Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika lolomamy

Recommended Posts

• 3 weeks później...
Kasia - dziękuję za dziewiczy wpis. :D . Zdjęcia mam, ale musze zabrać się za ich wklejenie. A na to wciąż czasu brakuje. Mój murarz goni mnie do robity - aż miło, ale z drugiej strony zajmuje to nustwo czasu - ciągle dzwoni, że czegoś potrzebuje. Jeszcze raz dziękuję za wpis i Tobie również życzę pomyślności na budowie. :D

Tab - zanim z mężem kupiliśmy projekt przeczytałam Twój dziennik budowy. Ale Tobie zazdroszczę, że już się wprowadzasz. Ja już nie mogę się doczekać.

Czy w urządzeniu domu coś byś zmieniła? Chodzi mi o np. łazienki, salon.

Czy mogłabyś przysłać mi trochę zdjęć z wnętrza na priv? Te w dzienniku nie wszystkie mi się otwierają.

Materiały na ściany kupiłam w styczniu - były drogie, ale teraz ja sprawdzałam to są o przynajmniej 50% droższe. Musiałam dokupić blioczki betnowe, bo zabrakło. Buduję z gazobetonu, będę mieć drewniany strop i na poddaszu pomieszczenie gospodarcze. Mam też zaliczkowane drewno i częściowo kupione okna.

Tab - zanim z mężem kupiliśmy projekt przeczytałam Twój dziennik budowy. Ale Tobie zazdroszczę, że już się wprowadzasz. Ja już nie mogę się doczekać.

Czy w urządzeniu domu coś byś zmieniła? Chodzi mi o np. łazienki, salon.

Czy mogłabyś przysłać mi trochę zdjęć z wnętrza na priv? Te w dzienniku nie wszystkie mi się otwierają.

Materiały na ściany kupiłam w styczniu - były drogie, ale teraz ja sprawdzałam to są o przynajmniej 50% droższe. Musiałam dokupić blioczki betnowe, bo zabrakło. Buduję z gazobetonu, będę mieć drewniany strop i na poddaszu pomieszczenie gospodarcze. Mam też zaliczkowane drewno i częściowo kupione okna.

W dzienniku częśc zdjęć nie otwiera się - są usunięte.

Ale pod koniec miesiąca powinno być więcej zdjęć, bo przeprowadzka :)

a co do cen materiałów..... to nie mam słów, cieszę się, że nie musimy nic kupować, żadnych bloczków, ani innych pustaków.

Szczęka mi ostatni opadła, jak dowiedziałam się, że przyszły sąsiad kupował swoje pustaki po ponad 10 zł, a my dwa lata temu za około 3,7 pln.

czy płace też tak urosły ?:)

• 1 month później...

Cześć,

właśnie przeczytałam Twój dziennik.

Zaczynamy budowę Przestronnego, tzn. w przyszłym tygodniu geodeta wytyczy nam budynek i wchodzimy :) Tym bardziej cenne jest dla mnie Twoje doświadczenie. Będę śledzić z uwagą Twoje wpisy i proszę o duuużo zdjęć :)

Szkoda tylko, że na forum przestronnego taka cisza :x

Fajnie, że też wybrałeś ten projekt - mnie on się bardzooo podoba. Jak się zmobilizuję to zamieszczę więcej zdjęć. Czas tak szybko ucieka w trakcie budowy. Mam jeszcze rocznego synka, więc na brak pracy nie marzekam.

To prawda, że na forum przestronnego cisza - przeczytałam je całe i wydaje mi się, że w poprzednich latach więcej ludzi budowało Przestronnego. Może teraz też budują, ale siedzą cicho. :roll: .

Życzę powodzenia w budowaniu i duuużo cierpliwości. :D

• 6 months później...
Dziękuję :). Chwilami mam juz dosyc. Dzisiaj jeździłam i wybierałam parapety zewnętrzne i nie moge się zdecydować :roll: , takich dylematów jest pełno na każdym kroku, a ekipa chce je nieć, by zdążyć przed mrozami. Juz bym chciała mieszkać - mam dosyc ciąłego jeżdżenia tam i z powrotem. :wink:

Dziękuję Stelka za życzenia. Widzę, że zaczęłyśmy w podobnym czasie budować. Brak kasy to duża przeszkoda ;). Przy wykończeniówce to idzie 1.000 za 1.000 nie wiadomo na co. U nas do końca tygodnia mają zrobić łazienki, wie wiem, czy zdążą, bo dorzuciałam im robienie parapetów zew., a chcą je zrobić przed mrozami. W łazience tez będę miała glazurę z drewnem łączoną (merbau). Jak będzie gotowa to wkleję zdjęcia. Życzę Ci powodzenia w budowaniu.

• 2 weeks później...
Cześć Stelka :) Łazienki skończone (poza umywalką w dużej - stolarz spóźnia się z szafką - ma być w czwartek). Zdjęcia wrzucę w sobotę - w piątek mam zamiar spać już w moim domu :). U nas teraz jest wszystko postawione na głowie - ja leżę chora z zapaleniem oskrzeli, mąż na budowie myje okna i kładzie wykładziny, w tzw. między czasie zwozi nasze graty, a na wigilę mam jeszcze całą rodzinę :roll: . Trochę tego się nazbierało.