martelia 14.03.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam, Może pomożecie rozwiązać mi problem : mam dwie łazienki, na dole (3 m2) i będzie tam kibelek, umywalka i prysznic oraz na górze (9m2, z tym że jest skos, więc ok. 6,5m2 w pełnej wysokości) i na pewno będzie wanna, kibelek i ... tu mam dylemat : czy zrobić dwie umywalki na blacie i duże lustro, czy jedną i prysznic (co zagraci przestrzeń).Czy u Was sprawdziło się któreś z w/w rozwiązań? Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 14.03.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Pomyśl nad tym dlaczego chcesz 2 umywalki. Pewnie raczej chodzi ci o mozliwośc korzystania przez 2 osoby z 1 lustra. Może lepiej zrobić 1 umywalkę z długim blatem i panoramicznym lustrem.W końcu jednoczesne mcie zębów jest żadkim przypadkiem, częściej potrzebne jest po prostu lustro, suszarka, dostęp do kosmetyków. Co do prysznica, to na codzień w domku jednorodzinnym jest znacznie bardziej wygodniejszy niż wanna. Pytanie gdzie i kiedy będziecie się najczęściej kąpać a to zalezy od przyzwyczajeń. Zastanów się czy będziesz chciała biegać po schodkach by wziąc prysznic. Nie mniej jednak wannna też się przydaje (dzieci, kąpiele romantyczne i kąpanie psa).Nie wiem jakiej wielkości masz dom, ale górna łazienka może powinna być nieco większa, by pomieścić wszytstko co potrzebujesz. Albo przemyśl jeszcze raz rozstaw ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 14.03.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ja nie jestem zwolenniczką dwóch umywalek, mam jedną za to z dużym blatem i lustrem i jest ok. Poza tym w małej łazience mam tak jak ty, w dużej nie mam kabiny tylko wannę, ale ... ja mam dom parterowy. Z kabiny korzystam zdecydowanie częściej niż z wanny, ale dotarcie do małej łazienki nie jest problemem. W przypadku łazienki na piętrze chyba wstawiłabym drugą kabinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 14.03.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Było tu juz sporo dyskusji na temat dwóch umywalek. Są zwolennicy - to Ci co myją się na raz i lubią dużo miejsca, i nie przeszkadza im mycie dwóch umywalek. Ja sama zdecydowałam się po długich dylematach na jedną i bardzo się z tego cieszę. Jak potrzeba umyć zęby to się jakoś mieścimy i na siebie nie plujemy a szorowania mam mniej. Wystarczy, że wokół tej jednej ciągle się chlapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 14.03.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Właściwie mam podobny problem. Zdecyduje sie jednak na jedną umywalkę . Prysznic i tak będzie w łazience ( to nie zalezy od ilości umywalek).Przewazyły: koszty- druga umywalka to dodatkowy wydatek umywalki, bateri, syfonu itp. Po za tym dla mnie to kolejna rzecz do umycia i utrzymania w czystości. Zaczęłam liczyć: Salon 40m , hol , schody , wc, łazienka z wanną, bidet i innymi pierdołami- no troszkę sie uzbiera, bedzie co myć. ( muszę to jakos odchudzić- brrr) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 14.03.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 To może i ja się wtrącę. Mnie się nie podobają łazienki z dwoma umywalkami. Uważam wręcz, że to jest okropny widok. Przypominją mi się czasy jak byłam małym dzieckiem kiedy jeżdziło się na wczasy i.... łazienka była wspólna ... i ciąg umywalek w niej piękny widok. Może pamiętacie to?? Dlatego jestem za jedną umywalką w łazience. A przecież każdy, kto buduje dom ma minimum dwie łazienki...więc po co sobie siedzieć na głowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 15.03.2007 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 dzięki za wypowiedzi Dwie umywalki to dla mnie niepotrzebny wydatek, ale może jak będziemy mieli dwoje dzieci (szkolnych) i wszyscy na raz, rano będziemy się szykować do wyjścia to może jednak okażą się przydatne. Natomiast dwa prysznice + wanna w jednym domu to chyba niepotrzebne. Częściej biorę prysznic (w wannie) więc chyba nie będzie problemem schodzenie do dolnej łazienki żeby go wziąć lub w górnej (w wannie). A wczoraj od męża usłyszałam : jak wstawimy dwie umywalki to będzie strasznie pusto w tej łazience Myślę dalej w kierunku dwóch umywalek. Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia/przemyślenia w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts