magi 29.09.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Czyli sprawdza się "dla chcącego nic trudnego" ale dla mnie to nie do pojęcia nadal co jest do nie do pojęcia?? koszt robocizny obcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.09.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Stuku wybrałeś juz blachodachówkę? Jaka firma, przetłoczenie, wzór? No i jaki kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 30.09.2008 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Stuku wybrałeś juz blachodachówkę? Jaka firma, przetłoczenie, wzór? No i jaki kolor? Jeszcze nie wybrana. Prawdopodobnie jakaś czerowna/wiśnoiwa, nie znam się na kolorach, bym musiał żonki zapytać, bo wiesz jak się faceci znają na kolorach Narazie tułamy się po firmach. wzór?! Normalny Ja nie przywiązuje do tego takiej wagi, ma być czerowna blacha-tyle wiem na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.09.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 To jak Wy tacy mądrzy jesteście Stuku i An-Budzie, to ja już wiem, kto mi dom postawi, jak już zacznę .... Stuku, ja to ciągle Was podglądam Drogo nie weźmiemy............. Solidność niemiecka, a ceny za robociznę z warszawy To zostańmy tylko przy tej niemieckiej solidności, warszawskie ceny mnie zabiją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 01.10.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 To jak Wy tacy mądrzy jesteście Stuku i An-Budzie, to ja już wiem, kto mi dom postawi, jak już zacznę .... Stuku, ja to ciągle Was podglądam Drogo nie weźmiemy............. Solidność niemiecka, a ceny za robociznę z warszawy To zostańmy tylko przy tej niemieckiej solidności, warszawskie ceny mnie zabiją Budujesz o 50m2 mniej od zakładanej , i jest ponad 100 tyś w kieszeni przy parterówce oszczędza się na stropie (braku stropu-wiązary) kilkanaście tysięcy, na konstrukcji dachu parę tysięcy, na schodach około 10tyś, parę na dobrym projekcie, odpowiedniej konstrukcji itd. , jeszcze nic, a prawie 200tyś w kieszeni część zaoszczędzonej kasy pakuje się w lepsze (bardzo lepsze) ocieplenie i... moż na zrezygnować z normalnego CO itd. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 01.10.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 instalację robiłem prawie sam tom instalacjem to JA robiłam "tym palicem" cuś tu mój szanowny wkrenca dzień dobry gosia an-budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 01.10.2008 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 To jak Wy tacy mądrzy jesteście Stuku i An-Budzie, to ja już wiem, kto mi dom postawi, jak już zacznę .... Stuku, ja to ciągle Was podglądam Drogo nie weźmiemy............. Solidność niemiecka, a ceny za robociznę z warszawy To zostańmy tylko przy tej niemieckiej solidności, warszawskie ceny mnie zabiją Budujesz o 50m2 mniej od zakładanej , i jest ponad 100 tyś w kieszeni przy parterówce oszczędza się na stropie (braku stropu-wiązary) kilkanaście tysięcy, na konstrukcji dachu parę tysięcy, na schodach około 10tyś, parę na dobrym projekcie, odpowiedniej konstrukcji itd. , jeszcze nic, a prawie 200tyś w kieszeni część zaoszczędzonej kasy pakuje się w lepsze (bardzo lepsze) ocieplenie i... moż na zrezygnować z normalnego CO itd. ... Te 50 m2 to do kogo się tyczą? Bo się pogubiłem, ja podniosłem budynek o ściankę kolankową to mi tylko metrów przybyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 22.10.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Co tu tak cichutko? A u innych narzeka że nic o seksie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 23.10.2008 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Trochę Cię zmartwię. Szczyty masz wymurowane za wysoko :http://images50.fotosik.pl/17/a2697e558fb50612.jpgPo ociepleniu ściany od zewnątrz pozostanie nieocieplona góra szczytu, przez którą będzie Ci z domu "zwiewało" ciepełko. W tym miejscu możesz spodziewać się potencjalnych kłopotów - przemarzanie, a przy słabszej wentylacji także grzyb.W tej chwili ciężko to będzie poprawić, może jednak warto się potrudzić. Należałoby obciąć szczyt równo z dolną krawędzią krokwi, lub nawet poniżej tej krawędzi (zależy jaki planujesz ocieplić poddasze) i przestrzeń pomiędzy szczytem i folią wstępnego krycia wypełnić izolacją - styropianem lub wełną mineralną). Twój kierownik budowy ewidentnie się tu nie popisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 23.10.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Gdzie ci lekarze?? No gdzie?? Mogli się bardziej jednak postarać... A tak znowu będzie tu o rybach i grzybach i budowaniu Suuuper, że dobrze poszło i jesteś spowrotem Pozdrawiam cieplutko (również żonkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.10.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Stukuś ...chopaku ...nic nie pisałam bo kciuki trzymałam za Cię ... mam nadzieję, ze szybciutko wrócisz do formy . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.10.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 WItaj ponownie wśród żywych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.10.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Stukuś, witaj Przystojniaku Wstyd mi straszliwy, że tak Cię zaniedbałam, ale właśnie odrobiłam zaległości. Podziw swój wyrażam niniejszym nad Twoimi dekarskimi zdolnościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 27.10.2008 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Jeszcze was troszkę pomęcze przed śmiercią Ale na ryby czy grzyby długo się nie wybiorę Pozostały zdjęcia i symulatory wędkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 20.11.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Cześć Stuku, od kiedy już masz założona membrama dachowa (folia para rzepuszczalna) na dachu? To ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 20.11.2008 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Cześć Stuku, od kiedy już masz założona membrama dachowa (folia para rzepuszczalna) na dachu? To ważne Wiem o co Ci chodzi. Membrana skończona jakieś 1,5 miesiąca temu, blachodachówkę zamawiam dziś, więc powinniśmy skończyć w ciągu miesiąca. Ta nasza może leżeć 3 miesiące, więc narazie nie panikujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 20.11.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Cześć Stuku, od kiedy już masz założona membrama dachowa (folia para rzepuszczalna) na dachu? To ważne Wiem o co Ci chodzi. Membrana skończona jakieś 1,5 miesiąca temu, blachodachówkę zamawiam dziś, więc powinniśmy skończyć w ciągu miesiąca. Ta nasza może leżeć 3 miesiące, więc narazie nie panikujemy. To dobrze że zrozumiałeś o co mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 27.11.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 stuku za tę odwilż trzymam kciuki i zeby tak trwala do świąt też trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.12.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Zaglądam do dzienniczka regularnie tylko mało komentuję Blacha jest to dom na święta dach dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 04.12.2008 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Zaglądam do dzienniczka regularnie tylko mało komentuję Blacha jest to dom na święta dach dostanie Inwestor zachorował to i nudno się zrobiło na budowie Mam nadzieje, że na wiosnę ruszymy dalej z budową Przydałoby się przed świętami zadaszyć i , żebym mógł powiedzieć wkońcu stan surowy otwarty zakończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts