy stop (czyli żeranskie) a kominy już nie tylko drogie, moze rzeczywiście jest STUKpuknięty? Nie na wszystkim trzeba oszczędząć U nas cegła ostatnio była około 2 zł! Tak więc systemowy nie taki dużo droższy, i szybciej go postawimy, a nie dłubać i dłubać , ale nie mówię na 100%, że systemowego weźmiemy, to tylko czyste spekulacje/kalkulacje Coo? po 2 zł. to u nas po 1,40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.11.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 A tak w kwestii tego komina systemowego - znawcą nie jestem ale zwróć uwagę na to, że systemowe kominy zazwyczaj wystają całym obrysem ze ściany ( nie są częściowo schowane w ścianę nośną, jak normalnie wymurowany komin ). Jeśli Ci to nie przeszkadza to ok, ale w przypadku gdy nie masz za dużo miejsca to warto się nad tym zastanowić. W kwesti miejsca to wszystko ok. metrów od groma!!!!!! Wystarczy dla wszystkich A jak się 3 sztuki + pies owczarek jeszcze przypałętają, to też miejsca będzie dość Chudziny jesteśmy Żadnych psów w domu!!!!! Trzy, cztery koty wystarczą!!!!!!! Do tego kilka akwariów, szczur, raki, wąż, naprawdę na psa to nie bedzie miejsca! No to się nie wprowadzimy A ile kosztuje średnio komin systemowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.11.2007 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 A tak w kwestii tego komina systemowego - znawcą nie jestem ale zwróć uwagę na to, że systemowe kominy zazwyczaj wystają całym obrysem ze ściany ( nie są częściowo schowane w ścianę nośną, jak normalnie wymurowany komin ). Jeśli Ci to nie przeszkadza to ok, ale w przypadku gdy nie masz za dużo miejsca to warto się nad tym zastanowić. W kwesti miejsca to wszystko ok. metrów od groma!!!!!! Wystarczy dla wszystkich A jak się 3 sztuki + pies owczarek jeszcze przypałętają, to też miejsca będzie dość Chudziny jesteśmy Żadnych psów w domu!!!!! Trzy, cztery koty wystarczą!!!!!!! Do tego kilka akwariów, szczur, raki, wąż, naprawdę na psa to nie bedzie miejsca! No to się nie wprowadzimy A ile kosztuje średnio komin systemowy?? Za 8 metrów Schreyera zaśpiewali mi 2400 zł,za średnice 18 cm. dla kotła na paliwo stałe. W internecie za bardzo cen nie podają, jak już znalazłem to tak 2000-3500 zł. Ale w najbliższym czasie przejadę sie po hurtowniach i zbiore nowe, aktualne dane. Ale dla was wyszykuje specjalny pokój na poddaszu , tylko ten średni, bo najwiekszy rekfiruje dla siebie i moje małe prywatne zoo, a najmniejszy oddam żonie jak zasłuży A o lokum dla pieska to musze pogadać z moim Gwidonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.11.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Gwidonowi dobrze z oczu i twarzy patrzy, to będzie okey!!! Mojej psuni muszę tylko wbić do głowy, że Gwidon to nie zakąska Dzięki za informacje, nie wiem czy będzie mi się chciało w cegły bawić!!! Ale faktycznie trochę wali ten system po kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 16.11.2007 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Gwidonowi dobrze z oczu i twarzy patrzy, to będzie okey!!! Mojej psuni muszę tylko wbić do głowy, że Gwidon to nie zakąska Dzięki za informacje, nie wiem czy będzie mi się chciało w cegły bawić!!! Ale faktycznie trochę wali ten system po kieszeni Zaraz tam wali po kieszeni. Ja podchodzę do tego tak(prosze sie nie sugerować) : -Napewno są tańsze, ta firma to taka z lepszych -trzeba iść z duchem postepu -może kiedyś przejdziemy na gaz to może nie bedziemy musieli przerabiać komina i coś tam do niego wpuszczać -dłubaniny jest przy murowanym, a my czasu nie mamy i wolimy za ten czas coś innego wymurować w naszym domu -a jak byśmy wynajeli ekipe to skasowaliby nas wiecej za robociznę, (wiem co mówię ) -klinkieru można użyć cieńszego 6 cm. -.........nie chce mi się dłubać i dłubać........... fajnie tak sobie systemowy stawiać jak klocki lego szybciej rośnie ................ ......... - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 16.11.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 A tak w kwestii tego komina systemowego - znawcą nie jestem ale zwróć uwagę na to, że systemowe kominy zazwyczaj wystają całym obrysem ze ściany ( nie są częściowo schowane w ścianę nośną, jak normalnie wymurowany komin ). Jeśli Ci to nie przeszkadza to ok, ale w przypadku gdy nie masz za dużo miejsca to warto się nad tym zastanowić. W kwesti miejsca to wszystko ok. metrów od groma!!!!!! Wystarczy dla wszystkich A jak się 3 sztuki + pies owczarek jeszcze przypałętają, to też miejsca będzie dość Chudziny jesteśmy Żadnych psów w domu!!!!! Trzy, cztery koty wystarczą!!!!!!! Do tego kilka akwariów, szczur, raki, wąż, naprawdę na psa to nie bedzie miejsca! No to się nie wprowadzimy A ile kosztuje średnio komin systemowy?? Za 8 metrów Schreyera zaśpiewali mi 2400 zł,za średnice 18 cm. dla kotła na paliwo stałe. W internecie za bardzo cen nie podają, jak już znalazłem to tak 2000-3500 zł. Ale w najbliższym czasie przejadę sie po hurtowniach i zbiore nowe, aktualne dane. Ale dla was wyszykuje specjalny pokój na poddaszu , tylko ten średni, bo najwiekszy rekfiruje dla siebie i moje małe prywatne zoo, a najmniejszy oddam żonie jak zasłuży A o lokum dla pieska to musze pogadać z moim Gwidonem No to masz odpowiedż ze jeden Schreyer kosztuje 2400 a tymka potrzebuje 2 takie Schreyery to razem 4800 a gdzie masz wentylację ze 6 otworów? no i zaprawe????? My za wszystkie otwory wentylacyjne (6) i 3 otwory paleniskowe po 24x24 (wszystkie cegłami palnymi czerwonymi) plus zaprawę ok 3500 zł. no i mamy nie tylko oszczedność finansową ale i nie zajmuje tyle miejśca co Schreyer. Bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 16.11.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Gwidonowi dobrze z oczu i twarzy patrzy, to będzie okey!!! Mojej psuni muszę tylko wbić do głowy, że Gwidon to nie zakąska Dzięki za informacje, nie wiem czy będzie mi się chciało w cegły bawić!!! Ale faktycznie trochę wali ten system po kieszeni Zaraz tam wali po kieszeni. Ja podchodzę do tego tak(prosze sie nie sugerować) : -Napewno są tańsze, ta firma to taka z lepszych -trzeba iść z duchem postepu -może kiedyś przejdziemy na gaz to może nie bedziemy musieli przerabiać komina i coś tam do niego wpuszczać -dłubaniny jest przy murowanym, a my czasu nie mamy i wolimy za ten czas coś innego wymurować w naszym domu -a jak byśmy wynajeli ekipe to skasowaliby nas wiecej za robociznę, (wiem co mówię ) -klinkieru można użyć cieńszego 6 cm. -.........nie chce mi się dłubać i dłubać........... fajnie tak sobie systemowy stawiać jak klocki lego szybciej rośnie ................ ......... - Coo?? To już są kominy z klocków lego łatwiej by tak budowac Tymka z klocków lego, i to bez fachowców, kto wie, może już w przyszłym roku będzie taka nowość na rynku budowlanym Ale fajnie, fachowców budowlanych już będą zbędni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 16.11.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 A tak teraz na poważnie. na pewno nie wyjdzie wam 3000 cegieł nam poszło ok 1800 a wy skoro będziecie robili tylko dwa otwory paleniskowe (jeden w kotłowni i drugi na kominek w salonie) to jeszcze wam pojdzie bo my mamy 3 otwory paleniskowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts