Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bla, bla, bla... Wielkopolska

Marzin

Recommended Posts

Używam BC, nie narzekam. Może w tym obszarze się sieć już nie wyrabia. W końcu stolica.

W Poznaniu jest to samo, zrób sobie traceroute z kompa to zobaczysz jak idzie. Jak masz statyczne strony albo krótkie emaile to ok, ale jak zaczynają się duże pliki to kaplica.

Jaloska, teraz nie ma nic godnego polecenia, systemy przeciążone, choć iPlus chyba najlepiej wychodzi, może jakieś WiFi w pobliżu masz ?

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Martuszek - będziesz z nami się ścigać? Byłoby fajnie! No i odległością się nie przejmuj, ja też blisko nie mam!

Cały tydzień jeżdżę, do tego nie lubię zimna.... a będzie padać. Jak mam wizję jazdy przez dokładnie cały Poznań w niedzielę to mnie trzęsie. Z wiekiem człowiek się wygodnicki robi. Kurcze, raczej jestem na" nie", tak raczej. Ale kobieta zmienną jest i nigdy nic nie wiadomo. W każdym razie bawcie się dobrze. Jak postanowicie przenieść się potem w cywilizowane miejsce na herbatkę albo coś :) to najwyżej sobie dojadę :)

Ja mogę dziś bablać :lol:

Siedzę w stolycy, pokój 9m2 na oko :wink: mam tylko laptopa, projekt i muratora :roll:

To możesz jesteś w tym samym hotelu, w którym ja niedawno byłem. Ciupeńki pokój, a łazienka to taka wielka plastikowa kabina wstawiona w rogu tej klity!

Aporpos laptopa, jakby komuś przyszło do głowy kupować BlueConnect to stanowczo odradzam (budowa to hobby, tutaj mówię zawodowo i z doświadczenia ) mają tak masakrycznie połączoną sieć, że do najbliższego publicznego IP pakiet błąka się przez min. 9 routerów, że o czasach przez grzeczność nie wspomnę :evil:

Ja muszę pomyśleć o jakimś necie w Rokietnicy. Nie wiem co tam jest mozliwe. Jedyna nadzieja w Misiaku. Techniczne przygotowania poczyniłem, wystawiając z dachu rurę przygotowaną pod jakiś nadajniczek.... :wink:

C:\Documents and Settings\Administrator>tracert http://www.wp.pl

Tracing route to http://www.wp.pl [212.77.100.101]

over a maximum of 30 hops:

1 2297 ms 1253 ms 986 ms 10.158.194.1

2 1473 ms 1334 ms 1804 ms 10.158.194.6

3 1377 ms * 1016 ms 10.158.194.65

4 * 866 ms 1293 ms 10.158.194.122

5 915 ms 1081 ms 1198 ms 10.9.196.133

6 1534 ms 1802 ms 1695 ms 10.9.196.53

7 1413 ms 1300 ms * 10.9.195.205

8 1137 ms * 1336 ms 10.9.195.131

9 1199 ms 1356 ms 1237 ms 10.9.196.6

10 * 1640 ms 1042 ms rou20240z-atm1-0-1.eranet.pl [213.158.195.21]

C:\Documents and Settings\Administrator>

Nic z tego nie kumam :roll: :oops:

Na budowie przez deszcze zastój, kierownik nie zauważył jednego dużego byka murarzy, normalnie pięknie jest

Czytałem niżej, że jeden filar pod wieniec pod murłatę. U mnie było to samo, tylko ja na szczęście zauwazyłem przed zalewaniem. Udało się poprawić.

Swoją drogą wyobrażacie sobie co muszą wyrabiać budowlańcy, kiedy np powstaje duży blok budowany przez dewelopera????

krys1 - co z tymi nerami, pyskowałaś do majstrów i kijem prześwięcili? :wink:

Martuszek - jeżdżenie autem nie ma nic wspólnego z gokartem. To drugie to super zabawa i frajda. Moja żona śmigała i cieszyła się jak dziecko. A deszcz nie jest szkodliwy, bo jeździsz w hali. Jest też przeszklony punkt obserwacyjny w którym można pic kawkę i podziwiac jak duzi chłopcy się bawią. He he.

Używam BC, nie narzekam. Może w tym obszarze się sieć już nie wyrabia. W końcu stolica.

W Poznaniu jest to samo, zrób sobie traceroute z kompa to zobaczysz jak idzie. Jak masz statyczne strony albo krótkie emaile to ok, ale jak zaczynają się duże pliki to kaplica.

