Marzin 14.12.2007 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 dzieki : bylam na budowie i widzialam jak ladnie zaciagneli klejem ocieplenie. to ekipa podarowana mi przez Altariele. pieknie zrobili schody, podolewali tarasy, ganek i garaz. fajnie niom A to czasami nie Bartki u Ciebie robili brzydlaczku?? Tak czy siak fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 14.12.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 nie wiem, jak s nazywaja. ekipa kozieglowy, kicin, główna- tego z buzi znam/ dzis pierwszy raz ich widzialam ogolnie, wszystko fajnie znowu polubilam budowanie, jak pojechal ten....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 14.12.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Marzin, to nie Bartki brzydlak, cieszę się, że jesteś zadowolona, miło jest komuś pomóc. Tu publicznie chciałabym przeprosić Mice'a, bo jemu z kolei kłopotów narobiłam moim "poleceniem" fachowca nie sprawdzonego osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 15.12.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 zatęskniło mi się za Wami, jakaś choroba mnie dopadła i dopiero teraz spokojnie mogę tu siąść...ale zazdroszczę Marzinowi u mnie coraz ciężej w tym błocku dojechać i obiecuję sobie lepszą orgnizację w przyszłym roku.. w związku z powyższym Altarielko, Brzydlaku jeśli mogę te namiary na ekipę ociepleniową i ich ceny...to byłabym wdzięczna powoli też myślę o podbitce tu przydałyby się namiary zarówno na wykonawcę jak i towar drzewniany z moich ekip, tak z czystym sumieniem to chyba tylko gościa od pompy ciepła mogę polecić, ale stąd to nie ma komu bo wszyscy już sobie grzeją Pozdrawiam wszystkich gorąco i chyba do końca roku robię przerwę budowlaną i jadę na narty za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.12.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Marzin, to nie Bartki Tu publicznie chciałabym przeprosić Mice'a, bo jemu z kolei kłopotów narobiłam moim "poleceniem" fachowca nie sprawdzonego osobiście Ej no Aga nie przesadzaj, nie Twoja wina, jakoś powoli do przodu idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 15.12.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Natus ocieplenie to mi robil Sebek z nim /daniela starym/. sebek zrobil wszystko idealnie. wszystko rowniutko poklejone, pouszczelniane. mieli tez pociagnac siatke i zakleic ocieplenie, ale d. stary pojechal na dwa dni i juz nie wrocil na pamiatke zostawil nam swoja ciezarna suke nie po raz pierwszy zrobil nas w ...wobec tego nie moglismy trzymac samego sebka na dworze. lepiej , zeby zrobil nam co trzeba w środku. szukalam ekipy do schodow / bo to tez mial zrobic ten ... / i Altariela poleciala nam swoja ekipe. okazalo s ze goscie sa chetni do zaklejena ocieplenia i podolewania tarasow. nie wiem czy sebek ma z kim robic ocieplenie. zadzwon, moze akurat. poza tym cala wykonczeniowke robi rewelacyjnie tel S. Rybak 601 981 375 a na ta ekipe Altarieli to jutro wysle Ci namiar gosci od podbitki tez mam gdzies spisanych. poszukam i jutro wysle. za m2 - 100zł- material plus rozbocizna. w domkach sasiadow zrobili super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 16.12.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Dzięki Brzydlaczku ja styropian też mam już przyklejony,ale o reszcie myślę, mieli mi robić znajomi, ale nie wiadomo czy dadzą radę czasowo...a Wy jeszcze nie mieszkacie, prawda?przejeżdżałam dziś i całkiem, całkiem z tą sieatką i klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 16.12.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Natus ma s rozumiec ze calkiem calkiem nie mieszkamy. przelozylismy przeprowadzke na koniec stycznia bo wiadomo bylo ze w grudniu sami za duzo nie zrobimy.w dodatku dokładka kredytu tez s skonczyla i trzeba bylo zarobic pieniazka w grudniu za to dostalismy moje wymarzone schody , no i ten klej na domku i wszelkie dolewki, wiec miesiac uwazam za udany z dojazdem do domku mamy tak jak Ty KATASTROFA. glina po kolana. fakt ze daleko od szosy nie mamy. a jak s upre to chyba nawet zrobie lewy bezposredni zjazd z dzialki na asfalt dzieki Bogu, jest ta vitarka w styczniu musimy zdazyc polozyc panele i kafelki i pomalowac, ale wprowadzimy s , jakkolwiek by ta chata nie wygladala pozdrawiam goraco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 17.12.2007 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Muszę się Wam pożalić, bo nie mam komu, hehe. U nas kończą się prace wykończeniowe, kafelki, szlifowanie ścian i takie tam. Mój majster działa od początku paźdzernika. Sukcesywnie w czasie trwania rbót płaciłem mu transzami po 2 tyś złotych. Doszliśmy do 8 kawałków i postanowiłem, że trzeba dokładnie policzyć łączną kwotę za robotę, bo nie wiadomo ile to w końcu wyjdzie. Cały czas byłem święcie przekonany, że to osiem patyków to jest już trochę na górkę, że majster ma nadpłatę i będzie musiał w ramach odrabiania, jeszcze coś zrobić. Guzik prawda. Po podliczeniu okazało się że wartość robót wyszła 12 tysięcy. Do dopłaty mamy 4 tysiące, których tak naprawdę nie mamy.... Szczeny nam tak pospadały.... (mi i małżonce) A od stycznia zaczynamy spłacać kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 17.12.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 wspolczuje Wam do dupy jak kasa s konczy a tu jeszcze full roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 17.12.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 WitamSzukam kierownika budowy. Jeśli macie namiary na kogoś sensownego to prosze o namiary na pw. Dodam tylko ze nie szukam kierownika stemplownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 17.12.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 he he jak nie szukasz kierownika steplownika to ja Ci moge polecic naszego. bedziesz s czesto zastanawial czy to Tw dom czy jego. mozesz byc pewien ze nie odpusci ani Tobie ani zadnemu z robotnikow, nie zgodzi s na zaden skrot wszystkie paznokcie na nim zjadlam, duzo bylo nerwow i przeklenstw. przy nim odkrylam najwyzsze poziomy nienawisci z perspektywy czasu moge jednak powiedziec jedno- na pewno mam bezpieczny dom Tw nerwy Tw wybor, ale jesli go wybierzesz przygotuj s na ostra jazde Pan Małczak - 609 663 651 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.12.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Muszę się Wam pożalić, bo nie mam komu, hehe. U nas kończą się prace wykończeniowe, kafelki, szlifowanie ścian i takie tam. Mój majster działa od początku paźdzernika. Sukcesywnie w czasie trwania rbót płaciłem mu transzami po 2 tyś złotych. Doszliśmy do 8 kawałków i postanowiłem, że trzeba dokładnie policzyć łączną kwotę za robotę, bo nie wiadomo ile to w końcu wyjdzie. Cały czas byłem święcie przekonany, że to osiem patyków to jest już trochę na górkę, że majster ma nadpłatę i będzie musiał w ramach odrabiania, jeszcze coś zrobić. Guzik prawda. Po podliczeniu okazało się że wartość robót wyszła 12 tysięcy. Do dopłaty mamy 4 tysiące, których tak naprawdę nie mamy.... Szczeny nam tak pospadały.... (mi i małżonce) A od stycznia zaczynamy spłacać kredyt Marcin, ja Ciebie rozumiem W stosunku do Ciebie to mam daleko do końca ale już widzę, że będzie kiepsko. A tu jeszcze może będę musiał kupić w końcu duże 4x4 i wtedy to z pewnością zabraknie Ale trudno, damy radę i tego się należy trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 17.12.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Muszę się Wam pożalić, bo nie mam komu, hehe. U nas kończą się prace wykończeniowe, kafelki, szlifowanie ścian i takie tam. Mój majster działa od początku paźdzernika. Sukcesywnie w czasie trwania rbót płaciłem mu transzami po 2 tyś złotych. Doszliśmy do 8 kawałków i postanowiłem, że trzeba dokładnie policzyć łączną kwotę za robotę, bo nie wiadomo ile to w końcu wyjdzie. Cały czas byłem święcie przekonany, że to osiem patyków to jest już trochę na górkę, że majster ma nadpłatę i będzie musiał w ramach odrabiania, jeszcze coś zrobić. Guzik prawda. Po podliczeniu okazało się że wartość robót wyszła 12 tysięcy. Do dopłaty mamy 4 tysiące, których tak naprawdę nie mamy.... Szczeny nam tak pospadały.... (mi i małżonce) A od stycznia zaczynamy spłacać kredyt Marcin, ja Ciebie rozumiem W stosunku do Ciebie to mam daleko do końca ale już widzę, że będzie kiepsko. A tu jeszcze może będę musiał kupić w końcu duże 4x4 i wtedy to z pewnością zabraknie Ale trudno, damy radę i tego się należy trzymać ja tez mam z lekka doła brałem kredyt w frankach gdzie sam frank już nisko stał 2,34 i wymyśliłem ze wezmę 2 transze tylko teraz wiem ze to nie był najlepszy pomysł bo 1 transze wybierałem 129 k jak frank stał 2,21 wiec poszło sie je.... 7,5 k tylko dlatego ze niepotrzebnie wybrałem taką dużą kwotę - chciałem dobrze- popłacić ekipom , kupić towar ale okazało sie ze 60 k leżało na marnym % przez parę miesięcy bo przez pierdzielonych dach wszystko sie popierdzieliło na całym kredycie bede jakies 30 k w plecy przez ten niski kurs franka niech za 2-3 miesiace zacznie taniec a nie teraz na tą chwile frank kosztuje 2,12 wiec mozna sie .... można powiedzieć chyba ze mam stan developerski (tak mi sie wydaje) i zostało mi 100 k na wykończenie domu ciekawe ile zabraknie a pozostało sporo, drzwi, panele, plytki, armatura, kuchnia, ocieplenie z zew. i wyposażenie reszty domu od tej pory większość będę jednak sam robił raz ze dokładniej dwa z braku kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 18.12.2007 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Widzę że grupowe morale upada Czy nasi szefowie nie widzą, że się budujemy i cholernie potrzebujemy świątecznych premii ??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 18.12.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 A ja żeby było optymistycznie to powiem, że robię właśnie tynki wewnętrzne Wczoraj wieczorem znalazłam na podłodze w gabinecie, który tynkarze zaadaptowali na tymczasowe pomieszczenie socjalne, dość sporych rozmiarów kawałki lodu... Ale nic to, byle do wiosny Praktyczna porada dla tych, którzy są na etapie instalacji - lodówki z kostkarkami do lodu potrzebują doprowadzenie wody!!! W ostatniej chwili uratowałam kuchnię przed kuciem Misiak, z drugiej strony ja wzięłam kredyt w złotówkach, i co? I oprocentowanie podskoczyło mi przez rok o ponad 1 punkt procentowy. Co oznacza dla mnie ratę miesięczną większą o ponad 200 zł !!! I co gorsza w przyszłym roku mają być dalsze podwyżki stóp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 18.12.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Widzę że grupowe morale upada Czy nasi szefowie nie widzą, że się budujemy i cholernie potrzebujemy świątecznych premii ??!! A w jakiej firmie dają premię tak choćby 30k pln Widzę, że wszyscy mnie wyprzedzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 18.12.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 wyglada na to ze duza czesc z nas wziela za male kredyty . nam skonczyl s kredyt, pozniej kolejne 50 tys kredytu, swojej kasy wylozylismy juz ok 35 tys a jeszcze roboty przed nami w ... na sama wiosne, czy lato potrzebujemy ok 70 tys- tynki zewn i malowanie, podbitka i podjazd, chodnik, plytki na ganek i tarasy, studnia,zbiornik na deszczowke i system odprowadzenia deszcz,brama wjazd i nowa furtka / teraz nie mam wcale f/ a w chacie zostalo jeszcze malowanie, panelowanie, plytkowanie 2 lazienek, plytkowanie kuchni, parapety, drzwi wewn, kontakty, wlaczniki,1 wanna, 2 umywalki, baterie do 2 wanien, baterie do 2 umywalek, bateria do bidetu,,2 grzejniki lazienkowe chr, 2 syfony umywalk chr, trepy na schody, barierka, zlew do kuchni i bateria. i pewnie jakies rzeczy o ktorych teraz nie pamietam o meblach nawet nie wspominam, bo nie uwazam tego za czesc budowy. kupie kiedy bede miala siano poki co, na koncie z 6tys a tu swieta ida, nowy rok i przeprowadzka. dom to studnia bez dna i chyba musimy s do tego przyzwyczaic a 30tys nagrody to chyba tylko w US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 18.12.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 baterie do 2 wanien No tak, najpierw buduje się pałac z dwiema wannami a potem nic dziwnego że nie starcza na wykończenie Brzydlaczu to taki żarcik, nie obraź się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 18.12.2007 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Misiak, z drugiej strony ja wzięłam kredyt w złotówkach, i co? I oprocentowanie podskoczyło mi przez rok o ponad 1 punkt procentowy. Co oznacza dla mnie ratę miesięczną większą o ponad 200 zł !!! I co gorsza w przyszłym roku mają być dalsze podwyżki stóp No tak, ale Misiaka 30 tyś to jest nasza wyższa o 200 zł rata przez 12 lat! Ja mam kredyt na 8 lat, do tego prawie połowę odsetek zobowiązała się spłacić za mnie moja ojczyzna. Mice, dla mnie premia 4 tyś to byłby wypas! Brzydlaczku, przed Wami do wydania piramida pieniądzorów! Nam zabraknie tylko żeby zapłacić teraz, w tym miesiącu za wykończeniówkę. Generalnie chałupa skończona, podłogi, panele na dole zrobione, łazienki góra - dół też, armatura kupiona. Farby na całą chatę też kupione, kontakty, pstryczki i inne duperele czekają na montaż. Mało tego, mamy zrobiony z polbruku podjazd i z drobnej kosteczki wejście do domu. Płot właśnie się robi (drewniany, własnymi siłami). Elewacja skończona. Mebli praktycznie (oprócz kuchennych) nie mamy, ale ja też tak jak brzydlak nie zaliczam tego do budowy domu. Z czasem się kupi. Ważne, że jest na czym spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts