mike21pl 14.03.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam, mam działkę niedaleko Grodziska Maz. Właśnie geolog skończył robić dla mnie odwierty pod dom (polecam swoją drogą) i wyszło, że na całym terenie jest nieprzepuszczalna glina do 5 m (głębiej nie wiercił). Powiedział mi, że nie ma szans na tym zainstalować POŚ. Są jakieś metody na to? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 14.03.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Mój projektant odradzał mi poś na glinie. Sąsiad mimo wszystko wymienił grunt i zainstalował poś. Jeszcze nie użytkuje a juz żałuje bo po ostatnich opadach miał ciągle wode w zbiorniku.. U nas niestety szambo będzie a za jakieś 5 lat może dojdzie do nas kanaliza Wybór nalezy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike21pl 14.03.2007 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Mój projektant odradzał mi poś na glinie. Sąsiad mimo wszystko wymienił grunt i zainstalował poś. Jeszcze nie użytkuje a juz żałuje bo po ostatnich opadach miał ciągle wode w zbiorniku.. U nas niestety szambo będzie a za jakieś 5 lat może dojdzie do nas kanaliza Wybór nalezy do Ciebie Dzięki za odpowiedź. A nie wiesz na jaki grunt wymienił? Na żwir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.03.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 i co to Ci da?równie dobrze staw zrobić (zdala od domu) bez drenażu, posadzić trochę zielska i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 17.03.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Są oczyszczalnie bezdrenażowe. Musisz tylko miec gdzie odprowadzac oczyszczoną wodę (rów, zbiornik typu staw, oczko itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 18.03.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam! Wpisz w "szukaj" hasło -"oczyszczalnia tymi ręcami zrobiona", może tam znajdziesz rozwiązanie Twojego problemu. Są tam również adresy www, które warto odwiedzić. Też mam glinę i mam oczyszczalnię, o której przeczytasz na stronach podanych pod tym hasłem. Trochę to skomplikowałem. Szukaj Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 18.03.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 trobe - masz rację. Tylko, czy znasz cenę tkich oczyszczalni????????? Bo ja mam podobny problem i z powodu kasy na razie mam tylko szambo - brak w nim bioreaktora reszta jest już przygotowana (jego cena rok temu to prawie 7kPLN :( + papiery (operat wodny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike21pl 22.03.2007 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Jeszcze jedna sugestia, która przyszła od mojego geologa, to to, że można zaryzykować i przekopać sie przez te gliny do następnej warstwy gruntów. Tylko, że ryzyko duże, a o kosztach lepiej nie myśleć. Chyba jednak szambo. Na marginesie - dobry geolog. Widać, że się zna: http://www.uslugigeologiczne.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 22.03.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Jeszcze jedna sugestia, która przyszła od mojego geologa, to to, że można zaryzykować i przekopać sie przez te gliny do następnej warstwy gruntów. Tylko, że ryzyko duże, a o kosztach lepiej nie myśleć. Chyba jednak szambo. Na marginesie - dobry geolog. Widać, że się zna: http://www.uslugigeologiczne.pl rzeczywiście łeb nie od parady Właśnie geolog skończył robić dla mnie odwierty pod dom (polecam swoją drogą) i wyszło, że na całym terenie jest nieprzepuszczalna glina do 5 m (głębiej nie wiercił) zaproponuj mu żeby sam kopał a zapłacisz mu jak się dokopie no i zrób oczko wodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 24.03.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 trobe - masz rację. Tylko, czy znasz cenę tkich oczyszczalni????????? Bo ja mam podobny problem i z powodu kasy na razie mam tylko szambo - brak w nim bioreaktora reszta jest już przygotowana (jego cena rok temu to prawie 7kPLN :( + papiery (operat wodny) Po pierwsze - autor wątku nie pytał o koszty, tylko o rozwiązanie problemu, po drugie - ile kosztuje sensownej pojemności, szczelne szambo? Naprawdę różnica jest porażająca? W moim mieście cena jest bardzo zbliżona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts