Delfinek27 14.03.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Jestem jednym z wpółwłaścicieli garaży, które znajdują się na terenie zamkniętym, ograniczonym bramą wjazdową, o szerokości około 10 m. 4 tygodnie temu zaparkowałam samochód, na wysokości mojego garażu, na przeciwko, wzdłuż ściany, po zaparkowaniu samochodu pozostało około 7,5 m na wyjazd, z mojego i sąsiadującego garażu. Moj samochod został odcholowany, narażona zostałam na koszty, a dodatkowo jestem teraz pozwana o wykroczenie z art. 97 KW, a artykuł ten dotyczy drogi publicznej a nie wewnętrznej. W mojej ocenie, teren garaży stanowi drogę wewnętrzną, a dodatkowo w żaden sposób nie blokowałam wjazdu, ani wyjazdu z sąsiadującego garażu. Proszę o informacje, czy według prawa budowlanego pozostawiłam wystarczająco miejsca, i gdzie moge znaleść informacje na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.03.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 jesteś pewna, że po otwarciu drzwi garażowych dało sie wyjechać autem z sąsiadujących garaży? dowiedz się, kto był taki miły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delfinek27 14.03.2007 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 z garaży sąsiadujących można było wyjechać, sprawdziłam innym autem, przy stojącym pod ścianą tym drugim. Przy 7,5 m odległości każdym osobowy samochodem można manewrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 14.03.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Jestem jednym z wpółwłaścicieli garaży... A jesteś współwłascicielem gruntu, na którym stoją garaże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts