piotrulex 13.03.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 zrobil to w osiach law bo tak chcial majster zaplacilem 250 zeta moje paliki, deski, gwozdzie i sznurek drogo czy tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 13.03.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Jesli drogo, to bedziesz prosić o zwrot częsci pieniedzy? Jesli tanio, to dopłacisz? Zapłaciłeś i już, idź do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 13.03.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Moj geodeta bierze cos kolo 400PLN,ale mi na szczescie udalo sie przyoszczedzic te pare stowek,bo ten geodeta to szwagier.Moja zona prowadzi mu ksiegowosc za friko,no to sami wicie, rozumicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2007 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Jesli drogo, to bedziesz prosić o zwrot częsci pieniedzy? Jesli tanio, to dopłacisz? Zapłaciłeś i już, idź do przodu nie bardzo rozumiem sensu i moralu tej wypowiedzi no coz nie wszyscy widocznie wiedza od czego sluzy forum ja kupilem bloczki po 2,20 ostanio ktos sie pytal mnie czy mam jakies zrodlo na tanie bloczki wiedzialem ze sa tanie gdyz kiedys zadalem podobne pytanie na forum, zapodalem kontakt pytajacej sie osobie i teraz ona tez jest szczesliwa bo kupila po 2,20 a nie prawie 3,00 jak kolejny kolega pisze o szwagrze za 400 to wiem ze moje 250 nie jest zle i jak ktos sie mnie zapyta o geodete za rozsadne pieniadze to swojego bede mogl polecic Mam nadzieje ze teraz intencje w zadaniu tego pytania nieco badzie wyrazilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 13.03.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 ja w lipcu 2006 zapłaciłem (osie) 300zł i ponoc to tanio..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAK-S. 13.03.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Nie napisałeś jak skomplikowany jest Twój budynek- ale nawet bez tej informacji można powiedzieć, że cena była OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 13.03.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 mi powiedział 150 za punkt a że mam cztery to wyszło 600 , deski i paliki też moje podobno to standard aha czas pracy 30 min ( ja wbijałem paliki ) więc pytasz?? czy sie chwalisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 14.03.2007 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Nasz za dom z 6 narożnikami wziął 400 PLN + woda i prąd gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.03.2007 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 mi powiedział 150 za punkt a że mam cztery to wyszło 600 , deski i paliki też moje podobno to standard aha czas pracy 30 min ( ja wbijałem paliki ) więc pytasz?? czy sie chwalisz ? wytyczal tylko 4 punkty (narozniki) czas pracy z 1,5 godziny bo w planie wymiary zewnetrzne byly, majster chcial w osiach wiec Pan siedzial i przeliczal sznurek w sumie byl geodey bo nasz mu sie nie spodobal wychodzi, ze tanio wiec geodeta jest godny polecenia chwale sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.03.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Hej, w końcu moja branża. Z usługami ,jak z materiałami, zależnie od regionu. Prowadze z meżem firme- wytyczenie -nie spotkałam sie żeby chcieli inaczej jak w osiach - u nas kosztuje po podwyżkach 400 zł. I nie jesteśmy, z tego co obserwuje, drodzy. Co to za geodeta, ktoremu inwestor paliki kupuje ? No ale rożne pomysły ludzie mają. Wszystkim budującym sie, w tym sobie rownież, POWODZENIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.03.2007 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Hej, w końcu moja branża. Z usługami ,jak z materiałami, zależnie od regionu. Prowadze z meżem firme- wytyczenie -nie spotkałam sie żeby chcieli inaczej jak w osiach - u nas kosztuje po podwyżkach 400 zł. I nie jesteśmy, z tego co obserwuje, drodzy. Co to za geodeta, ktoremu inwestor paliki kupuje ? No ale rożne pomysły ludzie mają. Wszystkim budującym sie, w tym sobie rownież, POWODZENIA. dzwonilem do 3-4 geodetow i wszyscy chcieli paliki geodeta swiadczy tylko usluge a materialy zapewnie inwestor aby robic w osiach chcieli plan zagospodarowania zrobiony rowniez w osiach wsrod ludzi z ktorymi rozmawialem to geodeta wytyczal raczej wymiar zewnetrzny a nie osie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 15.03.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Hej, w końcu moja branża. Z usługami ,jak z materiałami, zależnie od regionu. Prowadze z meżem firme- wytyczenie -nie spotkałam sie żeby chcieli inaczej jak w osiach - u nas kosztuje po podwyżkach 400 zł. I nie jesteśmy, z tego co obserwuje, drodzy. Co to za geodeta, ktoremu inwestor paliki kupuje ? No ale rożne pomysły ludzie mają. Wszystkim budującym sie, w tym sobie rownież, POWODZENIA. dzwonilem do 3-4 geodetow i wszyscy chcieli paliki geodeta swiadczy tylko usluge a materialy zapewnie inwestor aby robic w osiach chcieli plan zagospodarowania zrobiony rowniez w osiach wsrod ludzi z ktorymi rozmawialem to geodeta wytyczal raczej wymiar zewnetrzny a nie osie Dobrze,z np. teodolitu nie kazał Ci przytargać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.03.2007 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Dobrze,z np. teodolitu nie kazał Ci przytargać.... sorki ale musialem sobie sprawdzic co to takiego faktycznie cale szczescie Teodolit - instrument geodezyjny przeznaczony do pomiaru kątów poziomych oraz kątów pionowych. Wyróżnia się teodolity optyczne oraz elektroniczne. W teodolitach optycznych zastosowane jest szklane koło poziome (limbus) i koło pionowe z naniesionym podziałem kątowym (w Polsce praktykowany jest dziesiętny podział gradowy, w którym kąt prosty równa się 100 gradom), z którego obserwator wykonuje odczyt kierunku. W teodolitach elektronicznych odczyt kierunku jest wykonywany automatycznie. Teodolit wyposażony jest w lunetę, która wraz z korpusem instrumentu może obracać się wokół pionowej osi instrumentu. Umożliwia to swobodne i dokładne wykonanie odczytu kierunków poziomych oraz pionowych. http://pl.wikipedia.org/wiki/Teodolit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.03.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Hej, w końcu moja branża. Z usługami ,jak z materiałami, zależnie od regionu. Prowadze z meżem firme- wytyczenie -nie spotkałam sie żeby chcieli inaczej jak w osiach - u nas kosztuje po podwyżkach 400 zł. I nie jesteśmy, z tego co obserwuje, drodzy. Co to za geodeta, ktoremu inwestor paliki kupuje ? No ale rożne pomysły ludzie mają. Wszystkim budującym sie, w tym sobie rownież, POWODZENIA. dzwonilem do 3-4 geodetow i wszyscy chcieli paliki geodeta swiadczy tylko usluge a materialy zapewnie inwestor aby robic w osiach chcieli plan zagospodarowania zrobiony rowniez w osiach wsrod ludzi z ktorymi rozmawialem to geodeta wytyczal raczej wymiar zewnetrzny a nie osie Dziwne zwyczaje u was panują. Powiem ci tyle...i może naraże sie branży...ale widac odszczepieńcy znajdują sie nie tylko wśrod lekarzy, ale geodetow rownież. Przykre.... Rownie dobrze- mogł kazac biegac za soba z młotkiem albo dostarczyc papier, na ktorym robił wyliczenia... no bo on tylko usługe swiadczy. Smieszy mnie to - nie gniewaj sie ale nie sądziłam, że w Polsce takie dziwne rzeczy sie dzieją. My tak nie robimy, ludzi szanujemy, dlatego mamy rece pełne roboty (dzisiaj luzik, bo koparka wjechala na budowe ) Zapraszam do Legnicy, paliki mam a i kawa sie znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.03.2007 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Dziwne zwyczaje u was panują. Powiem ci tyle...i może naraże sie branży...ale widac odszczepieńcy znajdują sie nie tylko wśrod lekarzy, ale geodetow rownież. Przykre.... Rownie dobrze- mogł kazac biegac za soba z młotkiem albo dostarczyc papier, na ktorym robił wyliczenia... no bo on tylko usługe swiadczy. Smieszy mnie to - nie gniewaj sie ale nie sądziłam, że w Polsce takie dziwne rzeczy sie dzieją. My tak nie robimy, ludzi szanujemy, dlatego mamy rece pełne roboty (dzisiaj luzik, bo koparka wjechala na budowe ) Zapraszam do Legnicy, paliki mam a i kawa sie znajdzie. dzieki, wczoraj bylem we Wroclawiu, jutro jade do katowic a za klka dni lece do Holandii wole dac swoje deski ze starej palety i paliki kupione za 5 zeta niz placic 400 zamiast 250 ) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 15.03.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Hej, w końcu moja branża. Z usługami ,jak z materiałami, zależnie od regionu. Prowadze z meżem firme- wytyczenie -nie spotkałam sie żeby chcieli inaczej jak w osiach - u nas kosztuje po podwyżkach 400 zł. I nie jesteśmy, z tego co obserwuje, drodzy. Co to za geodeta, ktoremu inwestor paliki kupuje ? No ale rożne pomysły ludzie mają. Wszystkim budującym sie, w tym sobie rownież, POWODZENIA. dzwonilem do 3-4 geodetow i wszyscy chcieli paliki geodeta swiadczy tylko usluge a materialy zapewnie inwestor aby robic w osiach chcieli plan zagospodarowania zrobiony rowniez w osiach wsrod ludzi z ktorymi rozmawialem to geodeta wytyczal raczej wymiar zewnetrzny a nie osie Dziwne zwyczaje u was panują. Powiem ci tyle...i może naraże sie branży...ale widac odszczepieńcy znajdują sie nie tylko wśrod lekarzy, ale geodetow rownież. Przykre.... Rownie dobrze- mogł kazac biegac za soba z młotkiem albo dostarczyc papier, na ktorym robił wyliczenia... no bo on tylko usługe swiadczy. Smieszy mnie to - nie gniewaj sie ale nie sądziłam, że w Polsce takie dziwne rzeczy sie dzieją. My tak nie robimy, ludzi szanujemy, dlatego mamy rece pełne roboty (dzisiaj luzik, bo koparka wjechala na budowe ) Zapraszam do Legnicy, paliki mam a i kawa sie znajdzie. My mielismy miec swoje paliki i deski,cala reszta mial geodeta,lacznie z lopata ,mlotkiem,siekiera do ociosania palikow i co tam jeszcze potrzeba.Wykonawca chcial w osiach i tak nam zrobil na podstawie projektu.Troche policzyl,pomierzyl i juz bylo. Mysle,ze w roznych regionach jest roznie i to nie tylko w tej kwesti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeja 15.03.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 dzwonilem do 3-4 geodetow i wszyscy chcieli paliki geodeta swiadczy tylko usluge a materialy zapewnie inwestor aby robic w osiach chcieli plan zagospodarowania zrobiony rowniez w osiach wsrod ludzi z ktorymi rozmawialem to geodeta wytyczal raczej wymiar zewnetrzny a nie osie Fajny ten Twój geodepta Nie ma palików , plan zagospodarowania musi być w osiach . A nie może sobie dodać x cm do odległości na planie i będzie miał w osiach (x = odległość od osi do krawędzi zewnętrznej) Dobrze radzę, lepiej weź taśmę i sprawdź co ten patałach powytyczał , bo na fachowca to on mi nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 15.03.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 dzwonilem do 3-4 geodetow i wszyscy chcieli paliki geodeta swiadczy tylko usluge a materialy zapewnie inwestor aby robic w osiach chcieli plan zagospodarowania zrobiony rowniez w osiach wsrod ludzi z ktorymi rozmawialem to geodeta wytyczal raczej wymiar zewnetrzny a nie osie Fajny ten Twój geodepta Nie ma palików , plan zagospodarowania musi być w osiach . A nie może sobie dodać x cm do odległości na planie i będzie miał w osiach (x = odległość od osi do krawędzi zewnętrznej) Dobrze radzę, lepiej weź taśmę i sprawdź co ten patałach powytyczał , bo na fachowca to on mi nie wygląda. Pewnie architektowi u was trzeba przynieść na rozmowę zaostrzony ołówek HB albo ryzę A4....bo architek zapewnie tylko usługę a nie materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 16.03.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Z innej beczki. Jak wcześnie zdejmowaliście humus i wytyczaliście budynek - przed rozpoczęciem kopania ław. Chodzi mi o to, czy jest sens lub jakies zagrozenie, zeby wykop humusu i tyczenie zrobic wczesniej np. 2-3 tyg przed wejsciem ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 16.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Z innej beczki. Jak wcześnie zdejmowaliście humus i wytyczaliście budynek - przed rozpoczęciem kopania ław. Chodzi mi o to, czy jest sens lub jakies zagrozenie, zeby wykop humusu i tyczenie zrobic wczesniej np. 2-3 tyg przed wejsciem ekipy? Nie ma raczej sensu bo tyczenie może znaleźć nowego wałściciela a po zdjęciu humusu i deszczu to zamiast kopac będzie się można w błocie utopić, chyba,ze piasek....albo skała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts