Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze STUK PUKA!!!!!

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Stuku, a może wklej zdjęcie , to ktoś podpowie co położyć między szafką a blatem,

wszystko zależy od tego w jakim klimacie chcecie mieć wnętrza.

A co tu wklejać.......narazie robię gładzie "powyżej" lini płytek.

A kuchnię sobie żona kupiła w kolorze hebanu, a na podłogę ciemno-brązowy podłużny gresik.

I nijak się dogadać nie możemy.

Mi się podobają płytki ze starej cegły rozbiórkowej, ale marne szanse na przepchnięcie mojej koncepcji hhehehee

Witam mam na imie Karolina śledzę twój dziennik od początku twej budowy i trzymam kciuki szybkiego zakończenia budowy, widzę że duzo wam juz nie zostało. mam pytanie kiedyś upierałeś się ze jesteś w stanie wybudować tymka za ok 200 tyś czy przekroczyłes juz ten budzet czy się zmieścisz w tej kwocie ? mam jeszcze jedno pytanie w tymku macie zamiar zamieszkać tylko na samym dole a z tego co wiem to łączyliście mały pokój z salonem i macie małe dziecko nie będzie wam za ciasno? mieszkajac w bloku jest inaczej majac dom i wolne pokoje u góry zobaczycie ze będziecie je chcieli jak najszybciej zajać-takie jest moje zdanie, chciałabym pozac twoja opinię. my budujemy też systemem gospodarczym dopiero powstają mury więc jestesmy daleko w polu ale patrząc na twoją budowę to daje mi to troche otuchy ze może i nam sie kiedys uda Pozdrawiam Karolina

Witraj Karolina.

Cieszę się,że ktoś czyta te moje "głupty" jak to określa czasem moja żona. hehheee

No to teraz odpowiadamy na pytania.

Spokojnie się zmieszczę w kwocie 200 tys. O ile bym nią dysponował. Narazie wydaliśmy coś około 160 tys. Ale trzeba odjąć działkę i opłaty z tym związane(40 tys., czyli fizycznie na samą budową wydaliśmy około 120 tys. Oczywiście pod warunkiem wykonania samemu sporej części prac budowlanych.

Co do zlikwidowania pokoju na dole. Ja jestem zwolennikiem "przestrzeni" ale żona marudzi i chce jednak tymczasowo podzielić ten salon. Ze względu właśnie na juniora.

I chyba zostanę przegłosowany i zrobię ten pokój na dole. Ale to będzie tylko prowizoryczna ściana/przegroda.

A na poddasze będe się przenosił na wakcyjne miesiące :) hehhehe

A metrażu starczy spokojnie na parterze dla naszej dwójki.

Życzę spełnienia marzeń przy budowaniu swojego Tymka!!! Nie ma co się poddawać. Nie każdy musi wydać pół miliona, aby wybudowac własny dom.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 5 months później...
  • 2 months później...
Witam.

Właśnie przeczytałam cały Twój dziennik :yes:

Kurcze fajnie tu u Ciebie , a i dziennik piszesz super - tak na luzie.

Ciekawa jestem reszty , ale to pewnie powolutku , nie ma co czterech liter spinać na hurra :)

Pozdrawiam i powodzenia.

Renata

Witam.

Miło słyszeć,że jeszcze ktoś do mnie zagląda, takie mam zaległości.

Od czasu przeprowadzki i pojawienia się Kermitka :) czas trzeba dzielić na 3: dom, syn i sex :)

Ale po mału ogarniam temat i wracam do gry.

• 1 month później...
Witaj Stukpuku. Jakie miałeś przekroje i długości krokwi i jętek więźby dachowej. Ja podobnie jak ty chcę zrobić więźbę krokwiowo-jętkową bez słupów na poddaszu i podobnie jak u Ciebie projektant/konstruktor kręcą nosem że się nie da. U mnie rozpiętość między ścianami zewnętrznymi 9,7m podobnie jak u ciebie. Pokryć zamierzam blachodachówką. A jak dwój dach, nadal stoi? :)

• 2 weeks później...