brzydlak 18.12.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 he he Marzin to wy juz jestescie Panstwo na wlosciach pelna geba a Ty tu marudzisz i krew psujesz ja s kasa nie martwie. bedzie co ma byc. jak w przyslowiu ''da Bog dzieci da na dzieci" to ja wstawiam dom co s bede martwic na zapas trzeba bylo wziac 2 x wiekszy kredyt. przeciez i tak w 2012 ma byc koniec swiata to po co s szczypac Altariela a hrabinią chcialam byc ale nie wyszlo / jak u bylego premiera Rosji- "chcielismy dobrze, wyszlo jak zawsze" a my kredyt mamy we frankach. najpierw stracilismy przy transzach ale za to teraz raty mniejsze za 400tys na 30 lat ok 1800. moja siostra placi 300 zl mniej za wynajem chaty a my za swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 18.12.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 zreszta ludziska cieszcie s . Mikolaj juz jedzie. moze wrzuci nam 6 w totka pod choinke /oczywiscie do rownego podzialu / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 18.12.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Marzin, no właśnie, ty to już masz 99% planu wykonane więc nie narzekaj Ciesz się, że zabrakło Ci kasy dopiero teraz A tak wogóle to foty dawaj do dziennika, elewację chociaż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 18.12.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 No aldnie, idziecie jak burza.CO d okredytow to fakt - we frankach jak ktos bral to kwota w zl wyjdzie mniejsza, tzn mniejsze transze za to rata nizsza. W PLN - kaski bedzie tyle ile sie bralo ale rata bedzie drozec. Nie chce zalamywac zlotowkowiczow ale w przyszlym roku jest bardzo duza szansa na podniesienie stop%.Ale co tam sie bedziemy zamartwiac. Przyjdzie czas bedzie rada. Glowa do gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 18.12.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 A ja żeby było optymistycznie to powiem, że robię właśnie tynki wewnętrzne Wczoraj wieczorem znalazłam na podłodze w gabinecie, który tynkarze zaadaptowali na tymczasowe pomieszczenie socjalne, dość sporych rozmiarów kawałki lodu... Ale nic to, byle do wiosny ja już myślałem że mieszkasz byłaś kawał przed nami mój ojciec tak sie rwie że musiałem mu dzisaj kupić gniazdka bo już chce zakładać (robił mi elektryke) moje tynki i posadzki schną sobie i widząc po tempie jeszcze troche to potrwa otymistyczne jest to ze wiekszość już ma białawy kolor tylko place sa mokre najlepiej schnie tam gdzie mam tzw. koze w której pale tam juz bielutkie Praktyczna porada dla tych, którzy są na etapie instalacji - lodówki z kostkarkami do lodu potrzebują doprowadzenie wody!!! W ostatniej chwili uratowałam kuchnię przed kuciem mam wrażenie ze mój post wyżej z wyliczeniem instalacji przypomniał tobie o tym dla mnie to był punkt nr. 1 ważna też uwaga dla tych co robią elektrykę i wodę nie robi sie tego w miejscu gdzie będzie stało urządzenie!! człowiek odruchowo zaznacza elektrykowi gdzie będzie stał piekarnik, zmywarka, lodówka wiec tam robią problem jest taki ze większość urządzeń musi dochodzić prawie do samej ściany co później skutkuje przerabianiem gniazdek obok bo nie da sie tego podłączyć podobnie jest z wodą kranik zrobić obok lodówki najlepiej przy samej podłodze oczywiście za meblami ! Misiak, z drugiej strony ja wzięłam kredyt w złotówkach, i co? I oprocentowanie podskoczyło mi przez rok o ponad 1 punkt procentowy. Co oznacza dla mnie ratę miesięczną większą o ponad 200 zł !!! I co gorsza w przyszłym roku mają być dalsze podwyżki stóp no też prawda i ponoć to nie koniec podwyżek stóp procentowych podjąłem wczoraj decyzje o aneksie do umowy i odroczenie spłaty kredytu na 3 miesiące (bo miałem do 15 grudnia wybrać resztę kasy i od stycznia spłacać już cały kredyt)na ta chwile nic mi nie da ze wyciągnę resztę bo i tak ich odrazu nie stracę a jest nadzieja że frank troche podskoczy i wyciągne resztę kasy a i jeszcze jedno naprawdę jestem pozytywnie zaskoczony obsługą w pko bp miewałem większe problemy czasami jak cos sie brało na raty niż wypłacenie transz dosc sporej kwoty - polecam oddział na G. Wildzie i panią Bocian .......a w chacie zostalo jeszcze malowanie, panelowanie, plytkowanie 2 lazienek, plytkowanie kuchni, parapety, drzwi wewn, kontakty, wlaczniki,1 wanna, 2 umywalki, baterie do 2 wanien, baterie do 2 umywalek, bateria do bidetu,,2 grzejniki lazienkowe chr, 2 syfony umywalk chr, trepy na schody, barierka, zlew do kuchni i bateria. i pewnie jakies rzeczy o ktorych teraz nie pamietam ..... to tak podobnie jak u mnie no tylko ze mam(bede miał) jedną wanne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 18.12.2007 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 ja już myślałem że mieszkasz byłaś kawał przed nami nieee, miałam gigantyczny przestój bo poszukiwania elektryka mi się przedłużyły. Tzn. mogłam mieć dużo wcześniej ale ceny były dla mnie nieakceptowalne, w d.... się im poprzewracało moje tynki i posadzki schną sobie i widząc po tempie jeszcze troche to potrwa otymistyczne jest to ze wiekszość już ma białawy kolor tylko place sa mokre najlepiej schnie tam gdzie mam tzw. koze w której pale tam juz bielutkie Ja mam nadzieję że tuż po Nowym Roku odpalę ogrzewanie i będę wietrzyć, grzać, wentylować i stawać na głowie żeby szybko wyschło mam wrażenie ze mój post wyżej z wyliczeniem instalacji przypomniał tobie o tym Nie, akurat przypadkiem zgadałam się z moim instalatorem i pochwaliłam się że zaoszczędziłam na "lepsiejszą" lodówkę, no i instalator od razu zareagował ważna też uwaga dla tych co robią elektrykę i wodę nie robi sie tego w miejscu gdzie będzie stało urządzenie!! człowiek odruchowo zaznacza elektrykowi gdzie będzie stał piekarnik, zmywarka, lodówka wiec tam robią problem jest taki ze większość urządzeń musi dochodzić prawie do samej ściany co później skutkuje przerabianiem gniazdek obok bo nie da sie tego podłączyć No właśnie, ja nie wiem, Ci elektrycy nie dość że taką kasę biorą za rozłożenie paru kabelków to jeszcze są średnio rozgarnięci - przecież to oni powinni wiedzieć takie rzeczy. Mój mi już kilka gniazdek przenosił, bo tak czułam że nie powinny być za sprzętami, ale widzę że jeszcze kilka by się przydało przenieść - a tu tynki już się robią i nie ma czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 19.12.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 ciekawe za co Altariela i Misiak zostali wyrzuceni z łóżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 19.12.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Hihi, a właśnie że z łóżka to pisałam - to są zalety mieszkania w kawalerce, wszystko w zasięgu ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 19.12.2007 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Hihi, a właśnie że z łóżka to pisałam - to są zalety mieszkania w kawalerce, wszystko w zasięgu ręki He, he, Miałem to samo. Teraz za wszystkim trzeba latać kilometrami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 19.12.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Hihi, a właśnie że z łóżka to pisałam - to są zalety mieszkania w kawalerce, wszystko w zasięgu ręki Etam, WiFi w domu i nic się nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 19.12.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 To Wy juz nie macie ciekawszych rzeczy do robienia w łóżkach ? to chyba starosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 19.12.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Hihi, a właśnie że z łóżka to pisałam - to są zalety mieszkania w kawalerce, wszystko w zasięgu ręki u mnie podobnie ciekawe za co Altariela i Misiak zostali wyrzuceni z łóżek napewno nie z tego samego To Wy juz nie macie ciekawszych rzeczy do robienia w łóżkach ? to chyba starosc... ja siedze na forum a żona na mnie żeby nie wpadać w rutynę musimy sobie urozmaicać brzydlak to nie starość to nowoczesność wifi, notebooki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 19.12.2007 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Etam, WiFi w domu i nic się nie zmieni Ale przez Wifi wszystkiego nie zrobisz! Misiak, przed kompem i otwartym forum jeszcze tego nie robiłem... he he To będzie chyba: "Na muratora" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 19.12.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Etam, WiFi w domu i nic się nie zmieni Ale przez Wifi wszystkiego nie zrobisz! Tutaj zdecydowanie preferuję urządzenia połączeniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 19.12.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 19.12.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 ja siedze na forum a żona na mnie żeby nie wpadać w rutynę musimy sobie urozmaicać Lol, nie wiedziałam że forum to aż taki afrodyzjak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 20.12.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Widzę że grupowe morale upada Czy nasi szefowie nie widzą, że się budujemy i cholernie potrzebujemy świątecznych premii ??!! Tam premia Świąteczne, powiem wam nie ważne. Dołek zdecydowanie u mnie w tej chwili sie wypłaszczył. A wiecie dlaczego?Zdradze Wam słodką tajemnice Bylismy razem posprzątac i odkurzyc przed cyklinowaniem parkietu, w domu ciepło pusto, cicho tylko strzela w kominku. I tak jakos się porobilo, że to był najlepszy s.. od kilku lat. A wiecie jak to podładowuje Z NAJLEPSZTMI ŚWIATECZNYMI ŻYCZENIAMI OBY WSZYSKIE BUDOWY, TE DUŻE I MAŁE, CIESZYŁY NAS A NIE DOŁOWAŁY, OCZYWIŚCIE GÓRY KASY WCIORNASTEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 20.12.2007 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Bylismy razem posprzątac i odkurzyc przed cyklinowaniem parkietu, w domu ciepło pusto, cicho tylko strzela w kominku. I tak jakos się porobilo, że to był najlepszy s.. od kilku lat. A wiecie jak to podładowuje Każdy z nas liczy na świąteczną premię, Wciornastek już dostała, hehe. Kurcze, a my nie mamy kominka Przy piecu gazowym to pewnie nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 21.12.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Bylismy razem posprzątac i odkurzyc przed cyklinowaniem parkietu, w domu ciepło pusto, cicho tylko strzela w kominku. I tak jakos się porobilo, że to był najlepszy s.. od kilku lat. A wiecie jak to podładowuje Każdy z nas liczy na świąteczną premię, Wciornastek już dostała, hehe. Kurcze, a my nie mamy kominka Przy piecu gazowym to pewnie nie to samo Marzin, jak spowodujesz, że piec będzie strzelał to kto wie Tylko pamiętaj, jeszcze jakieś deski na podłogę Wciorniastku, dzięki za super rozpoczęcia dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 27.12.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Bylismy razem posprzątac i odkurzyc przed cyklinowaniem parkietu, w domu ciepło pusto, cicho tylko strzela w kominku. I tak jakos się porobilo, że to był najlepszy s.. od kilku lat. A wiecie jak to podładowuje Uuuu Wciornastek niech fala ciepła z (spod?) Waszego kominka spłynie na północ (jeno 2 km do Golenhofen). U mnie chłopaki od dziś miały stawiać kominek; na Sylwestra miało być tak romantycznie - a tu klops, przyjechałem, kominkarze nie dojechali, i gapiłem się SAM na rurę wystającą z podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts