Barbossa 23.03.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 zważywszy, że pewien producent przy zamówieniach przygranicznych wiezie towar z Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 23.03.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 w Poznaniu juz mozna kupic ceramike z Niemiec w tej samej cenie co Poroterm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 23.03.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Trzeba będzie skończyć z tym patriotyzmem i kupować wszystko co niemieckie. Przynajmniej będzie gwarancja jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 23.03.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 I o tym dokładnie mówiłem. Najbardziej poszkodowani są niestety mieszkańcy pólnocno-wschodnich kresów Polski, gdyż tam raczej nie ma skąd zaimportować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 23.03.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 I o tym dokładnie mówiłem. Najbardziej poszkodowani są niestety mieszkańcy pólnocno-wschodnich kresów Polski, gdyż tam raczej nie ma skąd zaimportować... Właśnie, bo "stolyca" chciała nas odciąć od świata i nie zgadza sie na lotnisko u nas. Spoko, zorganizujemy sobie trasport kolejowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 23.03.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Od kiedy to Stolyca decyduje o lotniskach w innych miastach? Stolyca nawet sobie nie umie wybrać miejsca na porządne lotnisko A transport kolejowy jest ekonomiczny i ekologiczny i naprawde nie jestem w stanie zrozumieć, czemu UE tak wspiera te setki tysięcy ciężarówek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 23.03.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 .............. setki tysięcy ciężarówek... Właśnie tyle jedzie na wschód, stąd te ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 23.03.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 i stąd wiekszy dochód narodowy, większe zatrudnienie.A boom budowlany i zwiazane z tym podwyzki cen wywołany jest kredytami. To wszystko buduje sie na kredyt a jak gospodarka siądzie to bedzie bida.Wirtualny świat jest piękny tylko w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 23.03.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Tiaaaaaaaaa.... "narodowy" Ja też chciałbym być "narodowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.03.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Swieta prawda - my i nasze postepowanie to wiekszosc uzasadnienie tych podwyzek ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysq 26.03.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Jak czytam wypowiedzi niektórych to mam wyrzuty sumienia że wziąłem kredyt na dom bo chciałem wreszcie gdzieś zamieszkać. Nie sądziłem że taki mały szpecu ze wsi jak ja uległ swoim pięknym wirtualnym marzeniom i wywołał taki boom budowlany i takie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 26.03.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Właśnie - wstydź się! Przez Ciebie teraz my, budujący po Tobie, musimy płacić wyższe ceny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Tiaaaaaaaaa.... "narodowy" Ja też chciałbym być "narodowy" wiekszość kasy spłynie oczywiście do kieszeni prywatnych ... niemniej - państwu tez coś sie skapnie z tego ... a pieniądze sa potrzebne ... prowadzimy wojne w Iraku i wysłalismy wojska do Afganistanu ... jak zaczna "spływac" do kraju trumny z zołnierzami - trzeba bedzie pieniędzy na posmiertne odprawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 26.03.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Ale fajny dygresyjny wątek Jak już zacząłeś, to do czego niby służą żołnierze? Trochę to by było drogie, jeśli 2% PKB szło by sobie tylko to parady na 11 listopada (a właściwie to wystarczyłoby wtedy mieć tylko kompanię reprezentacyjną). Raz na 50 lat mogliby trochę powalczyć, szczególnie, że i Saddam i talibowie zasługują na wciry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 26.03.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Dobrym nawykiem inteligentnego czytelnika jest sprawdzanie podawanych danych, szczególnie jeśli wnioski na ich oparte idą wszerz powszechnie dostępnej wiedzy. Przyjmij więc do wiadomości, że WIG osiągnął swój najwyższy poziom dnia 19 stycznia 2007 r. (!!!) a więc z powodzeniem odrobił wszelkie straty z lat poprzednich i mam tendencje trwale zwyżkową. Odpukać na razie nic też nie wskazuje na możliwość odwrócenia tego trendu. Spadki lutowe były wywołane panika "chińską" i jak spojrzysz na wykres zostały już prawie odrobione. To, że dana jedna spółka poszła do piachu to jest mało istotny fakt statystyczny. Stała się po prostu nawozem dla nowych, lepszych spółek. Dlatego dywersyfikuje się inwestycje - żeby nie umoczyć wszystkiego na raz. A stopy będą rosły, ale w złotówkach. Mała dygresyjka .... Niektóre źródła podają, że im więcej optymistów ... tym bliższy krach Indeksy giełdowe są indeksami cenowymi i nie uwzględniają inflacji. Niedawno czytałem, ze indeks dużych spółek W20 jest jeszcze poniżej szczytu z hossy internetowej (wtedy było chyba 2450) uwzględniając infację. Można jeszcze skorzystać z instrumentów pochodnych, dźwignia coś ok. 1200% dla FW20, polecam , zarobisz z kredytu na dom i dostatnie życie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 27.03.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Niektórzy mówią o krachu i przegrzaniu koniunktury w Chinach juz od 10 lat. A te cholerne chińczyki jakoś nie chcą się przegrzać. Chyba mają klimę Podobnie wszyscy mówią o deficycie handlowym (i ostatnio budżetowym) USA. No też nic. Czyli pesymistów nie brakuje także. Czy to oznacza, że będziemy mieli hossę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 27.03.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Wskaźnik nowo powstających miejsc pracy w Polsce tez leży, E tam - leży. Co co znaczy "leży"? ZTCP w zeszłym roku utworzono ich ponad 200 tys. przy jednoczesnym wysokim wzroście wydajności pracy. Moim zdaniem jest to niezły wynik. Braki na rynku pracy z czego wynikają Twoim zdaniem? Z leżącego wskaźnika (co to właściwie za wskaźnik?) nowo powstających miejsc pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.03.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Braki na rynku pracy z czego wynikają Twoim zdaniem? Z leżącego wskaźnika (co to właściwie za wskaźnik?) nowo powstających miejsc pracy? z wyjazdow na wyspy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 ... szczególnie, że i Saddam i talibowie zasługują na wciry. Hitler i Stalin mysleli w 1939 r podobnie ... o Ignacym Mościckim i Polakach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 27.03.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Hitler i Stalin mysleli w 1939 r podobnie ... o Ignacym Mościckim i Polakach ... No skoro uważasz takie porównanie za sensowne... Ale Polska to Twoim zdaniem Hitlerz, czy Stalin? Afgańczyków chcemy zamienić w tępych niewolników, względnie eksterminować, czy tylko wymordować im inteligencję i zwasalizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts