Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze STUK PUKA!!!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Stuki,

żeby nie było, że nikt nie czyta Waszego dziennika :D :D

Przeczytałam i jestem pełna podziwu dla Waszej rodziny ich wsparcia i pomocy, której Wam udzielają - szacunek.

Mam nadzieję, że w tym roku 2009 będziecie mieć więcej szczęścia, zdrowia i uda Wam się zakończyć budowę :)

Zazdroszczę tych grzybów ( ale to nie halucynogenne grzybki :lol: :lol: ), bo to by wyjaśniało zadowolenie w większości Twoich opisów :D :lol: :D

Trzymamy kciuki :) i serdecznie pozdrawiamy :)

Witam!

Już myślałem, że ten licznik odwiedzających się zepsuł......bo licznik nabija a nikt tutaj się nie pojawia...... :o :cry:

Ile wkońcu można samemu sobie nabijać..........

Mam nadziej,że w tym roku bedzie więcej zdrowia, ryb grzybów i kasy...

ale coś cienko widze skończenie w tym roku :-?

PS.A to nie były grzybki halucynki.......ja i bez tego pisze głupoty......

Stuku,

Z tym kuciem chudziaka to jakaś masakra jest! :o Jak pisałeś, że działasz z kanalizą to myślałem, że podłączasz już wanne, a to gruba robota.

A swoją drogą to dlaczego nie zrobiłeś tego przed wylaniem chudziaka? Tylko mi nie mów, że nie wiedziałeś jeszcze wtedy gdzie będzie stało akwarium :D

Pzdr.

Stuku,

Z tym kuciem chudziaka to jakaś masakra jest! :o Jak pisałeś, że działasz z kanalizą to myślałem, że podłączasz już wanne, a to gruba robota.

A swoją drogą to dlaczego nie zrobiłeś tego przed wylaniem chudziaka? Tylko mi nie mów, że nie wiedziałeś jeszcze wtedy gdzie będzie stało akwarium :D

Pzdr.

Już tłumacze........bo to skomplikowane....... :lol:

Jak był etap kanalizy to byliśmy za granicą i jeszcze nie wiedzieliśmy gdzie dokładnie bedzie łazienka na górze, czy zlikwidujemy ściane nośną(a tam był jeden z pionów),itp...kwestia akwarium też nie była pewna(na której scianie)i tak na odległość i tylko z planów ciężko było sie zdecydować dlatego kazaliśmy ojcu lać chudziaka po casłości :lol: Nawet teraz cały czas cos zmieniamy w rozplanowaniu kanalizy.

I dopiero teraz razem z żoną ustalaliśmy co i jak?! Gdybym zrobił według projektu to bym teraz i tak kuł i poprawiał, to juz wole teraz na spokojnie sobie zrobic jak chce i gdzie chce! :D

A chudziak to nie problem(to nie firmowy C20)duża kątówka i idzie jak masło!!!!!

Puk, Puk, Stuku :wink:

Pomiedzy rozmowami z Malka....malbys chwilke, by opisac jak uzasadniles wyciecie brzozy? :lol: :lol:

Mam podobny problem, tylko duuuuuzo grubszy i wiekszy, gdyz brzoza 70 letnia. Bardzo chcialabym sie jej pozbyc... :lol:

Uprzejmie sie napraszam :wink:

Pozdrwienia,

Maja

No to pogratulować tylko.......... :D :o

Zaraz napisze co i jak

Było tak z tą brzozą.............

Znalazłem wydział co odpowiada za wycinki.

I kazali mi wypełnić taki formularz. I była tam rubryka powód wycinki?

No to wpisałem ,że rośnie blisko domy(1,5 metra)i ,i że zagraża domkowi.

Ale żeby się w papierach zgadzało to kazała mi dopisać, że ma uszkodzony pień :roll: :roll: :roll:

Ja na to ,że brzoza ok i moge wpisać tylko żeby sie nikt nie przyczepił...

Powiedziała,że to ona robi oględziny więc będzie wszystko w papierach grało... :roll:

I dostałem pozwolenie.

Wiedzialam, ze Ci zaimponuje tymi rozmiaram :wink:

Dzieki wielkie!!

Czyli tylko jedno zdanie wystarczylo? Zadnych elaboratow?

Jezeli Twoja brzozka byla zagrozeniem, to mam nadzieje, ze gdy zobacza moja, to odrazu podpisza zgode na wycinke! :lol:

Maja

:lol: :lol: :lol:

P.S. Niezle to sanatorium :wink: Malka wkleila zdjecie :lol:

Acha!!!!!

Zapomniałem! Trzeba jeszcze zmieżyć obwód brzozy na wysokości 1,30 m.

I tylko jeszcze to wpisujesz.

Ogólnie to prosta i darmowa sprawa.(nie opłaca się samowolnie wycinać)Tylko czekać trzeba.

Dzieki wielkie!!

Nie, nie....nie chcemy sami wycinac bez pozwolenia...sasiadow zyczliwych nie brakuje w okolicy :roll: :roll:

Brzoza wysoka z duzym konarem, wiec bardzo latwo zauwazyc ze zniknela, a samo wyciecie tez niezla operacja logistyczna bedzie, ktore nie umknie niezauwazone :roll:

Maja

No bo w pozwoleniu jest napisane, że za wszelkie szkody przy wycince płaci właściciel. Moja wycinka trawła 15 sekund! I teraz suszy się w salonie!

Wy macie brzozy, a mni krok od domu się dąb wyhodował gigantycznych rozmiarów, ale ja go zostawię, chce by mi jeden konar obcięli, co by dach mozna postawić :lol:

Ja bym tej brzozy w życiu nie wycinał, tylko ,żeza blisko domu rosła :cry:

Szkoda,że mnie nie było stać na jej przeniesienie :-?

Ale może sobie posadze nowa gdzieś w rogu działki!

Bardzo zaintrygowało mnie zdjęcie numer 1 z dzisiejszego dziennika.....

To zakrawa wręcz na pedantyzm :lol: :lol: :lol:

To żarty oczywiście, a tak prawdę mówiąc to bardzo dobrze Ci idzie z tą kanalizą - kibicuję dalej i pozdrawiam :D

O to zdjęcie chodzi? :roll:

[img]http://img144.imageshack.us/img144/34/pict0001k.jpg

Pewnie chodzi Ci o te równo poustawiane kolanka :roll:

U mnie musi byc pożądek :roll:

Ale poukładanie kolanek według "kąta rozwarcia" :lol: skraca czas szukania odpowiedniego :roll: i zawsze wiem czym dysponuje..........[/img]