Jaloska, teraz nie ma nic godnego polecenia, systemy przeciążone, choć iPlus chyba najlepiej wychodzi, może jakieś WiFi w pobliżu masz ?

potrzebuję pomocy w siekierkach wielkich czyli w moim kochanym domku internet też by się przydał :cry: o neostradzie mogę zapomnieć nie ma łącza czy coś telefon tp tylko radiowy i co ja biedna mam zrobić koleżanka ma plusa to jest wolny jak zdechły ślimak pozdrawiam lidka :cry:

No właśnie, ja używam raczej mało, jeśli chodzi o objętość. Więc starcza. Gdybym jednak ciągnął więcej, to chyba bym musiał przesiąść się na kablówkę.

szukam drzwi wejściowych...

Jaki masz wymiar drzwi wejściowych i czy masz już jakieś rozeznanie cenowe? Nasze mają 140 szer. i nasz Zbyszko K. mówił, że szerokość jest dobra bo fajnie takie drzwi wyglądają tylko powali nas ich cena bo będą kosztowały tak ok. 7 tys. Ja najpierw chciałam je trochę zamurować a teraz to już nie wiem......Ma ktoś jeszcze wejściówki 140? Marzin ma chyba węższe....

Ja mam "setki" Rodzice od 10 lat też takie mają i wielkiego dyskomfortu nie odczułem. Za to na pewno będzie jeden komfort. Przy płaceniu :D Moje mają kosztować 2,5tyś. Zobaczycie jakie są ceny jak zaczniecie za tym jeździć. To, co będzie się Wam podobało, zawsze będzie bardzoooooo drogie!

Mam pytanko. Czy byliście już na grzybach? Były, są czy dopiero będą?

Jeśli temat był już poruszany to przepraszam i zmykam szukać, tematu oczywiście .

są, tylko dziś wszyscy już wyruszyli w ich poszukiwaniu...a ja sobie już zupkę grzybową wcinam... :lol:

Marzin? jakie te drzwi za 2500? ja po obejrzeniu gerdy i KMT skłaniam się ku tym drugim...kurcze 5 tygodni się podobno na te drzwi czeka, a największym problemem dla mnie jest teraz to jaki kolor, żeby mi się z roletami i bramą zgrał...

natus,Mice ale Wam dobrze :x :wink:

Kiedyś, kiedyś jeździłam na grzyby w okolice Kiszewka, ale teraz bliżej mi do Puszczy Zielonki. Nie wiem jednak czy tam warto bo dziś słyszałam opinię o Zielonce,że to grzybowa pustynia :o .

jako człowiek z puszczy moge przyznać rację, ale do dziś.... grzyby w puszczy tej o której piszesz dopiero się zaczynają - dziś dwie reklamówki maslaków - o czarnych łepkach na razie można zapomnieć - jeszcze chwila jeszcze moment i będą :)

Marzin? jakie te drzwi za 2500? ja po obejrzeniu gerdy i KMT skłaniam się ku tym drugim...kurcze 5 tygodni się podobno na te drzwi czeka, a największym problemem dla mnie jest teraz to jaki kolor, żeby mi się z roletami i bramą zgrał...

Drzwi będą takie

Są to Urzędowskiego DZ 404. Ale ponieważ kosztowały ponad cztery patyki (cennik) i nie były dpstępne w sośnie, dogadaliśmy się z naszym stolarzem i zrobi je nam właśnie za te 2,5. Będą z sosny, kolor mam nadzieję będzie taki sam jak okien, bo od ich producenta udało mi się wycyganić dane lakieru.

(...) o czarnych łepkach na razie można zapomnieć - jeszcze chwila jeszcze moment i będą :)

Świerczu, a co to za cudeńka. Jakiś poznański slang? Typu gumówka, kanoldy i dundle... :wink:

świercz napisał:

(...) o czarnych łepkach na razie można zapomnieć - jeszcze chwila jeszcze moment i będą Oryginalny obraz zostanie pobrany za 2 sekundy

Świerczu, a co to za cudeńka. Jakiś poznański slang? Typu gumówka, kanoldy i dundle... Oryginalny obraz zostanie pobrany za 2 sekundy

jak to co? czarne lepki to czarne łebki znaczy no te podgrzybki?

Marzin fajnie masz z tym stolarzem...a może zrobiłby drzwi takie proste drzwi i dla mnie? :)

a tak w ogóle to kiedy się wprowadzamy?

i gdzie wcięło Brzydlaka?