Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokrywa szamba

Recommended Posts

Przy okrągłym nie jest to geometycznie możliwe.

Kurcze. Teraz będę bał się jeszcze bardziej. Bo niby wiedziałem, że jest to niemożliwe, ale nie pomyślałem, że pokrywa i otwór mogą nie być idealnie okrągłe, tylko nieco "jajowate". Będę musiał to sprawdzić. Zna ktoś może prostą i precyzyją metodę (w końcu wystarczy odchylenie o parę cm)? :D

Chyba najprościej jest spróbować to wrzucić jednak do środka. Jeśli się uda, znaczy że było jajowate :lol: :lol:

A poważniej - nie słyszałem, żeby komuś wpadło. Jasne, że to nie apteka, i pewne odchyłki od idealnego kółka są, ale producent myślę że wie co robi - inaczej by nikt tego nie kupił.

Czy Ty czasem nie popadasz w paranoję ? ;) ;)

Chyba najprościej jest spróbować to wrzucić jednak do środka. Jeśli się uda, znaczy że było jajowate :lol: :lol:

A poważniej - nie słyszałem, żeby komuś wpadło. Jasne, że to nie apteka, i pewne odchyłki od idealnego kółka są, ale producent myślę że wie co robi - inaczej by nikt tego nie kupił.

Ja niestety mojej żonie nie byłem w stanie wytłumaczyć, że okrągła pokrywa nie ma prawa wpaść , a że mam małe dziecko musiałem zrobić ciężkie dodatkowe przykrycie z desek.

No co ty... 8) 8) 8)

Ja niestety mojej żonie nie byłem w stanie wytłumaczyć, że okrągła pokrywa nie ma prawa wpaść , a że mam małe dziecko musiałem zrobić ciężkie dodatkowe przykrycie z desek.

Chodziło mi raczej o możliwość wpadnięcia podczas zamykania itp. a nie "w stanie spoczynku". Ale kończąc temat - skoro jeszcze nikomu nie wpadło, to mam nadzieje, że nie będę lepszy... a gdyby jednak to nie omieszkam się pochwalić :wink:

Mi się udało żonie wytłumaczyć - choć przyznam, że długo nie była do końca przekonana (i - szczerze mówiąc - wcale nie wiem, czy na pewno jest) ;)

może sie dobrze maskuje 8) A nie kazała przywalić pokrywy pustakami?

Za cholerę nie wpadnie do środka i jest na tyle ciężka, że dziecko nie jest w stanie samo jej przesunąć :wink:

To narobiłem :)

Właśnie w tym rzecz, że tak na oko wygląda jakby mogło wpaść - i to jest najgorsze :wink:

NIE MOZE WPASC.

Matematyka to jedyna rzecz ktorej mozna wierzyc.

A jak sie pomysli to osobiscie widze niebezpieczenstwo gdzie indziej:

Wyobrazmy sobie ze ktos te pokrywe przechyla do pionu i wklada do otworu jak plasterek cytryny do szklanki.

Co sie dzieje ?

Pokrywa wchodzi PRAWIE do polowy i SIE ZAKLESZCZA.

Ewentualnie ROZPYCHA krąg szamba bo przy tych kątach są niezle siły dzialajace na boki, ten trzaska i wtedy juz pokrywa wejdzie.

W to - owszem, moge uwierzyc - teoretycznie mozliwe.