Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze STUK PUKA!!!!!

Recommended Posts

Kurcze wiesz co z tymi cenami to nie jest najciekawiej. Niby pustaki tańsze troche niż minioną wiosną ale cement nadal w cenie stoi. I też są problemy z materiałami nadal. trzeba czekać, na zapisy itp. :-?

Brat męża rusza w przyszłym roku z budową. On w Norwegii pracuje. Tez chce teraz cos kupić, przygotować papiery itp. W styczniu znów tam wraca a tu zóna będzie ciagnąć budowę. Tak więc nie jesteś sam w takim układzie. Ja to obserwuje w najbliższej rodzinie :roll: Chyba nie ma co czekać tylko kupować. Ja chciałam zalać beton na dojazd pod dom ale nie mam szalunków i sie w czasie przeciaga to wszsytko. Jak teraz tego nie zrobię to potem ceny tak poszaleją, ze mowy do zimy nie bedzie o dojeździe.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kurcze wiesz co z tymi cenami to nie jest najciekawiej. Niby pustaki tańsze troche niż minioną wiosną ale cement nadal w cenie stoi. I też są problemy z materiałami nadal. trzeba czekać, na zapisy itp. :-?

Brat męża rusza w przyszłym roku z budową. On w Norwegii pracuje. Tez chce teraz cos kupić, przygotować papiery itp. W styczniu znów tam wraca a tu zóna będzie ciagnąć budowę. Tak więc nie jesteś sam w takim układzie. Ja to obserwuje w najbliższej rodzinie :roll: Chyba nie ma co czekać tylko kupować. Ja chciałam zalać beton na dojazd pod dom ale nie mam szalunków i sie w czasie przeciaga to wszsytko. Jak teraz tego nie zrobię to potem ceny tak poszaleją, ze mowy do zimy nie bedzie o dojeździe.

Byłem wczoraj popytać o cene stropu żerańskiego i facet powiedział, że już dostali cynk że zdrożeje tona cementu dla niech o 30 zł i kolejna podwyżka w marcu. Tak więc wszystkie ich wyroby betonowe idą w górę!! :evil: :evil:

Stuku mam takie małe pytanko, które mnie nurtuje

Robisz wykopy, notabene równiutkie, ale dlaczego nie ściągałeś humusu?

To pezmyślane rozwiązanie czy później zdejmiesz? :roll:

Już tłumaczę.

Wszystko ma sens na tej mojej zwariowanej budowie. :D (chyba :wink: )

Jak widać kopaliśmy ręcznie, nie chciałem bałaganu na działce (nie jest za wielka) Muszę jeszcze zamówić materiał na ściany , piasek i może na strop, dojazd dla gruchy i pompy,więc miejsce oszczędzam. A i czasu nie mam teraz na to. Humus ściągniemy potem w wolnym czasie. :D

I okazało się, że pod warstwą ziemi 15-40 cm jest fajny piasek, który potem nada się na podsypke pod chudziaka :D .(po co mam kupować potem?) I wozimy taczkami na dwie osobne kupki. Koparką to by raczej nie było to możliwe.

Praca własna i rodziny, tak więc praktycznie zero kosztów :D

Nadmiar ziemi wywiozę lub rozplantuję, piasek pod chudziaka. Oszczędzę miejsce i pieniądze, co przy moich funduszach :D :D :D

http://kartki.onet.pl/_i/d/kaplica2_d.jpg

Niech te Święta tak wspaniałe będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy gada, niech choinka pachnie wszędzie radość niechaj też tam będzie.

http://img248.imageshack.us/img248/2347/kartka01avc0.jpg

Świąt śnieżnych, mrozem malowanych.

Prezentów tylko takich niezapomnianych.

Sylwestra skąpanego w szampanie,

w tańcu szalonego, póki ranek nie nastanie...

Zaś w Nowy Rok, gdy zajdzie księżyc a świt się nad światem rozniesie

nich jeszcze raz odwiedzi Was św.Mikołaj i...spod stołu podniesie :lol: