Megana 24.10.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Musowo się podpytać jakiegoś fachowca............... u nas jeszcze nie jest tak zimno, przymrozków też nie widać. U nas we Wrocku, też nie widać przymrozków, ale nieprzyjemny chłód to jest. Jedyne czego będę pilnować, to wyginania gałęzi do dołu, żeby ie rosły do góry i nie potworzyły się wysokie drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 24.10.2009 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Musowo się podpytać jakiegoś fachowca............... u nas jeszcze nie jest tak zimno, przymrozków też nie widać. U nas we Wrocku, też nie widać przymrozków, ale nieprzyjemny chłód to jest. Jedyne czego będę pilnować, to wyginania gałęzi do dołu, żeby ie rosły do góry i nie potworzyły się wysokie drzewa. Słyszałem o tej metodzie, no i przycinać trzeba. Ze mnie ogrodnik jak z koziej dópy trąba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.10.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Stuku, od czego mamy internet i forum???? Wszystkiego się dowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.10.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam To i ja się czegoś nauczę Poczytamy i się dowiemy... A róże będziecie sadzić... bo ja tak im więcej tym piękniej... i będzie pachniało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 25.10.2009 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam To i ja się czegoś nauczę Poczytamy i się dowiemy... A róże będziecie sadzić... bo ja tak im więcej tym piękniej... i będzie pachniało... Witam. ja za różami nie przepadam, prędzej żona, ale narazie tylko drzewka w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.10.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 W tym roku to nawet nie mam gdzie czegokolwiek posadzić... sajgon jak w krainie okopowych pomarańczy... więc nawet nie marzę o czymkolwiek. ...Ale w biedronce zakupiłam kilka op różnych cebulek i jak troszkę uporządkuję ziemię pod domem to wsadzę te cebulki koło ganku w rogu z garażem, zobaczymy co z tego wiosną wyrośnie? O różach o drzewkach owocowych, czy iglakach to nawet nie myślę.. Zjadłyby sarny i zające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 25.10.2009 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 W tym roku to nawet nie mam gdzie czegokolwiek posadzić... sajgon jak w krainie okopowych pomarańczy... więc nawet nie marzę o czymkolwiek. ...Ale w biedronce zakupiłam kilka op różnych cebulek i jak troszkę uporządkuję ziemię pod domem to wsadzę te cebulki koło ganku w rogu z garażem, zobaczymy co z tego wiosną wyrośnie? O różach o drzewkach owocowych, czy iglakach to nawet nie myślę.. Zjadłyby sarny i zające A ja byłem dziś w OBI i jak zapytałęm o drzewka owocowe to facet zrobił takie oczy , że niby za poźno?! I kicha, chyba się spóźniłem????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.10.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 A u nas na targu ogrodnicy sprzedają.Idź na zwykły rynek, czy targ(nie wiem jak w Waszym regionie się nazywa) i poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.10.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Kochani O drzewach owocowych " Najlepszym okresem na sadzenie drzew owocowych są jesienne miesiące. Od pierwszych dni października aż po pierwsze przymrozki. Drzewa posadzone w tym okresie zdążą przed nastaniem zimy zdążą jeszcze zregenerować uszkodzony system korzeniowy. Korzenie drzew rosną, bowiem do czasu, gdy temperatura gleby nie spadnie poniżej +4°C. Posadzone w jesiennym terminie drzewka, wiosną, z całą pewnością będą już dobrze przygotowane do wzrostu. Jesienne sadzenie drzew niesie ze sobą ryzyko przemarznięcia zarówno ich korzeni jak i części nadziemnej. Głównie, dlatego gatunki bardziej wrażliwe na mróz: brzoskwinie, morele, czereśnie a nawet wiśnie i śliwy, lepiej jest sadzić wiosną. Oczywiście pod warunkiem, że zdążymy zanim rozpocznie się rozwój pąków. Opóźnienia w tym okresie mogą zakończyć się uschnięciem rośliny. Cały rok sadzić możemy rośliny sprzedawane w pojemnikach. Mając silniejszy system korzeniowy łatwiej się przyjmą." Cały artykuł http://tygodnik.e-ogrody.com/sadzenie_drzew_owocowych,189,224.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 29.10.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Wielkie dzięki Megana!!!! Teraz wiem 100% więcej o sadzeniu drzewek owocowych (bo nie wiedziałem nic ) Tylko,że u nas nie ma już w sprzedaży drzewek a z drugiej strony nie chcę sadzić "na łapu capu i byle gdzie" może wiosną coś się posadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.10.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Wielkie dzięki Megana!!!! Teraz wiem 100% więcej o sadzeniu drzewek owocowych (bo nie wiedziałem nic ) Tylko,że u nas nie ma już w sprzedaży drzewek a z drugiej strony nie chcę sadzić "na łapu capu i byle gdzie" może wiosną coś się posadzi? I ja też poczekam na wiosnę :) i oby szybko przyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 29.10.2009 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Wielkie dzięki Megana!!!! Teraz wiem 100% więcej o sadzeniu drzewek owocowych (bo nie wiedziałem nic ) Tylko,że u nas nie ma już w sprzedaży drzewek a z drugiej strony nie chcę sadzić "na łapu capu i byle gdzie" może wiosną coś się posadzi? I ja też poczekam na wiosnę :) i oby szybko przyszła A przez zimę będzie czas aby po burzliwej debacie ustalić gdzie to wszystko posadzić? I jak żonie przetłumaczyć,że nie potrzebujemy tylle choinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.10.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Zima długa i jeszcze jesień przed Tobą - coś wymyślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 29.10.2009 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Zima długa i jeszcze jesień przed Tobą - coś wymyślisz Pewnie ,że tak..................zawsze mogły uschnać..........lub mógł je ktoś ukraść na święta............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.10.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Zima długa i jeszcze jesień przed Tobą - coś wymyślisz Pewnie ,że tak..................zawsze mogły uschnać..........lub mógł je ktoś ukraść na święta............. Ty to jesteś kombinator :) To te ukradzione choinki po prostu zapakuj i prześlij do mnie - adres podam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 29.10.2009 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Zima długa i jeszcze jesień przed Tobą - coś wymyślisz Pewnie ,że tak..................zawsze mogły uschnać..........lub mógł je ktoś ukraść na święta............. Ty to jesteś kombinator :) To te ukradzione choinki po prostu zapakuj i prześlij do mnie - adres podam na PW zawsze miałem smykałke do "majsterkowania" a rośnie tego zielonego pełno:sosny, modrzewie, świerki, brzoza jakaś też jest narazie małe to tak nie przeszkadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.10.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 narazie małe to tak nie przeszkadzają To do paczki się łatwiej zmieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 29.10.2009 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 narazie małe to tak nie przeszkadzają To do paczki się łatwiej zmieszczą Dobrze kombinujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.10.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 narazie małe to tak nie przeszkadzają To do paczki się łatwiej zmieszczą Dobrze kombinujesz Chciałam Ci tylko pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 03.11.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Stuku - ja poproszę dostawę do domku , uwielbiam rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts