SX_ 14.03.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkim. Chcę się poradzić co mam zrobić, jakie są ew. akty prawne, które pomogą mi coś ustalić w sprawie pozwolenia na budowę. Moja działka graniczy z inną. Buduję metr od granicy bo tak stoi już fundament na mojej działce. Wysyłałem już wniosek o odstępstwo od warunków zabudowy i po przesłaniu przez Starostwo wniosku do ministra itd. otrzymałem zgodę na odstępstwo. Skompletowałem już wszystkie dokumenty i 29 stycznia br. złożyłem wniosek do starostwa o pozwolenie na budowę. Dokumenty zostały sprawdzone przez pana, który je przyjął. Nastąpiła w Starostwie procedura itd., itp. W związku z faktem, iż buduję metr od granicy (obok na działce stoi budynek 1m od granicy), Starostwo rozesłało do wszystkich zainteresowanych stron zawiadomienie dotyczące uwag na temat budowy 1m od granicy. Niestety właścicielka sąsiedniej działki nie żyje więc do Starostwa przychodzą zwroty. Starostwo na obecną chwilę nie może ustalić właściciela. Z tego co mi nieoficjalnie wiadomo są właściciele ale sprawa spadkowa po śmierci właścicielki nie została jeszcze przeprowadzona, nie istnieje księga wieczysta dla tej działki i Starostwo i automatycznie ja mamy problem. Co w związku z tym? - bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/74409-problem-z-w%C5%82a%C5%9Bcicielami/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts