natus 25.03.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Natus, dachówki spoko. Takie same ma mój sąsiad. Wyglądają nieźle. Takie pytanko odnośnie fundamentów. Widzę, że woda zbiera się w jednym miejscu. Wszystko z poziomem jest OK? A wodą na fundamentach się nie przejmuj. Nic tak nie robi betonowi "dobrze" podczas tężenia, jak dużo dużo wilgoci. Marzin, nie zrobiłbyś zdjęcia u tego sąsiada? o tym poziomie też myślałam i chyba rzeczywiście w jednym miejscu zrobiła się górka, ale przy układaniu bloczków będę miała oko na poziomicę (chociaż przwdę mówiąc, to ta woda byłą wszędzie...tylko w niektórych miejscach było jej więcej ), odnośnie wilgoci kierownik mówi to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 25.03.2007 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Marzin, nie zrobiłbyś zdjęcia u tego sąsiada? Jasne, tutaj świetne zdjęcie! http://img76.imageshack.us/img76/424/pict2257aq3.jpg Hi hi. A tak poważnie, to przy następnej okazji walnę pare fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 25.03.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Ale fajne mini drzewka A tak przy okazji - założyłam dziennik Mam tendencję do słowotoku ale mam nadzieję że Was nie zanudzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 25.03.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Hi hi. Marzin przynajmniej wiem jak będzie wyglądał mój dach w scenerii zimowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 26.03.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.03.2007 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Marzin- dzieki za podpowiedz o plytach stropowych. Na 90% taki strop zrobimy, kierbud zadowowlony, my tez Bedzie rownie szybako jak drewniany a moze nawet taniej i bez problemow Mimo ze od 2 lat planowalam strop drewniany to wczoraj zmienilam zdanie. widze ze najlepiej jak w ogole s nie wtracam do budowy bo za duzo mieszam i robie dymu Chyba skupie s na wykonczeniowce i na ogrodzie a panowie niech buduja Zwlaszcza ze tesc jest wiec pomoze we wszystkim Mi chatę projektował kolega. Wyłożył teorię co przemawia za drewnem, co za płytami. Przeliczyliśmy koszty i wiesz już co wyszło. wczoraj spedzilismy caly dzien na dzialeczce, przesadzilismy chyba ze 30 drzewek- ciezko bylo. mam nadzieje ze s przyjma bo chce ich wiekszosc partiami przesadzic pod plot. Pozniej bylo ognisko na tarasie i pieczenie kielbasek ( lekarstwo tez )bosko. a ludzie jedzili przy naszych dzialkach z 10km/h i s rozgladali . chyba szukaja dzialeczek ale u nas juz nie ma pamietam jak tez jezdzilam i szukalam kicin kliny koninko kamionki szczytniki borowiec nawet dabrowka teraz juz jestem u siebie Ja też dzielnie pracowałem. Trochę wiało. Podobnie jak u Was widać jak ludziska turlają się przez wieś w poszukiwaniu działeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 26.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 moje tonące ławy... http://images20.fotosik.pl/162/a20627df142231cam.jpg lekkie błotko po tirze z bloczkami http://images21.fotosik.pl/112/e75b3fdf618d8a95m.jpg i dachówka specjalnie dla Marzina http://images20.fotosik.pl/162/58c6d66e5aa8553bm.jpg i jeszcze ta skrzynka... http://images21.fotosik.pl/112/cd1334d7d043d201m.jpg a co to za dachowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 27.03.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 von muller E-32 płaska holenderska, czerwona angoba, chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.03.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Altarielaw sprawie architekta wnetrz to jakis rok temu byl watek na forum i z tego co pamietam to ceny zaczynaly sie od 100 zl za m2 ale glowy nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 27.03.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Altariela w sprawie architekta wnetrz to jakis rok temu byl watek na forum i z tego co pamietam to ceny zaczynaly sie od 100 zl za m2 ale glowy nie dam Idzie sie dogadac:) A ja szukam sprawnego geodety jakby cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 27.03.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 A ja szukam sprawnego geodety jakby cos Namiar daję w Grupie... czyli tam gdzie mają być konkrety. A jeśli chodzi o bla-bla-bla to powiem, że ja z jednej strony jestem spokojniejszy bo mam taką umowę z wykonawcą, że on również załatwia materiał więc teoretycznie problem mam z głowy. Z drugiej jednak strony, to jednak męczy mnie niepokój, czy uda się wykonawcy materiały zdobyć i czy będzie to materiał na jaki się umówiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 27.03.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 27.03.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 A ja szukam sprawnego geodety jakby cos Namiar daję w Grupie... czyli tam gdzie mają być konkrety. A jeśli chodzi o bla-bla-bla to powiem, że ja z jednej strony jestem spokojniejszy bo mam taką umowę z wykonawcą, że on również załatwia materiał więc teoretycznie problem mam z głowy. Z drugiej jednak strony, to jednak męczy mnie niepokój, czy uda się wykonawcy materiały zdobyć i czy będzie to materiał na jaki się umówiliśmy. W grupie wlkp ogolnej czy tej zaczynajacej budowe w 2007 bo troche sie ich namnozylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 27.03.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 w "Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 27.03.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Hej Moja budowa zakończyła się 2 lata temu, już sobie dzielnie mieszkam, ale prace nad ogrodem wciąż trwają a widziałam w tej grupie Wciornastka, której wiedzę pamiętam jako imponującą Mam pytanie do Wciornastka właśnie, dotyczące szkółek ogrodniczych w Poznaniu i okolicach - czy znasz takie, które są godne polecenia? Mam złe doświadczenia z roślinkami z różnych dziwnych miejsc sprzedaży I drugie pytanie - czy rdest auberta należy jakoś przycinać na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 27.03.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 27.03.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 zobaczcie co mam szczescie i duma mnie rozpiera http://img259.imageshack.us/my.php?image=obraz470tf8.jpg http://img259.imageshack.us/my.php?image=obraz465hz3.jpg mam nadzieje ze nie mowie za wczesnie, ale jesli mialabym jeszcze kiedys budowac dom to z nimi. Wierze, ze naprawde moga skonczyc przed polowa kwietnia. mam nadzieje ze z dekarza i instalatora bede rownie zabojczo zadowolona no to wreszcie wiem, która budowa jest Twoja przejeżdżałam dziś tam 2 razy, następnym razem jeśli ktoś będzie, to nie omieszkam się odezwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 27.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 27.03.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 28.03.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Hej Moja budowa zakończyła się 2 lata temu, już sobie dzielnie mieszkam, ale prace nad ogrodem wciąż trwają a widziałam w tej grupie Wciornastka, której wiedzę pamiętam jako imponującą Mam pytanie do Wciornastka właśnie, dotyczące szkółek ogrodniczych w Poznaniu i okolicach - czy znasz takie, które są godne polecenia? Mam złe doświadczenia z roślinkami z różnych dziwnych miejsc sprzedaży I drugie pytanie - czy rdest auberta należy jakoś przycinać na wiosnę? Fajnie że się odezwałaś. U mnie budowa na półmetku. Zaczynamy instalacje. moze Gwiazdka w nowym domu A co do szkółek wejdż na stronkę Związku Szkółkarstwa Polskiego. Tam są linki i adresy szkólek. Osobiście mam kontakty i polecam Jaskulskich i Kowalskich, Byczkowskich , Królikowskiego. Teoretycznie sprzedają hurtowo ale jak weżmiesz większą ilość to też hurt. Warto skoczyć do arboretrum w Murowanej Goślinie tam mają super tanio i może niezbyt wyszukane ale za to sprawdzone odmiany Rdest niekoniecznie trzeba przycinać chyba że przemarzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts