Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze STUK PUKA!!!!!

Recommended Posts

A tak teraz na poważnie. na pewno nie wyjdzie wam 3000 cegieł :o nam poszło ok 1800 a wy skoro będziecie robili tylko dwa otwory paleniskowe (jeden w kotłowni i drugi na kominek w salonie) to jeszcze wam pojdzie bo my mamy 3 otwory paleniskowe

Pozdrawiam :wink:

Nie chciało mi się liczyć ile wyjdzie, to 3000 to wyczytała moja żonka w temacie o tymku ale może coś pokręciła?! Musze to sprawdzić osobiście 8)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiesz co, Stukpuk, to mnie się cos pokręciło (chyba przez budowę), Twoja stukowa miała racje że przeczytała i ktoś (tzn ja :wink: ) wyliczył że potrzeba 3000 sztuk - wiem że nam poszło ok 2800 sztuk na wszystkie kominy (nie 1800) i jeszcze raż przepraszam za pomyłkę i tylko o jedną cyferkę :wink: zamiast "2" to "1". to możesz śmiało kupić 2500 sztuk

Jak mogłem się pomylić :roll: :oops:

Mylić się - rzecz ludzka. :D

U nas w liczeniu materiałów też ciuuuuuuut pomyłek było i np. siporexu 24 zostało nam .... skromne 8 palet :o :o :o na dodatkowy mały domek 8) :lol:

A cegły mieliśmy 4500 szt ale my mamy trzy kominy ( 2 wentylacyjne i jeden dymowy ) więc sporo tego. Ale oczywiscie cegły też jeszcze zostało :roll:

Jak mogłem się pomylić :roll: :oops:

Nic sie nie stało :D

A ile klinkieru poszło?

I ile wyszedł dłuższy komin po podniesieniu ścianki kolankowej?

Witam, poszły nam ok 420 sztuk klinkieru (tym razem przeliczyłem a nie strzeliłem, specjalnie to dzisiaj liczyłem dla ciebie), acha jeszcze powiem że dzisiaj sprzedałem 277 sztuk cegieł palonych bo tyle zostało nam czyli 3000 - 277 = 2723 sztuk poszły na komin i na pierwszą rząd ściany na parterze to może byc ok 2600 na kominy (mówie około bo nie wiem ile poszło na pierwszy rząd ściany) ale myślę że można już zrobić przymiarkę Waszego domu (acha jeszcze powiem, my ściankę kolankową podnieśliśmy tylko o półtora pustaka)

Stukuś Ty tak ciagle o tych dorszach i łososiach (właśnie przeczytałam w wątku o imprezach na budowie :wink: ). Jak ja Ci zazdroszczę tych rybek!!!! Mam ślinotok... na samą myśl :o :lol: :lol:

A dziś na śniadanko właśnie wykończyłem ostatniego smaczuśnego dorszyka, mniam ,mniam:D :D :D Nie ma to jak inwester "skup dorsza"

A łososie i trocie to pływają u nas w każdej rzece :D

Kurcze nie było mnie wczoraj w domu. Wróciłam wieczorem przed meczem. Nic w domu nie kupione do jedzenia. Cudem wzięliśmy 1 chleb wracajac z działki. Dziś niestety juz go prawie nie ma. Skończyły sie jajka, mleko.... Zostało tylko plasterków poledwicy :lol: Pusto jednym słowem. Zabieram córkę na obiad na miasto bo nie mam ochoty gotować coś z niczego :evil: :lol: I wogóle to mi się "podanego jedzenia" :lol:

Mąż dzisiaj w szkole więc zje na mieście a my we dwie musimy sobie coś zorganizować :lol:

http://images25.fotosik.pl/114/b9c9fb151e635ccfmed.jpg

:o :o :o :o

od razu widać że to robota profesjonalistów :wink: :lol:

No pewnie!!!!!!!!!!!!! :D

Tylko tynk się sypał, i co ja poradzę że taki słaby ten blok był?

Teraz to nic, efekt sie liczy!!!! Polepimy załatamy pomalujemy i będzie git :lol:

Skasuje się 500 zł i też git :lol: :wink: